Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA

TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA

Adresa: Str. Ioan Vodă Caragea nr. 1, Bucuresti, S1
Telefon: 021/202.95.90
Fax: 021/202.95.99
E-mail: office@tecnic.ro
Web site: www.tecnic.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Management de proiect | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare și consultanță tehnică, supervizare a proiectării și execuției de lucrări de infrastructură, studii de fezabilitate
Prezentare companie/institutie
TECNIC: Crestere semnificativa a afacerii, datorata excelentei operationale
 
 
 
 
 
 
Nadia Popescu (47 de ani)
Functia/Firma: director general, Tecnic Consulting Engineering;
Experienta profesionala: 23 de ani in domeniul constructiilor.
 
Parte integranta a RCI Holding, compania Tecnic Consulting Engineering si-a focalizat atentia, inca de la infiintare sa in anul 2007, pe oferirea unor servicii de proiectare si consultanta de inalta performanta, ce i-au asigurat contractarea unora dintre cele mai importante obiective de dezvoltare a infrastructurii, derulate in ultimii ani in Romania, dar si o dezvoltare constanta a businessului. Compania a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro, iar evolutia activitatii va conduce la mentinerea trendului ascendent al rulajului, care ar urma sa depaseasca pragul de 20 de milioane de euro pana la finalul acestui an, conform estimarilor Nadiei Popescu, director general al Tecnic Consulting Engineering. In ceea ce priveste perspectivele pentru perioada 2025-2027, conducerea companiei isi propune sa-si mentina trendul ascendent al cifrei de afaceri prin implementarea strategiilor de crestere sustenabila. Estimarile indica o majorare continua a veniturilor, in concordanta cu planurile de extindere geografica si diversificare a portofoliului de servicii.
In cei 17 ani de activitate, amprenta geografica a companiei a crescut, acoperind pe langa teritoriul national si pe cel al Republicii Moldova.
 
- Ce proiecte de cladiri publice aveti in lucru si ce tip de servicii asigurati pentru acestea?
- In prezent, oferim servicii de supervizare pentru mai multe proiecte importante din domeniul sanatatii, printre care se numara Spitalul Regional de Urgenta (SRU) din Iasi si extinderea Spitalului "Pius Branzeu" din Timisoara. Ne angajam sa asiguram gestionarea eficienta a lucrarilor si respectarea standardelor ridicate de calitate si siguranta. Proiectul de supervizare a SRU Iasi, recent atribuit, realizeaza in prezent primii pasi in implementare, iar pentru extinderea Spitalului "Pius Branzeu" din Timisoara, stadiul fizic al lucrarilor este de aproximativ 16%. Aceste proiecte necesita o abordare meticuloasa pentru a ne asigura ca termenele sunt respectate, la o calitate a infrastructurii medicale conforma cu cele mai inalte standarde. In paralel cu proiectele din domeniul medical, suntem implicati si in investitii din sectorul justitiei. Supervizam constructia si reabilitarea sediilor judecatoriilor din Carei, Costesti, Horezu si Targu Neamt, contribuind la modernizarea infrastructurii necesare pentru buna desfasurare a actului de justitie in tara. Stadiul fizic al acestor proiecte se situeaza in prezent la 100% pentru judecatoriile Carei, Costesti si Horezu si 30% pentru Targu Neamt. Pentru sediile judecatoriilor din Costesti si Horezu a fost realizata Receptia la Terminarea Lucrarilor in luna februarie 2024, iar pentru judecatoria Carei se preconizeaza receptia in luna septembrie 2024. In plus, oferim servicii de proiectare pentru modernizarea tronsoanelor de cale ferata dintre Caransebes - Timisoara - Arad (loturile 3 si 4) si Cluj - Episcopia Bihor (Lotul 4). Aceste proiecte vizeaza atat reabilitarea statiilor CF si a cladirilor cu specific feroviar, cat si construirea unor cladiri noi, cu rolul de a imbunatati serviciile de transport feroviar in regiune.
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2023 si ce v-ati propus, la nivel de business, pentru urmatorii 4 ani?
- In 2023, activitatea companiei noastre a inregistrat o evolutie semnificativa, evidentiind progrese notabile in diverse domenii. Veniturile au crescut semnificativ fata de anul precedent, reflectand angajamentul continuu pentru excelenta si inovatie in serviciile pe care le oferim clientilor. Pentru perioada 2024-2027, ne propunem sa consolidam si sa extindem prezenta noastra pe piata, concentrandu-ne pe mai multe directii strategice. Continuam sa acordam o atentie deosebita proiectelor din infrastructura de transport si sanatate, care raman prioritati esentiale pentru noi. De asemenea, suntem pregatiti sa colaboram cu firmele partenere din cadrul RCI Holding pentru a implementa proiecte si in alte domenii, cum ar fi energia atat pe piata locala, cat si pe plan regional.
Investitiile semnificative in resurse umane reprezinta un alt obiectiv principal pentru urmatorii ani. Ne dorim sa atragem si sa dezvoltam talente de top in industrie, creand un mediu de lucru stimulant si inovator, care sa incurajeze creativitatea si performanta. Recent, am demarat un parteneriat strategic cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti pentru a raspunde nevoilor studentilor de a se integra rapid pe piata fortei de munca, in cadrul unei companii de prestigiu.
In ceea ce priveste digitalizarea, ne propunem sa adoptam tehnologii de varf pentru a imbunatati eficienta operationala si calitatea serviciilor noastre. Implementarea unor solutii digitale moderne va facilita o mai buna gestionare a proiectelor si o comunicare mai eficienta cu clientii nostri. Obiectivul pentru urmatorii 4 ani este de a consolida pozitia companiei noastre pe piata de consultanta, prin investitii strategice in extindere, resurse umane si tehnologie. Ne angajam sa ramanem la varful inovatiei si sa oferim servicii de cea mai inalta calitate, adaptate cerintelor si nevoilor in schimbare ale clientilor.
- Cum au evoluat preturile din domeniul constructiilor in 2023 si cum credeti ca vor fluctua acestea, in 2024?
- In 2023, preturile din domeniul constructiilor au inregistrat o crestere semnificativa, reflectand diversele provocari si schimbari din piata. Costurile materialelor de constructie, precum lemnul, otelul si materialele de izolatie, au inregistrat majorari substantiale, influentate de schimbarile din lanturile de aprovizionare si de cresterea cererii globale. De asemenea, costurile fortei de munca au crescut, in contextul unei cereri mai mari de specialisti in constructii, a majorarii salariilor in acest domeniu, precum si a modificarii taxelor. Pentru 2024, anticipam o continuare a fluctuatiilor in preturile din domeniul constructiilor. Totusi, prognozele indica o posibila stabilizare treptata a preturilor materialelor de constructii, pe masura ce lanturile de aprovizionare se adapteaza la noile conditii de piata si cererea se regleaza. In acelasi timp, costurile fortei de munca vor ramane ridicate, iar presiunea asupra preturilor ar putea continua in functie de evolutia economica generala si de cererea din piata.
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Tecnic, parte a RCI Holding, este dedicat dezvoltarii durabile si progresului comunitatilor pe care le deservim. Pe termen scurt, ne concentram pe extinderea si diversificarea portofoliului sau de servicii, adaptandu-se la cerintele schimbatoare ale pietei si consolidand parteneriatele strategice. Planificam sa investim in dezvoltarea continua a echipei noastre de experti pentru a mentine un nivel inalt de competenta si inovare in fiecare proiect. Pe termen mediu, ne propunem sa crestem prezenta regionala si sa exploram noi oportunitati in industrii adiacente. Vrem sa aducem solutii personalizate de inginerie si consultanta pentru a raspunde eficient nevoilor specifice ale clientilor nostri si ale comunitatilor din regiune. Pe termen lung, obiectivul nostru este sa devenim un partener de incredere si un contribuitor semnificativ la dezvoltarea infrastructurii durabile si inovatoare. Ne propunem sa promovam tehnologii avansate si solutii de sustenabilitate pentru a genera valoare adaugata si pentru a sprijini cresterea economica si sociala a comunitatilor in care activam. In contextul mai larg al RCI Holding, Tecnic contribuie la indeplinirea viziunii grupului pentru o crestere sustenabila si un impact pozitiv asupra societatii. Ne bazam pe resursele si expertiza colectiva din cadrul holdingului pentru a oferi solutii inovatoare si cuprinzatoare in domeniile ingineriei, energiei, serviciilor financiare si tehnologiei.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
siniat
quadratum
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
EDIT-Structural
ness project
konsent
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
rigips
concelex
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander