Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Iulie 2022
GRUNDFOS
PAGINA PERSONALIZATA


WILO ROMANIA SRL

WILO ROMANIA SRL

Adresa: Sos. Odai nr. 24, Otopeni, Judet Ilfov
Telefon: 021/317.01.64
Fax: 021/317.04.61
E-mail: mariana.corlaci@wilo.com
Web site: www.wilo.ro
Domenii: Rigole, sisteme de pompare & statii de epurare
Descriere activitate
Pompe ┼či module de pompare pentru orice tip de aplicatie
Prezentare companie/institutie
Crestere de business si noi planuri de dezvoltare pentru Wilo Romania
 
 
 
 
 
 
 
Gabriel Nita
Functia/Firma: Managing Director Romania & Moldova, Wilo Romania.
 
Investitiile sustinute in sectorul de infrastructura utilitara (alimentare cu apa si sisteme de canalizare), dar si mentinerea pe un trend crescator a pietei constructiilor au generat o crestere de 25% a vanzarilor Wilo Romania in primele sase luni ale acestui an. Parte a grupului german Wilo, unul dintre liderii globali ai sectorului pompelor de inalta tehnologie, compania se afla in proces de consolidare si expansiune la nivel national. Dupa inaugurarea cu succes a noului sediu din Bucuresti, hub regional de unde sunt gestionate operatiunile grupului pentru 10 tari, realizat in urma unei investitii de aproape 7 milioane de euro, strategia Wilo Romania pentru perioada urmatoare vizeaza dezvoltarea pe plan local de solutii noi pentru managementul apei curate, grupuri de pompare in container, pe care sa le comercializeze atat intern, cat si la nivel regional. In Romania, Wilo deruleaza afaceri anuale medii de 15 milioane de euro, avand o experienta de circa doua decenii de activitate. Compania comercializeaza o gama extinsa de solutii pentru sisteme HVAC, retele de alimentare cu apa, de colectare si transport al apelor uzate, precum si diverse solutii industriale.
 
- Ce evolutie inregistreaza piata solutiilor de pompare in aceasta perioada?
- In ultimii doi ani am asistat la o evolutie pozitiva a pietei sistemelor de pompare, datorita investitiilor majore finantate din fonduri europene pentru proiectele dedicate retelelor de apa si canalizare. Wilo Romania acopera toate segmentele de piata prin produsele sale, comercializand o gama extinsa de solutii pentru sisteme HVAC, retele de alimentare cu apa, de colectare si transport al apelor uzate, precum si diverse solutii industriale.
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a segmentului pentru perioada urmatoare?
- Pentru 2021-2022 ne dorim sa ramanem implicati in proiecte de amploare, cu impact pozitiv in Romania si regiune. In privinta segmentului de management al apei, proiectele cu finantare europeana pentru infrastructura de apa curata si canalizare au nevoie de solutii durabile, eficiente, la standarde inalte. In ceea ce priveste segmentul BSC, exista in continuare interes din partea investitorilor si ne propunem sa ne alaturam noilor proiecte cu solutiile moderne Wilo de stingere a incendiilor si sisteme inteligente de incalzire, ventilatie si aer conditionat.
- Care sunt cele mai reprezentative proiecte la care ati participat in ultimele 18 luni?
- In ultimele 18 luni, pe lista de prioritati s-a numarat constructia noului Hub Regional coordonat din Romania, care aduce plus-valoare angajamentului Wilo pentru furnizarea de solutii moderne si sustenabile in Europa de Est si care raspunde obiectivelor strategice ale Wilo Group in regiune. Dupa 18 luni de la demararea proiectului de constructie, prin noua locatie cu birouri moderne construite pe o suprafata de 1.800 mp si spatii pentru servicii de depozitare, asamblare si reparatii, extinse pe 2.700 mp, Romania va deveni un centru important de coordonare a activitatilor logistice si de asamblare ale Wilo din zona europeana, certificat de Grupul Wilo SE. Investitia de 6,9 milioane de euro este puternic ancorata in parteneriatele pentru dezvoltare din zona, pentru a raspunde cu succes si promptitudine cererilor de servicii si solutii pentru instalatiile de incalzire, climatizare si racire, alimentarii cu apa si evacuarii apei uzate, din Romania si din alte 10 tari din regiune.
Anul acesta am participat la executia noii Sali Polivalente din Oradea, unde am livrat solutii de top pentru managementul apei, de la sisteme de stingere a incendiilor, la instalatii HVAC. Am contribuit, de asemenea, cu produse moderne Wilo si la constructia altor obiective de anvergura, precum stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, arena ce va fi folosita pentru antrenamentele echipelor de fotbal ce vor participa la campionatul european de fotbal de anul viitor.
In 2020 ne-am mai implicat si in constructia ansamblului Record Park, primul proiect mixt de regenerare urbana din Cluj-Napoca, investitie de 42 milioane de euro, unde am furnizat sisteme Wilo de management al apei.
Tot in acest an, am raspuns nevoilor de siguranta ale Takata Romania, prin solutii moderne de alimentare cu apa pentru stingerea incendiilor. Ne-am implicat si in proiectele Hala Urbano si West City Tower din Cluj-Napoca, precum si in extinderea fabricii Bosch de la Jucu, din judetul Cluj.
- Ce noutati aveti in planul digitalizarii si al noilor tehnologii de asistenta tehnica?
- Notabile, din punct de vedere al inovatiilor digitalizate din acest an, sunt actualizarile din aplicatia Wilo Assistant. Aceasta pune la dispozitie intreaga tehnologie a pompelor de inalta eficienta pe smartphone-uri si tablete atat pentru instalatori, cat si pentru proiectanti si operatorii de apa. Noul design si interfata intuitiva ofera utilizatorului o experienta imbunatatita in activitatea zilnica. Fata de versiunea anterioara Wilo-Assistant, au fost adaugate noi functii si posibilitati de conectare, astfel incat clientii nostri sa poata gasi rapid ceea ce au nevoie pentru asistenta, instalare si punere in functiune, controlul de la distanta si mentenanta. In randul prioritatilor noastre de business continua sa se numere transformarea digitala, pe care o consideram o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate.
- Care sunt noutatile incluse in portofoliu in ultimele 12 luni si ce produse/ tehnologii noi aveti in plan sa lansati in perioada urmatoare?
- Inteligente, eficiente energetic si durabile - acestea sunt atributele produselor cu care Wilo face inconjurul lumii si cu ajutorul carora raspundem cu succes si promptitudine cererilor de servicii si solutii pentru instalatiile de incalzire, climatizare si racire, alimentarii cu apa si evacuarii apei uzate. Produsele Wilo lansate in ultimele 12 luni in Romania respecta aceste caracteristici-cheie: sunt inalt tehnologizate, prezinta usurinta in utilizare si eficienta energetica, standarde inalte confirmate si de organizatiile REHVA si AHCA (Agency for Health Care Administration). Oferim sprijin clientilor, instalatorilor, tehnicienilor si proiectantilor pentru a cunoaste mai bine atributele, specificatiile si utilizarea produselor nou-lansate prin informatii actualizate pe site-ul wilo.com/ro si pe dimensionarepompe.ro, prin aplicatia Wilo-Assistant si prin sprijinul echipei noastre. In toamna acestui an avem planificata lansarea a patru noi produse: Wilo-Yonos GIGA-N, Wilo-Isar MODH1, Wilo-Star-Z NOVA A si SiFire FIRST.
- Ce obiective de dezvoltare aveti, pe termen mediu si lung, pe piata locala?
- In acest moment suntem in plina organizare strategica a activitatilor pe care le vom desfasura in Headquarter-ul Wilo Romania, din Soseaua Odai, nr. 24, din Otopeni, de la cele comerciale si de comunicare de rutina, la demonstratii si traininguri creative si eficiente, atat de importante pentru inovatia ce caracterizeaza initiativele, produsele si serviciile Wilo. Ne confirmam angajamentul fata de mediu, clienti si de nevoile din piata prin functionalitatile disponibile in Hubul din Otopeni, dotat cu linii de asamblare pentru grupuri de pompare apa rece, pentru stingere incendiu in conformitate cu normativul de siguranta la foc a constructiilor cu indicativul P118, hidrofoare si pompe submersibile. Toate sunt produse conform directivelor Europene aflate in vigoare. Pentru urmatoarea perioada, ne propunem sa dezvoltam local solutii noi pentru managementul apei curate, grupuri de pompare in container, pe care sa le vindem atat pe piata locala, cat si regionala. Aceasta initiativa contribuie la fundamentarea strategiei pentru rolul acestui nou sediu din Romania, care va functiona ca Hub Regional, de unde operatiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 tari din Europa de Est.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2020)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
hilti
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CELCO 2020
MAKITA
Acvatot 2019
FRONTALE
hidroplasto
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere