Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ABEE va investi 1,4 miliarde euro in constructia unei fabrici de baterii, la Galati
ABEE va investi 1,4 miliarde euro in constructia unei fabrici de baterii, la Galati
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2023 11:14
Compania belgiana Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) va construi in Zona Libera Galati o fabrica de baterii pentru masinile electrice, o investitie de 1,4 miliarde euro, care va genera in final circa 8.000 de locuri de munca, informeaza Biroul de presa al Primariei Galati.
Potrivit sursei citate, anuntul oficial privind aceasta investitie a avut loc, marti, la Primaria din localitatea Ninove, din Belgia, eveniment la care au participat reprezentanti ai companiei ABEE si inalti oficiali: prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, directorul general din cadrul Comisiei Europene, Joaquim Nunes de Almeida, ministrul Economiei din Romania, Stefan Radu Oprea, primarul localitatii Ninove, Tania De Jonge, europarlamentarul Dan Nica si primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu.
"Orasul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. Sunt incantat ca am participat astazi, alaturi de o importanta delegatie din Romania, la semnarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune ale tarii noastre cu Belgia. Este o investitie majora, de 1.4 miliarde de euro, pentru realizarea careia s-a muncit destul de mult in ultima perioada si care necesita eforturi si mai mari pentru a fi implementata. Nu a fost usor sa aducem acest proiect la Galati pentru ca a trebuit sa indeplinim mai multe cereri, dar afirm cu satisfactie ca, ajungand in acest punct al proiectului, orasul nostru si intreaga comunitate din sud-estul Romaniei vor avea foarte mult de castigat. Si prin aceasta importanta investitie, Galatiul este pe harta economica a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poarta strategica in estul Uniunii Europene. Prin ridicarea fabricii de baterii pentru masinile electrice vor fi create locuri de munca pe care forta de lucru din zona, bine pregatita, le astepta cu interes. Le multumesc reprezentantilor companiei ABEE, oficialilor belgieni si romani, domnului europarlamentar Dan Nica si domnului consilier de stat Florin Spataru. In acest fel, Galatiul devine un reper important in domeniul fabricarii bateriilor electrice la nivel international", a declarat primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu.
Astfel, compania ABEE va dezvolta in Romania proiectul Romvolt, in speta construirea unei fabrici de productie de celule pentru bateriile proiectate pentru masini electrice.
"Romvolt este un proiect de fabrica de baterii litiu-ion din Galati, Romania, cu o capacitate totala de productie de 22 GWh si investitie totala de 1,4 miliarde de euro. Productia de baterii este cruciala pentru UE datorita situatiei actuale a pietei in care China domina aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacitati de productie in viitor pentru a satisface cererea europeana aflata in crestere. Romvolt va furniza baterii in principal pentru industria auto, in Romania aflandu-se Renault/Dacia si Ford, dar si pentru piata stationara, deoarece stocarea este necesara pentru tranzitia la energie regenerabila. Romvolt se aliniaza viziunii guvernului roman de integrare a Romaniei in lantul valoric al bateriilor la nivel european si isi propune sa faca din Romania o sursa de aprovizionare cu baterii in productia si utilizarea durabila a bateriilor pentru intreaga Europa", au transmis intr-un comunicat, reprezentantii companiei ABEE.
Noua fabrica va fi construita in Zona Libera Galati, pe o suprafata de circa 60 de hectare. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
konsent
SIGM
theda mar
strabag nivel 1
rigips
Arduro
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
SSAB
siniat
Acvatot 2019
EDIT-Structural
viarom
quadratum
Ubitech
MAKITA
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander