Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ARAD: Investitie de 12 milioane euro intr-un nou centru de ingrijire paliativa
ARAD: Investitie de 12 milioane euro intr-un nou centru de ingrijire paliativa
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Dec 2022 13:20
La propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, reabilitarea, modernizarea si dotarea sectiei TBC a fostului spital judetean Arad, imobil inscris in Lista Monumentelor Istorice, si transformarea acesteia intr-un centru de ingrijiri paliative.
In Romania, peste 172.000 persoane au nevoie anual de ingrijiri paliative, dintre care peste 60.000 sunt bolnavi oncologici. La nivel national, gradul de acoperire cu servicii specializate este de sub 7% din necesar - acesta este motivul pentru care Ministerul Dezvoltarii a propus adoptarea acestui act normativ, a precizat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
Astfel, prin investitia propusa, se doreste extinderea serviciilor medicale prin cresterea nivelului calitativ al conditiilor de ingrijiri paliative si imbunatatirea dotarilor de care vor dispune atat pacientii, apartinatorii acestora, dar si personalul medical.
Prin proiect, se propune reabilitarea si modernizarea cladirii principale, impreuna cu magaziile, capela si anexele, precum si dotarea acestora in vederea bunei desfasurari a activitatii si a respectarii standardelor de calitate si a normelor in vigoare.
Astfel, imobilul va avea o suprafata totala construita de 1.199 mp, pe un regim de inaltime de D+P+2E (demisol + parter + 2 etaje), iar principalele lucrari vor consta in renovarea fatadelor, refacerea finisajelor interioare, inlocuirea usilor si ferestrelor, recompartimentarea spatiilor existente, izolarea termica, modernizarea instalatiilor electrice, termice si sanitare.
Valoarea totala a investitiei este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare si executie a obiectivului este estimata la 15 luni, iar proprietarul cladirii si beneficiarul investitiei este Arhiepiscopia Aradului.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ness project
siniat
noark
theda mar
leviatan
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
concelex
Acvatot 2019
quadratum
strabag nivel 1
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander