Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - BOG'ART & UTI: Proiectarea Terminalului AIBG s-a incheiat, urmeaza autorizatia
BOG'ART & UTI: Proiectarea Terminalului AIBG s-a incheiat, urmeaza autorizatia
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2019 06:00
Reprezentantii asocierii Bog'Art - UTI au predat, ieri, Consiliului Judetean (CJ) Brasov Proiectul Tehnic pentru terminalul de pasageri pe care il vor construi in cadrul Aeroportului International Brasov-Ghimbav (AIBG). Urmeaza aprobarea documentatiei in cadrul Comisiei Tehnico-Economice a CJ, dupa care dosarul pentru obtinerea autorizatiei de construire va fi depus la Primaria Ghimbav, astfel incat santierul sa poata inceapa in cursul lunii martie 2020. Bog'Art si UTI au castigat contractul de executie a terminalului la jumatatea acestui an, cu o oferta financiara de 145,5 milioane de lei (inclusiv TVA).
Terminalul de pasageri proiectat are a doua cea mai mare suprafata construita din tara, dupa cel de la Aeroportul Cluj-Napoca (cu exceptia Aeroportului International "Henri Coanda"), dupa cum a precizat in cadrul unei conferinte de presa Ionut Ionita, managerul de proiect de la Bog'Art. Suprafata terminalului, de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe si VIP.
Potrivit informatiilor furnizate de Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, in cadrul terminalului proiectat au fost prevazute spatii pentru desfasurarea conforma a activitatilor entitatilor responsabile din partea statului cu verificarea de securitate, frontiera si control vamal. Fluxurile de securitate vor fi dotate cu echipamente de scanare de ultima generatie pentru controlul bagajelor si al pasagerilor. La subsolul terminalului pasageri va fi amplasat un sistem automat de sortare si control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate si un adapost de protectie civila. Termenul de executie a investitiei (constructii si instalatii) este de noua luni.

A fost desemnata si compania care va asigura dirigentia de santier
Un alt contract semnat ieri de presedintele CJ Brasov este cel cu asocierea Venturo Investment - Ecoinstal Urban pentru supervizarea lucrarilor si dirigentia de santier la proiectul de constructie a noului terminal de la AIBG. Valoarea contractului depaseste un milion de lei (inclusiv TVA). Autoritatile au mai semnat si contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind asigurarea Serviciilor de Navigatie Aeriana ANS la AIBG, cu compania Teche Construct Solutions, valoarea proiectului fiind de 2,59 milioane de lei. 
"Incheiem anul 2019 in forta, prin semnarea acestor contracte esentiale in implementarea proiectului aeroportului si prin finalizarea si predarea documentatiei de proiectare pentru terminalul de pasageri. In 2020 vom intra in linie dreapta cu tot ce inseamna realizarea aeroportului, atat pe partea constructii, infrastructura aeroportuara si de navigatie, cat si pe cea de certificare si operare. Suntem optimisti ca lucrarile de indiguire a Barsei vor fi realizate anul viitor de Ministerul Mediului, prin Administratia Nationala Apele Romane, pentru o buna derulare a proiectului", a precizat presedintele CJ Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulman and machineTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
rigips
leviatan
BALTIC
BMI_Icopal
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
hilti
FRONTALE
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023