Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: S-a incheiat etapa de proiectare a noului Spital Regional de Urgenta
CLUJ: S-a incheiat etapa de proiectare a noului Spital Regional de Urgenta
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Iun 2023 14:11
Proiectarea Spitalului Regional de Urgenta de la Cluj a fost finalizata si urmeaza lansarea licitatiilor pentru supravegherea lucrarilor, escavarile de pamant si constructia primelor ziduri de sprijin. Managerul proiectului, Cristina Gafton, asigura ca, pana in toamna, va fi licitata si Faza a II-a proiectului, care cuprinde majoritatea constructiilor si o parte a dotarilor medicale.
"Proiectul a fost predat beneficiarului. In paralel, pentru servicii de dirigentie si de management de contracte am transmis deja documentatia de licitatie la ANAP, speram ca, saptamana viitoare (n.r. in aceasta saptamana), va fi publicat anuntul de participare. Totodata, e pregatit pentru licitatie Pachetul I de lucrari, care prevede imprejmuirile, amenajarea terenului, escavarea grosiera si amenajarea peretilor mulati, care va fi si el publicat in SEAP, speram pana la sfarsitul lunii", a declarat Cristina Gafton, citata de Radio Cluj.
Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
 
 
Spitalul Regional de Urgenta din Cluj este gandit pe opt nivele, inclusiv un subsol, cu un total de 176.638 mp construiti. De asemenea, sunt prevazute 850 de paturi pentru tratarea mai multor probleme medicale, care in prezent sunt asigurate in mai multe corpuri de cladire aflate in diferite zone din Cluj-Napoca. Proiectul mai prevede asigurarea a 1.400 de locuri de parcare, un heliport si cai de legatura cu DN1 si Autostrada Transilvania, prin intermediul viitoarei Centuri Metropolitane.
Arhitectul Daniel Paul, care a coordonat echipa de proiectanti, asigura ca spatiile de tratament si saloanele de cazare ale pacientilor sunt la standardele marilor spitale din Europa. "A fost cu adevarat o provocare proiectarea unui spital de asemenea dimensiuni. Echipa a lucrat inchegat, am colaborat bine si cu specialistii locali si am reusit sa ne incadram intr-un termen rezonabil de predare a proiectului. Acest spital are specificul de a fi de urgenta, nivelul la care sunt pregatite spatiile si dotarea lor este la standardul european", a precizat Daniel Paul. 
Proiectul Spitalului de Urgenta de la Cluj este evaluat la 2,5 miliarde de lei, finantarea fiind asigurata din Programele Operationale Regionale ale Uniunii Europene. Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata.
Conform estimarilor, noul spital ar putea fi gata in primavara anului 2027.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
siniat
theda mar
konsent
noark
leviatan
MAKITA
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
quadratum
CDS
viarom
SSAB
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander