Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - CNAB: Licitatie de 117,6 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului Otopeni
CNAB: Licitatie de 117,6 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului Otopeni
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 28 Sep 2023 13:00
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a lansat licitatia pentru modernizarea terminalelor la Aeroportul Henri Coanda, valoarea totala estimata a proiectului depasind 117 milioane de lei, a anuntat, marti, compania.
"CNAB a lansat licitatia pentru proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari pentru modernizarea terminalelor si corpurilor de cladire existente la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Proiectul are o valoare totala estimata de 117,6 milioane de lei si urmeaza sa se deruleze pe o perioada de 101 luni, din care 9 luni proiectare, 30 de luni executia lucrarilor si 2 luni pentru receptie, perioada de garantie fiind de 5 ani de la data receptiei lucrarilor", se arata in comunicatul CNAB transmis AGERPRES.
Proiectul vizeaza patru obiective necesare pentru modernizarea aeroportului, primul dintre acestea vizand reamenajarea interioara a Terminalelor Sosiri si Plecari, pentru a crea un cadru imagistic integrat si reprezentativ pentru cel mai important aeroport al Romaniei. Prin implementarea solutiilor tehnice, se va facilita accesibilitatea cladirilor, se va imbunatati calitatea imagistica a zonelor publice si se vor valorifica elementele culturale, de patrimoniu si turistice ale Bucurestiului.
De asemenea, se urmareste modernizarea sistemului centralizat de ventilatie-climatizare din Terminalele Plecari Internationale, Finger si Sosiri, avand ca obiectiv confortul termic al pasagerilor (22 grade a 1 grad Celsius in sezonul de iarna, 24 de grade Celsius a un grad Celsius in sezonul de vara, cu umiditate relativa in intervalul 30% - 60%). Proiectul prevede inlocuirea integrala a: echipamentelor de ventilare si climatizare, unitatilor de tartare a aerului, ventilatoarelor, ventiloconvectoarelor, conductelor de distributie agent termic, agregatelor de racire care deservesc zona terminalului Sosiri si a tubulaturii de ventilare.
Potrivit CNAB, capacitatea de racire va creste prin suplimentarea sistemului HVAC (Heating-Ventilation-Air Conditioning). Investitia vizeaza inlocuirea serverului (hardware si software) de gestionare a echipamentelor si realizarea unui sistem modern de comanda, control automat si achizitii de date (SCADA).
Un alt obiectiv al proiectului prevede instalarea unui nou sistem de detectie-semnalizare incendiu aferent cladirilor Terminal Plecari, Finger, Terminal Sosiri, Corp Logistic, Corp AB 4. Pentru asigurarea criteriilor de securitate la incendiu, se va proiecta si se va executa un nou sistem de detectare, semnalizare si avertizare la incendiu.
Nu in ultimul rand, vor fi modernizate instalatiile electrice aferente cladirilor Terminal Plecari, Finger si Terminal Sosiri. Proiectul prevede modernizarea iluminatului terminalelor si corpurilor de cladire (zone publice, zone securitate etc.), urmand a fi instalate corpuri de iluminat cu sursa LED, ceea ce va conduce inclusiv la reducerea consumului de energie electrica. De asemenea, se vor monta instalatii de forta si prize cu grad de protectie sporita. Pentru toate zonele publice se va realiza iluminat de securitate impotriva panicii.
"Proiectarea intregului obiectiv de investitii trebuie sa realizeze un grafic de executie cu etapizarea lucrarilor, astfel incat sa nu fie blocate fluxurile de pasageri si sa se asigure buna functionare a Terminalelor, cu executia lucrarilor preponderent pe timpul noptii", precizeaza CNAB.
Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate/pret, care include pretul ofertei (pondere 60%), arhitect cu drept de semnatura acordat de Ordinul Arhitectilor din Romania (10%), inginer instalatii electrice autorizat ANRE gr IIA (5%), inginer instalatii (5%), manager proiect cu experienta dovedita in gestionarea proiectelor de executie lucrari in spatii publice de tip terminal aeroport si/sau gara si/sau centre comerciale (10%), inginer specializat in instalarea, configurarea, programarea si punerea in functiune a instalatiilor de ventilatie-climatizare cu putere frigorifica instalata de min. 2MW (10%).
Potrivit sursei citate, ofertantii trebuie sa faca dovada experientei in ultimii 5 ani in proiectarea si executia lucrarilor de constructii civile care au vizat amenajari interioare, instalatii electrice, detectie de incendiu si instalatii de climatizare in spatii publice de tip terminal aeroportuar si/sau gari si/sau centre comerciale.
Termenul limita pentru transmiterea ofertelor de participare este 30 octombrie. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
viarom
rigips
BALTIC
FRONTALE
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
grundfos
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu