Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal al Aeroportului Maramures
CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal al Aeroportului Maramures
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2023 12:21
A fost predat catre constructor amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investitii ”Extindere si modernizare terminal pasageri la Aeroportul International Maramures”. Acest moment marcheaza startul lucrarilor pentru realizarea constructiei care va deservi ca terminal de pasageri.
Pana la finalul anului 2023, terminalul va fi montat, urmand ca la jumatatea anului 2024 noul terminal de pasageri sa fie deja functional.
”Voi urmari indeaproape intregul proces de constructie a acestui obiectiv de investitii vital pentru dezvoltarea Maramuresului. Aeroportul International Maramures este, practic, o poarta spre dezvoltare, care va contribui la cresterea economica a judetului nostru”, a declarat Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures.
Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/ora si va avea o suprafata totala desfasurata de 12.209 mp.
In 2022 a fost semnat contractul de finantare pentru acest proiect, iar anul acesta, in luna mai, a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia noului terminal.
Compania Concelex a proiectat si va realiza acest obiectiv de investitii important pentru judetul Maramures. Este o companie cu antreprenoriat 100% romanesc, care vine cu o expertiza in implementarea acestui tip de proiecte, avand in portofoliu obiective de investitii in derulare, precum extinderea si modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timisoara si “Delta Dunarii” din Tulcea.
Din asocierea condusa de Concelex mai fac parte companiile Concelex Engineering si Concrete & Design Solutions, precum si subcontractantii CES Consulting Services, Sight Control, Quad Still Paint, Secunet Project, Conelectro Service, Electrical Integration System, Miga Airvent, DP Proiect Instal, Global GIS Consulting AG, Geo-Tech, EZ Project AG, Con Gaz Prest, Frigoterm Expert si Schindler Romania.
Valoarea totala a proiectului este de peste 134 milioane lei, din care circa 96 milioane lei finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), peste 14 milioane lei finantare nerambursabila din bugetul national si circa 2 milioane lei cofinantare eligibila a Judetului Maramures.
 
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
Acvatot 2019
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
leviatan
rigips
Ubitech
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu