Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - DS Smith investeste 13 milioane euro in extinderea fabricii de la Ghimbav
DS Smith investeste 13 milioane euro in extinderea fabricii de la Ghimbav
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2023 11:01
DS Smith Packaging, lider in furnizarea de solutii de ambalare sustenabile, isi extinde prezenta inovatoare pe piata din Romania printr-o investitie de peste 13 milioane de Euro, in fabrica sa de la Ghimbav. Lucrarile de la Ghimbav sunt de asteptat sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2023 si vor sustine obiectivele de sustenabilitate ale clientilor, precum si reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.
Aceasta investitie va sprijini inlocuirea continua a materialelor plastice problematice alaturi de clienti, va creste capacitatea de productie cu peste 20% si va imbunatati semnificativ productivitatea. Concentrandu-se asupra inovatiei, aceasta investitie va diferentia si mai mult compania DS Smith in piata, prin sprijinirea clientilor in atingerea obiectivelor de mediu. Investitia face parte din strategia ambitioasa a DS Smith Packaging de crestere in Europa de Est, consolidand pozitia de lider a companiei in furnizarea de solutii de ambalare sustenabile in intreaga regiune si generand valoare adaugata pentru clientii si partenerii sai.
In conformitate cu angajamentul DS Smith fata de sustenabilitate, aceasta investitie strategica va sustine obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de dioxid de carbon, pana in 2050. Modernizarile de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% si vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an prin introducerea unei functionalitati de optimizare a aburului in masina de productie a cartonului. Mai mult, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% pana in 2030. De asemenea, DS Smith a introdus tehnologii avansate de gestionare a deseurilor care reduc consumul de energie electrica al unitatii cu aproximativ 10%.
Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging in Europa de Est, a declarat: „Investitia strategica de 13 milioane de Euro reflecta angajamentul DS Smith de a dezvolta solutii inovatoare de ambalare pe baza de hartie pe piata din Romania. Avand in vedere ca 56% dintre consumatori cauta activ sa reduca utilizarea plasticului, vom putea sa ne sustinem mai bine clientii in indeplinirea cerintelor de sustenabilitate. De asemenea, investitia va contribui si mai mult la decarbonizarea operatiunilor si la accelerarea solutiilor circulare, sustinand ambitia noastra de a dezvolta solutii de ambalare sustenabile.”
Investitia va include instalarea unor echipamente de ultima generatie care vor creste capacitatea de productie cu peste 20% si vor introduce progrese tehnologice, cum ar fi imprimarea Flexo HD cu 7 culori si stantarea de precizie. Aceste progrese tehnice vor consolida in continuare portofoliul DS Smith pe piata din Romania si vor sprijini clientii sa isi atinga obiectivele de mediu si sa isi optimizeze costurile.
Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging Romania, a declarat: „Suntem incantati de investitia semnificativa care ne imbunatateste capabilitatile echipamentelor si capacitatea de productie. Aceste imbunatatiri incurajeaza echipa noastra sa dezvolte modele de ambalaje inovatoare, confera un control al calitatii imbunatatit, pentru minimizarea risipei si livreaza grafica de ultima generatie. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit sa abordam in mod eficient cerintele provocatoare de sustenabilitate.”
Configurarea imbunatatita a zonelor de productie si depozitare sporeste eficienta procesului de fabricare, aliniindu-se la tendintele locale si europene de sustenabilitate. Acest efort contribuie la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2 definite in strategia de sustenabilitate Now & Next a DS Smith.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
theda mar
FRONTALE
leviatan
MAKITA
rigips
Ubitech
top 500
strabag nivel 1
top 500
CDS
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu