Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - DSPE aloca 75 milioane euro in RoPower pentru constructie Centrala SMR Doicesti
DSPE aloca 75 milioane euro in RoPower pentru constructie Centrala SMR Doicesti
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2023 11:12
DS Private Equity (“DSPE”), a semnat Acordul de tip Term sheet cu Nuclearelectrica si Nova Power & Gas (parte a Grupului E-Infra), actionarii RoPower, compania de proiect ce dezvolta Centrala SMR (Reactoare Molulare Mici) din Doicesti, Romania, cu intentia de a investi 75 milioane de Euro pentru dezvoltarea studiului FEED 2.
Romania, prin intermediul companiei de proiect RoPower, fondata de Nuclearelectrica si Nova Power & Gas (parte a Grupului E-Infra), este prima tara din Europa si a doua dupa Statele Unite ale Americii care face primii pasi pentru implementarea centralei NuScale VOYGRTM cu 6 module si o capacitate instalata de 462 MWe in acest deceniu.
Suma de 75 de milioane de Euro care va fi investita de DSPE, cu sediul central la Seul, face parte din angajamentul public-privat al partenerilor multinationali din Statele Unite, Japonia, Republica Coreea si Emiratele Arabe Unite de a oferi pana la 275 de milioane de dolari pentru proiectul Reactoarelor Modulare Mici (SMR) din Romania.
Investitia financiara angajata de DSPE va contribui la finantarea dezvoltarii Proiectului, incepand cu Faza 2 a studiului FEED, care consta in activitatile de caracterizare detaliata a amplasamentului, initierea activitatilor pentru obtinerea autorizatiilor, licentelor si reglementarilor, stabilirea exacta a calendarului proiectului, planificarea bugetului pentru executia proiectului si pregatirea pentru achizitionarea materialelor cu ciclu lung de fabricatie.
„Nuclearelectrica saluta sprijinul financiar acordat de DS Private Equity imediat dupa anuntul facut la G7 de catre Administratia Biden, ca un exemplu de mobilizare si cooperare internationala pentru proiectul SMR din Romania, a doua tara dupa SUA care implementeaza tehnologia inovatoare a reactorului modular mic al companiei americane NuScale. Suntem mandri ca proiectul din Romania castiga increderea unor importante institutii financiare internationale, ceea ce reprezinta o recunoastere a planului robust al proiectului, a credibilitatii si profesionalismului actionarilor, precum si a experientei dovedite a Romaniei in industria nucleara: peste 26 de ani de functionare in siguranta la cele mai inalte standarde de excelenta a centralei nucleare de la Cernavoda, peste 50 de ani de dezvoltare a industriei nucleare in Romania, avand un organism de reglementare riguros in domeniul nuclear – CNCAN si un sistem de educatie performant in domeniul ingineriei nucleare. Am incredere ca, alaturi de un partener profesionist si experimentat precum DSPE, suntem capabili sa ducem proiectul la urmatorul nivel.” – Cosmin Ghita, Director General SN Nuclearelectrica SA.
„DSPE este incantata de parteneriatul cu Nuclearelectrica si Nova Power & Gas pentru a deschide un nou capitol in domeniul energiei nucleare. Pe masura ce ne apropiem de punctul de intersectie dintre schimbarile climatice si securitatea energetica, proiectul SMR al RoPower de la Doicesti va stabili un standard in ceea ce priveste modul in care companiile internationale si guvernele pot colabora pentru a implementa o strategie comuna si o viziune globala. In timp ce avansam misiunea de a promova energia fara emisii de carbon, asteptam cu nerabdare sa ajutam RoPower sa aduca o noua industrie cu noi locuri de munca in Romania.” – Soo Hyon Lim, director executiv, DSPE
„Decizia DSPE de a investi inca din aceasta faza timpurie a proiectului demonstreaza increderea in proiectul RoPower de la Doicesti si in tehnologia SMR NuScale, servind si ca un indicator al nivelului de interes manifestat de mediul international de profil. Sunt convins ca odata cu maturizarea proiectului, si alte companii vor investi in centrale nucleare in tehnologie SMR, atat in Romania cat si in alte tari. Acum, dupa semnarea MoU intre NuScale, Samsung, Nuclearelectrica, Nova Power and Gas, Fluor si E-INFRA pentru implementarea proiectului si decizia DSPE de a deveni investitor, putem afirma ca avem un parteneriat americano-roman-sud-coreean pentru acest proiect. Este foarte probabil ca si alte tari sa se alature in curand acestui parteneriat.” – Teofil Muresan, CEO, E-INFRA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CDS
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
SSAB
siniat
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Arduro
rigips
concelex
viarom
MAKITA
BogArt
konsent
SIGM
theda mar
leviatan
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander