Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - EMAG investeste 100 milioane euro in constructia unui centru logistic in Ungaria
EMAG investeste 100 milioane euro in constructia unui centru logistic in Ungaria
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 02 Feb 2023 10:58
eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, aobtinut o finantare de la Alpha Bank pentru constructia unui centru logistic de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de euro. Este prima investitie logistica la scara larga in afara Romaniei si face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG in regiune. In prima faza, in decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub forma de credit-punte.
Proiectul este implementat de eMAG Hungary, in parteneriat cu Extreme Digital, cei doi lideri ai comertului online din Ungaria, iar Baupartner Group of Companies asigura lucrarile de constructii. Masterplanul noii dezvoltari logistice prevede, intr-o prima etapa, constructia unui centru inteligent de depozitare de aproximativ 116.000 mp cu posibilitatea de dublare a acestei suprafete. Au fost realizate lucrarile de infrastructura, structura prefabricata si inchiderile cladirii, finisaje, instalatii, retele exterioare, drumuri si platforme.
 
 
 
Compania se angajeaza, de asemenea, sa respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru cladirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie si limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.
"Alaturi de cei peste 40.000 de selleri inregistrati pe eMAG Marketplace, suntem in prezent platforma universala de cumparaturi pentru 9 milioane de clienti din Romania, Ungaria si Bulgaria. Fuziunea recent incheiata cu Extreme Digital ne intareste pozitia in Ungaria, unde suntem cea mai importanta platforma de comert electronic, potrivit GKid si cea mai mare companie romaneasca. Investitia in centrul logistic de peste 100.000 de metri patrati de langa Budapesta, cel mai mare din Europa Centrala si de Est, accelereaza dezvoltarea ecosistemului nostru in intreaga regiune si permite extinderea transfrontaliera pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem incantati ca Alpha Bank, partenerul nostru financiar de lunga durata, impartaseste increderea noastra in potentialul de crestere al comertului electronic in anii urmatori”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.
 
 
“Alpha Bank a fost si ramane un partener onest al mediului de afaceri romanesc, care sprijina expansiunea clientilor sai si pe pietele externe astfel incat campionii nationali sa poata deveni lideri regionali. Apreciem si sustinem ambitiile clientilor nostri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investitii sustenabile si promovarea unui model de business care are la baza respectul pentru mediu si responsabilitatea pentru viitor. Speram ca exemplul eMAG sa fie preluat pe o scara larga de catre reprezentantii mediului de business romanesc”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.
"In calitate de lider in creditarea afacerilor in Grecia, finantarea de catre Alpha Bank a primului proiect de hub logistic al eMAG in Europa Centrala si de Est, reitereaza angajamentul bancii noastre de a finanta proiecte cu valoare adaugata care accelereaza formarea jucatorilor regionali si contribuie la sprijinirea unei cresteri economice durabile", a declarat Yannis Emiris, Director General Wholesale Banking al Alpha Bank.
Alpha Bank doreste sa multumeasca tuturor consultantilor care au contribuit la reusita acestui proiect si Anei Radnev, CMS (Lender Legal Advisor), pentru solutiile multi-jurisdictionale oferite.
Alpha Bank este prima banca privata straina care a intrat pe piata din Romania, in 1994, construind in aceasta perioada relatii pe termen lung cu marile corporatii.
In ultimii ani, eMAG si Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de solutii menite sa ofere clientilor retailerului solutii inovatoare de plata, cum ar fi: lansarea serviciului Instant Money Back in premiera europeana (urmata de implementari similare, inclusiv in Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri in reteaua easybox dezvoltata de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
noark
quadratum
strabag nivel 1
CDS
leviatan
concelex
MAKITA
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
viarom
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander