Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - MDLPA: Peste 20 milioane euro pentru executia unei instalatii optice de mare putere
MDLPA: Peste 20 milioane euro pentru executia unei instalatii optice de mare putere
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2023 11:00
Domnul Adrian-Ioan Vestea, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a primit la sediul ministerului, vizita E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la Bucuresti.
Una dintre principalele teme de discutie a constituit-o constructia unui centru de productie de optica de mare putere, in sprijinul activitatilor experimentale cu laserii de mare putere de la ELI-NP de la Magurele.
”Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii, investeste peste 20 de milioane de euro in constructia instalatiei de optica de mare putere, iar parteneriatul cu Japonia va oferi acestui centru expertiza de care are nevoie pentru a deveni un proiect benefic pentru ambele tari, care va crea noi oportunitati de cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiilor de ultima ora”, a subliniat ministrul Vestea.
Colaborarea bilaterala in domeniul riscului seismic, in contextul in care Japonia detine o ampla experienta referitoare la eficienta abordarii privind regulamentele de urbanism, codurile de proiectare a structurilor constructiilor, managementul dezvoltarii si rezilientei urbane, a constituit un alt subiect pe agenda discutiilor celor doi oficiali.
”Ne dorim sa preluam din experienta specialistilor niponi in ceea ce priveste utilizarea atat a celor mai eficiente tehnologii pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, cat si a procedurilor tehnice care pot conduce la salvarea unui numar cat mai mare de vieti ulterior producerii dezastrelor”, a precizat ministrul dezvoltarii.
In acest context, cei doi oficiali au convenit asupra necesitatii organizarii unei conferinte romano-nipone pe problematica reducerii riscului seismic al cladirilor, care sa abordeze atat partea stiintifica si profesionala, cat si palierul investitiilor, mai exact implicarea firmelor nipone in consolidarea increderii societatii romane in programele guvernamentale de reducere a riscului seismic si in implementarea actiunilor privind Strategia Nationala de Reducere a Riscului Seismic.
In sprijinul acestui demers, intrucat experienta Japoniei in ingineria seismica si in managementul riscului seismic constituie un model de urmat, ministrul Adrian-Ioan Vestea a adresat invitatia domnilor dr. ing. Kenji Satake, director al Institutul de Cercetari Seismice Tokyo, si prof. dr. ing. Koichi Kusunoki, insotiti de experti din cadrul ministerului omolog responsabil cu problematica urbanismului si constructiilor, de a vizita Romania pentru schimb de experienta intre specialistii in inginerie seismica si seismologie din Romania si Japonia.
 
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
BALTIC
leviatan
Acvatot 2019
rigips
leviatan
noark
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
grundfos
Ubitech
MAKITA
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu