Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MDLPA: Vizita a ministrului Adrian-Ioan Vestea pe santierele mari din Brasov
MDLPA: Vizita a ministrului Adrian-Ioan Vestea pe santierele mari din Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 30 Iun 2023 10:57
Adrian-Ioan Vestea, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a verificat stadiul lucrarilor unor proiecte pe care le finanteaza ministerul, prin Compania Nationala de Investitii, in Brasov.
Primul obiectiv vizitat a fost Sala polivalenta din municipiu, in valoare de 356.735.894,75 de lei, pentru care lucrarile au inceput in septembrie 2022 si care are, ca termen estimat de finalizare, luna octombrie 2025. Complexul multifunctional va avea o capacitate totala de 11.233 de locuri si va include o sala de sport, o sala de antrenament, anexe sportive si sociale (vestiare, sali de recuperare, grupuri sanitare, sala de forta, cabinete medicale), spatii administrative si tehnice, o parcare subterana cu o capacitate de 74 de locuri si o parcare supraterana de 10 locuri pentru auto, 2 pentru autocare, 3 pentru autocamioane si 2 locuri pentru Platforma Car TV; obiectivul va avea si spatii pentru conferinte, spatii destinate publicului, o zona de promenada (cu o scena in aer liber si gradene), doua case de bilete, umbrare si gradene terasate, precum si alei pietonale si spatii pentru promenada.
Ministrul dezvoltarii a verificat si stadiul lucrarilor de construire a caminului studentesc al Universitatii ”Transilvania” din Brasov, in valoare de 34.238.147 de lei, care va avea o capacitate de 206 locuri dispuse in 103 camere. Fiecare camera va fi dotata cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider si etajere) si balcon pe toata latimea camerei de cazare. Cladirea, cu un regim de inaltime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, va avea o suprafata desfasurata de 5.598 mp si va fi prevazuta si cu spatii comune (sali de lectura, spalatorie/uscatorie, sala de mese sau chicineta) si cu parcare subterana cu o capacitate de 34 de locuri.
In cadrul vizitei de lucru, ministrul Vestea s-a intanit si cu proiectantii si constructorii implicati in reabilitarea si modernizarea DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) - Bradet (jud. Brasov). Investitia, in valoare de 405.405.438 de lei, care vizeaza reabilitarea si modernizarea drumului pe o lungime totala de 25,63 km, reprezinta un traseu strategic care face legatura intre sudul si centrul tarii. Viabilizarea acestui drum judetean are ca scop si decongestionarea traficului si fluidizarea circulatiei de pe DN1 (Valea Prahovei) si DN1A, prin descarcarea traficului usor si mediu de pe DN1.
”Aceste trei proiecte sunt obiective de importanta majora pentru comunitatea brasoveana, pe care le cunosc si pentru a caror realizare m-am implicat inca de pe vremea cand ocupam functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov si i-am rugat atat pe beneficiari, cat si pe constructori sa urmareasca foarte atent modul de realizare a lucrarilor si respectarea termenelor fiecarei etape de executie, astfel incat sa avem lucrari de calitate, moderne si trainice. I-am asigurat pe toti, inca o data, ca voi supraveghea cu maxima atentie implementarea acestor obiective si ma voi implica ori de cate ori va fi nevoie”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
SIGM
leviatan
SSAB
ness project
strabag nivel 1
Arduro
theda mar
MAKITA
concelex
siniat
EDIT-Structural
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
konsent
viarom
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
rigips
BogArt

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander