Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Ministerul Energiei are in analiza proiecte de peste un miliard euro, prin PNRR
Ministerul Energiei are in analiza proiecte de peste un miliard euro, prin PNRR
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Nov 2022 11:34
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR, pentru realizarea de capacitati de producere a electricitatii din surse regenerabile, a hidrogenului si a energiei in cogenerare de inalta eficienta, a spus, luni, Dan Dragan, secretar de stat in cadrul institutiei.
"Prin Planul National de Redresare si Rezilienta avem aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar prin Fondul pentru Modernizare, care se intinde pana in 2030, alocarile sunt la acest moment, la valoarea certificatului de dioxid de carbon, de circa 16 miliarde de euro. Din aceste alocari, deja sunt in analiza proiecte de aproximativ un miliard de euro pe PNRR, pentru productia de energie din surse regenerabile si productia de hidrogen si cogenerare de inalta eficienta", a aratat Dragan, in conferinta "Criza energetica si efecte pe termen lung", organizata de DC News.
Pe Fondul de Modernizare au fost deja alocate sume in valoare de 2,5 miliarde de euro si urmeaza ca, in primul trimestru al anului viitor, Ministerul Energiei sa vina cu noi apeluri de proiecte in valoare de de 2 - 2,3 miliarde de euro.
"Capacitatile care pot fi repede puse in functiune sunt cele regenerabile. Speram ca prin aceste capacitati pe care Romania le va pune in functiune in urmatorii 2-3 ani sa avem cantitati noi de electricitate generate de capacitatile noi de productie care sa asigure un pret echitabil si sa putem exporta nu doar electricitate, ci si securitate in plan regional", a completat Dragan.
El a subliniat ca, in acest moment Romania ajuta Republica Moldova cu furnizarea de electricitate pentru ca vecinii nostri sa treaca peste perioada grea pe care o traverseaza.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ness project
siniat
rigips
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
noark
viarom
EDIT-Structural
concelex
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander