Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - PRIME KAPITAL, investitii de 330 milioane euro in noul proiect din Cluj-Napoca
PRIME KAPITAL, investitii de 330 milioane euro in noul proiect din Cluj-Napoca
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 03 Nov 2022 13:34
Prime Kapital, dezvoltator, operator si investitor imobiliar integrat, va investi peste 330 de milioane de euro intr-un nou proiect de regenerare urbana de anvergura, in Cluj-Napoca. Investitia vizeaza transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare intr-o dezvoltare multifunctionala ce include o contributie semnificativa la planurile impresionante de investitii ale autoritatilor locale cu privire la dezvoltarea infrastructurii orasului.
Proiectul consta in dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 mp inchiriabili, a unui complex rezidential cu aproximativ 1.400 de apartamente de inalta calitate si a unei componente de birouri cu peste 49.000 mp inchiriabili. Intregul proiect va fi deservit de zone verzi extinse, spatii si piete publice, care vor conecta zona de birouri si retail cu cartierul rezidential si vor beneficia de acces auto limitat.
Dezvoltarea anuntata este o oportunitate pentru transformarea actualei platforme industriale localizata intre strada Plevnei si Pod IRA intr-o atractie regionala integrata cu viitoarele axe majore ale infrastructurii orasului - Coridorul de Mobilitate Nord (pod Oasului-Rasaritului - strazile Rasaritului - Campul Painii - pod IRA), trenul metropolitan si metroul.
"Scopul nostru este sa dezvoltam un proiect extraordinar, care sa aduca beneficii comunitatii extinse si care sa aiba un impact economic major prin crearea de noi oportunitati de locuri de munca, in conformitate cu planurile de reamenajare durabila a zonei", a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office & Rezidential in cadrul Prime Kapital.
Proiectul propus de Prime Kapital are in vedere posibilitatea crearii de asociatii sau parteneriate cu administratia locala, pentru a contribui la obiectivele de infrastructura publica planificate in zona. Astfel, Prime Kapital este pregatit sa contribuie cu un teren cu o suprafata de circa 10.000 mp si sa investeasca suplimentar 10 milioane de euro in infrastructura rutiera anuntata de municipalitate in cadrul proiectului "Culoarul de Mobilitate Nord" si in infrastructura educationala.
De asemenea, proiectul conceput de Prime Kapital va conduce la crearea a peste 9.000 de locuri de munca permanente si sustinerea unui total de 3.000 de locuri de munca in industria constructiilor si va genera contributii semnificative la bugetul local, estimate la peste 60 milioane de euro in perioada constructiei si primii zece ani de la finalizare.

 
Intreaga zona va fi reconfigurata
Restructurarea arealului reprezinta un pas important in echilibrarea profilului functional al zonei aflate la nord de calea ferata. Prin introducerea de activitati noi – comerciale, servicii, dotari – si sustinerea planurilor de infrastructura noua anuntate de municipalitate, sunt revigorate si diversificate cartiere aflate astazi in relativa izolare fata de oras.
"Sustenabilitatea proiectelor majore de dezvoltare se bazeaza pe capacitatea inerenta de a imbunatati utilizarea terenurilor aflate in zonele urbane, fara a afecta spatiile verzi si cartierele existente. Propunerea noastra de dezvoltare reduce nevoia de servicii de transport suplimentar, prin optimizarea utilizarii infrastructurii existente si prin contributia majora la infrastructura publica planificata, care va debloca beneficii pe termen lung pentru comunitate. Locatia proiectului a fost identificata in mod specific dupa ce s-au luat in considerare planurile autoritatilor locale de modernizare a drumurilor si infrastructurii orasului. Salutam in acest sens planurile concepute de municipalitate, care aduc o oportunitate uriasa pentru continuarea dezvoltarii si cresterea calitatii vietii in Cluj-Napoca si ne angajam sa contribuim la realizarea acestora", a adaugat Maggie Kitshoff.
***
Prime Kapital este un dezvoltator si investitor imobiliar de prim rang in Romania. In 2016, Prime Kapital a intrat intr-un parteneriat de tip joint-venture cu MAS PLC, investitor si operator de proprietati imobiliare, cu o prezenta semnificativa in Europa Centrala si de Est.
In prezent, in Romania, Prime Kapital si MAS PLC au in dezvoltare investitii de aproximativ doua miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuinte, peste 280.000 metri patrati de suprafete inchiriabile de retail si peste 150.000 metri patrati de suprafete inchiriabile de birouri. Majoritatea proiectelor vizeaza reconversii functionale ale unor platforme industriale si contributii majore la dezvoltarea infrastructurii urbane in zonele in care sunt amplasate.
 
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
noark
CDS
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
siniat
viarom
konsent
quadratum
theda mar
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander