Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI: Daca nu ne inscriem in tinta de deficit se suspenda fondurile europene
MTI: Daca nu ne inscriem in tinta de deficit se suspenda fondurile europene
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 10 Aug 2023 11:04
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, ca Guvernul trebuie sa adopte un set de masuri pentru a se inscrie in tinta de deficit bugetar, explicand ca altfel exista riscul suspendarii fondurilor europene.
Totodata, el a precizat ca multe stiri despre masurile discutate in aceasta perioada "nu au legatura cu realitatea".
"Deocamdata sunt lucruri care s-au discutat in coalitie. Nu am comentat in aceste zile, nici nu vreau sa comentez pana cand nu vom definitiva tot ceea ce avem de facut. Suntem intr-un moment in care trebuie sa luam o decizie. Eu nu mai vreau sa pierdem timpul ca sa cautam vinovati, ca a fost vinovat X sau Y. Daca nu luam o decizie atunci vom intra pe un circuit, pe un drum care va fi foarte greu de gestionat sau de anticipat unde va duce, pentru ca daca nu ne inscriem in tinta de deficit se suspenda fondurile europene. Ca ministru al Transporturilor va spun ca fara fonduri europene nu se poate realiza niciun proiect major in Romania. Niciunul. Toate cele pe care le stiti sunt cu finantare europeana si cu finantare parte de la bugetul de stat. In momentul in care ajungem in situatia aceasta, Doamne fereste, lucrurile sunt foarte grave", a spus ministrul, dupa o vizita pe tronsonul Suplacu de Barcau- Nusfalau din Autostrada Transilvania.
Grindeanu a precizat ca dupa finalizarea masurilor acestea vor fi prezentate Comisiei Europene.
"Este si acea amenda de 0,5% din PIB. Ne permitem asa ceva? E clar ca trebuie luate decizii pe care coalitia le va lua. Daca erau foarte simple si erau decizii care sa fie la indemana, fara sa fie foarte bine analizate, erau deja luate de vreo doua-trei saptamani. Dar sunt in acest moment foarte bine analizate si cred ca nu gresesc cand spun ca in perioada urmatoare vor fi prezentate, cand ajungem noi la o concluzie, si Comisiei Europene, pentru ca e normal sa le prezentam, astfel incat sa aratam ca suntem seriosi si ca vrem sa ne inscriem in ceea ce inseamna tinta de deficit", a mai spus ministrul.
El a adaugat ca exclude in acest moment ruperea coalitiei de guvernare.
"Nu am fost la toate sedintele de coalitie, dar va pot spune ca ceea ce am vazut in multe stiri in aceste saptamani nu are legatura cu realitatea si cu ceea ce discutam. Aveti cuvantul meu de onoare. Nu poti sa iesi in fiecare zi sa spui: nu e adevarat aia. Se lucreaza, se definitiveaza si vor fi prezentate. Acestea este mersul normal, dar e clar ca trebuie sa luam o decizie. Este evident", a mai spus Grindeanu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
MAKITA
EDIT-Structural
konsent
rigips
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CDS
Ubitech
siniat
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander