Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX Building Performance a inregistrat afaceri de 250 milioane lei in anul 2020
ETEX Building Performance a inregistrat afaceri de 250 milioane lei in anul 2020
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 11 Feb 2021 13:01
Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat 250 de milioane de lei cifra de afaceri, in 2020, in crestere cu 6% fata de 2019.
Evolutia pozitiva a companiei confirma eficacitatea noii strategii de business a Grupului Etex la nivel global, de a investi tot mai mult in productia de placi de gips-carton, pentru a furniza fiabilitate, performanta si solutii vizionare clientilor. Cresterea fata de 2019 vine, totodata, pe fondul recalibrarii dinamicii pietei constructiilor, caracterizata anul trecut de crestere pe segmentul rezidential, de cererea de spatii logistice, precum si de necesitatea reamenajarii si redimensionarii spatiilor de birouri.
Etex Building Performance este unul dintre cei mai importanti furnizori pentru proiectele comerciale, rezidentiale si logistice mari din regiune: cartierul rezidential ISHO din Timisoara; One Mircea Eliade, Iride 18-19 Office si Stadionul Steaua din Bucuresti; Aeroportul Brasov; Advance Business Center din Sofia, Bulgaria; fabrica BA Glass din Plovdiv, Bulgaria; Cultural House din Burgas, Bulgaria; BW Galerija Shopping Mall si Belgrade Waterfront din Belgrad, Serbia; campusul Universitatii din Osijek, Croatia.
In 2021, compania estimeaza o crestere de 5-10% a afacerilor pe plan local si isi propune sa investeasca 5-6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia, pentru asigurarea continuitatii materiei prime la fabrica de gips-carton din Turceni.
“Rezultatele in crestere de anul trecut confirma increderea Grupului Etex in piata locala si contribuie semnificativ la consolidarea pozitiei Romaniei in regiune. Piata constructiilor din Europa de Sud-Est a fost unul dintre cele mai reziliente segmente economice in 2020. Dupa socul lockdown-ului din primavara, a urmat o revenire rapida, urmata de o crestere in a doua jumatate a anului. Pentru anul acesta exista numeroase semnale privind increderea dezvoltatorilor, prin demararea unor proiecte logistice si rezidentiale de mari dimensiuni. Chiar daca piata de birouri noi va fi afectata, tendinta de redimensionare a spatiilor de birouri va continua, ceea ce va balansa consumul de gips-carton pe acest segment. Migrarea catre comertul online va pastra atractivitatea investitiilor in spatii logistice. Ramanem optimisti in privinta evolutiei pietei si estimam ca aceasta va creste si in 2021”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.
In cadrul strategiei de business Etex la nivel mondial grupul considera esentiale investitiile in activitatea de productie de placi de gips-carton. Anul trecut, Grupul Etex a finalizat achizitia operatiunilor Knauf, unul dintre cei mai mari jucatori din piata de placi de gips-carton din Australia.
Etex Building Performance este hub regional pentru Europa de Sud-Est al grupului belgian Etex – axat pe productie, logistica, asistenta tehnica si dezvoltare de produse noi. In ultimii 5 ani, volumul investitiilor din Romania se ridica la peste 56 milioane euro, grupul fiind unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de gips-carton, cu o cota de piata estimata la peste 25%.
La nivel local, Etex opereaza doua unitati de productie de materiale de constructii, la Turceni (judetul Gorj) si Aghiresu (judetul Cluj), unde lucreaza peste 200 de angajati. Aproape jumatate din productia celor doua fabrici merge catre export, in 11 tari din Sud-Estul Europei. In 2021, Grupul Etex isi doreste sa isi consolideze investitiile pe piata locala, continuand amplificarea impactului economic si social pozitiv al activitatii sale in judetele Gorj si Cluj.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
siniat
ness project
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
MAKITA
noark
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
theda mar
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander