Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - APIVMR: Cheltuielile cu incalzirea pot fi reduse la nivelul UE cu 270 miliarde euro
APIVMR: Cheltuielile cu incalzirea pot fi reduse la nivelul UE cu 270 miliarde euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Mar 2020 16:54
Ziua Mondiala a Eficientei Energetice, aniversata pe 5 martie, reprezinta un bun prilej pentru APIVMR (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania) de a aminti importanta eficientei energetice, in contextul in care Romania trebuie sa atinga tinte europene si nationale ambitioase in acest domeniu.
Te-ai intrebat vreodata cati bani ai putea economisi pentru incalzirea si racirea casei daca aceasta ar fi termoizolata corespunzator? Specialistii din cadrul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania atrag atentia asupra faptului ca atunci cand alegem sa construim o casa sau sa ne mutam intr-un bloc, e important sa avem in vedere impactul pe termenul lung generat de alegerea solutiilor pentru izolare, in vederea asigurarii unui maxim de eficienta energetica si implicit, a reducerii emisiilor de CO2.
Cele mai recente studii din domeniu arata ca, pe timpul iernii, intr-o cladire aproximativ 80% din energie este consumata pentru incalzire, generand, astfel, cheltuieli de intretinere semnificative. Termoizolarea locuintelor cu vata minerala contribuie la atingerea unor economii substantiale de energie. Prin izolarea cu vata minerala a peretilor exteriori, a acoperisurilor, mansardelor sau pardoselilor unei case, cheltuielile pentru energie pot scadea cu 270 de miliarde de euro anual la nivel european, datorita proprietatilor termice de inalta calitate ale acestui material .
In acest context, solutiile de izolare nu mai reprezinta o etapa optionala in constructia unei case, devenind mai degraba o necesitate. Este important ca atat constructorii si dezvoltatorii, cat si beneficiarii finali, locatarii, sa inteleaga care sunt beneficiile pe termen lung ale unei constructii realizate cu materiale izolatoare performante, precum vata minerala: confortul termic si acustic sporit, scaderea consumului de energie si a costurilor aferente, cresterea rezistentei la intemperii si la incendii a cladirii, respectiv impactul pozitiv asupra sanatatii ocupantilor. Mai mult decat atat, este cea mai durabila solutie, lasa peretii sa respire si isi pastreaza proprietatile pe termen lung.
Cu toate acestea, doar 5-6% dintre cladirile cu mai multe etaje din zona urbana a Romaniei sunt reabilitate in prezent .
“Conform directivelor europene, toate cladirile noi vor trebui sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero dupa anul 2020, astfel consideram ca este esential sa atragem atentia asupra importantei termoizolarii corespunzatoare a locuintei. Izolarea cu vata minerala este o solutie eficienta si sigura – pe langa consumul energetic redus, imbunatateste calitatea vietii si confortul termic pentru a asigura o temperatura optima in locuinte, indiferent de anotimp”, a declarat Ovidiu Pascutiu, Presedinte, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR).
Vata minerala, atat cea de sticla, cat si bazaltica, este un material izolator ce favorizeaza dezvoltarea durabila, fiind produsa din materii prime cvasi-inepuizabile ce se gasesc in natura (nisip sau sticla reciclata, respectiv bazalt si dolomit), fiind reciclabila integral. Proprietatile sale termice exceptionale contribuie in mare parte la eforturile europene de a economisi energie si la combaterea schimbarilor climatice. In plus, structura de vata minerala, un amalgam de fibre care impiedica miscarea aerului, stabila pe termen lung, ofera o capacitate unica de a combate poluarea fonica si de a reduce riscul de incendiu. Nu trebuie omis nici faptul ca vata minerala este un material permeabil la vapori, permitand evaporarea condensului si impiedicand formarea mucegaiului.
Constructiile sustenabile sunt rezultatul unor serii de interventii eficiente si a unei strategii de locuire pe termen lung. Fiabila si rentabila, termoizolarea cu vata minerala trebuie sa fie, deci, unul dintre raspunsurile esentiale ale incercarii Europei, dar mai ales ale Romaniei, de a creste sustenabilitatea sectorului de constructii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere