BRASOV: Contracte de lucrari de 297 milioane lei pentru trei obiective importante |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Aug 2019 16:21 |
Adrian-Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a semnat astazi trei contracte de lucrari aferente celor mai importante directii investitionale pe care le are in vedere administratia judeteana: Aeroportul International Brasov - Ghimbav, modernizarea drumurilor judetene si imbunatatirea infrastructurii sanitare si de asistenta din judetul Brasov. Este vorba despre contractul cu Asocierea BOG’ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA, pentru obiectivul „Aeroportul International Brasov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare si executie lucrari de constructii si instalatii Obiectul Terminal de pasageri”, contractul cu SC Diferit SRL Cluj-Napoca, pentru obiectivul „Modernizare drum interjudetean DJ 104A, DJ 105C si DJ 105P - format din DJ 104A km 0+000-45+000, DJ 105C km 6+300-3+800, DJ 105P 0+000-3+800” si contractul cu Asocierea SC Romfit Grup SRL - SC HAR & H SRL pentru proiectarea si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii „Reparatii capitale, modernizare si eficientizarea energetica a Unitatii de Asistenta Medico-Sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru”.
Triplul eveniment a avut loc in cadrul unei conferinte de presa la care au fost invitati prefectul Marian Rasaliu, primarul Brasovului George Scripcaru, consilierul judetean Kovacs Attila, alaturi de reprezentantii firmelor: Raul Alexandru Doicescu, administrator BOG’ART SRL, Grigore Vadean, administrator SC Diferit SRL Cluj-Napoca, si Codrut Razvan Asavei, administrator SC Romfit Grup SRL.
1). Proiectarea si executia Terminalului de pasageri al AIBG
Asadar, in urma deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor care a respins contestatia depusa de firma Constructii SA Sibiu - cea care initial fusese declarata castigatoare a realizarii terminalului, si dupa opt luni de la demararea procedurilor de achizitie aferente realizarii acestui obiectiv, conducerea CJ Brasov a primit unda verde sa incheie contractul pentru Terminalul de pasageri cu Asocierea BOG’ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA. Contractul are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), iar cele trei firme asociate au la dispozitie 12 luni pentru a executa prevederile contractului (trei luni pentru realizarea proiectului tehnic si noua luni pentru executia propriu-zisa a lucrarilor de constructii si instalatii pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului International Brasov - Ghimbav. Aerogara va fi construita pe trei niveluri, cu o arie desfasurata de 11.780 mp, dupa o solutie arhitecturala realizata de celebrul arhitect brasovean Dorin Stefan. Amintim ca specialistii CJ Brasov si cei ai IPTANA SA au stabilit toate detaliile necesare obtinerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentantii SRI, ai Politiei de Frontiera si ai Directiei Vamale. Cele trei institutii au impus alocarea unor spatii suplimentare si achizitia unor echipamente de securitate pentru functionarea in bune conditii a aeroportului si pentru desfasurarea activitatilor specifice acestora.
Date tehnice ale Terminalului:
Suprafata construita terminal: 4092 mp Suprafata subsol: 3113 mp Suprafata parter: 4092 mp Suprafata etaj: 4575 mp Aria desfasurata: 11780 mp Volum: 64775 mc Inaltime subsol: 4,30-4,20 m Inaltime parter: 5,95 m Inaltime etaj: 4,05-7,27 m Suprafata terase construite deschise si acoperite, in afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere: 510 mp (spre parcarea publica pe laturile nord-est si sud-vest)
Structura constructiva a terminalului:
- fundatii tip radier cu grinzi, pereti beton armat la subsol, stalpi, grinzi principale si secundare metalice, plansee din tabla cutata cu suprabetonare; - planseu acoperis metalic alcatuit din grinzi principale si secundare partial din tabla cutata cu suprabetonare. Invelitoare alcatuita din panouri metalice tristrat pentru acoperis; - fatade sistem perete cortina din otel autoportant; - pereti interiori de compartimentare usori din gips carton obisnuit si rezistent la foc in functie de destinatia incaperilor;
- finisaje pereti zugraveli, vopsitorii, placaje faianta, pardoseli din piatra naturala, gresie portelanata mata antiderapanta de interior, pardoseli din PVC antistatic, rasini epoxidice industriale pentru trafic greu.
2). Modernizarea drumului interjudetean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P - format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800
Un alt contract de lucrari extrem de important pentru judetul Brasov si asteptat cu nerabdare de zeci de mii de locuitori din Tara Fagarasului este cel de reabilitare si modernizare a drumului interjudetean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P, cunoscut sub denumirea drumul „de sub munte”. Acest contract se deruleaza in cadrul primului proiect cu finantare europeana accesat de Judetul Brasov in domeniul infrastructurii rutiere si finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 - Axa prioritara 6 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala. Dupa sase luni de la publicarea caietului de sarcini in sistemul electronic de achizitii publice, obiectivul investitional are in sfarsit constructor, respectiv firma clujeana SC Diferit SRL. Valoarea contractului este de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA), iar perioada de implementare este de 33 de luni.
Proiectul vizeaza modernizarea drumului interjudetean DJ 104A - Persani -Victoria, in legatura cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus si DJ 105P - Ucea de Sus, in lungime totala de 53,01 km (din care 49,039 km vor fi realizati cu fonduri alocate prin POR 2014-2020 si 4 km vor fi modernizati din fondurile proprii ale judetului Brasov). Drumul strabate localitatile Sinca Veche, Sercaita, Bucium, Margineni, Sebes, Recea, Gura Vaii, Lisa, Sambata de Sus, Dragus, Vistea de Sus, Victoria, Ucea de Sus. Pe langa refacerea totala a carosabilului, vor fi modernizate si amenajate trotuare, statii transport public si refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrari pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podete transversale, podete la drumurile laterale si podete de acces, vor fi reabilitate opt poduri si vor fi construite sapte poduri noi.
3). „Reparatii capitale, modernizare, eficientizare energetica a Unitatii de Asistenta Medico-Sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru”
In cadrul proiectului „Reparatii capitale, modernizare si eficientizarea energetica a Unitatii de Asistenta Medico-Sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru”, elaborat de CJ Brasov in anul 2017 si aprobat in cadrul POR 2014-2020, Axa prioritara 3 - „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”, dupa patru proceduri de achizitie esuate, cea de-a cincea, demarata de martie 2019, s-a dovedit una de succes. In consecinta, astazi se poate incheia cu Asocierea SC Romfit Grup SRL - SC HAR & H SRL, contractul de proiectare si executie a carui valoare este de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA). Proiectul prevedere realizarea lucrarilor de reparatii si consolidare, recompartimentare, modernizare si eficientizare energetica a pavilioanelor cladirii C1 de la Unitatea Medico-Sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru. Se vor executa lucrari de reabilitare termica, inclusiv reparatii la nivelul fatadei, al soclurilor si trotuarelor, de modernizare si reabilitare a instalatiilor de incalzire, climatizare si iluminat, dar si reparatii la elementele structurale, la acoperis, terase exterioare si cai de acces. Alte tipuri de lucrari sunt cele de recompartimentare a unor spatii interioare si cele prin care intreaga cladire va fi adusa la standardele de functionare din punctul de vedere al sigurantei la incendiu. Termenul pentru realizarea contractului este de 15 luni, din care 3 luni sunt alocate elaborarii proiectului tehnic, 11 luni va dura executia lucrarilor si o luna va fi destinata raportului de audit energetic.
„Asistam la un moment istoric pentru Consiliul Judetean si pentru judetul Brasov. Sunt foarte bucuros ca am incheiat contractele de lucrari pentru realizarea acestor trei obiective de investitii pentru care ne-am zbatut foarte mult. Ma bucur ca am depasit toate obstacolele procedurale si am reusit sa desemnam firmele constructoare. Vom da ordinul de incepere a contractelor si am incredere ca termenele de executie vor fi respectate”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
|