Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CEC BANK: Intermedierea financiara este de doar 38-40% din PIB, in Romania
CEC BANK: Intermedierea financiara este de doar 38-40% din PIB, in Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Apr 2019 12:49
Consiliul Judetean Maramures, Camera de Comert si Industrie Maramures, Asociatia Intreprinzatorilor Maramures si CEC Bank au organizat un eveniment de promovare a produselor si serviciilor dedicate Autoritatilor Administratiei Publice Locale (AAPL) si Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM).
In deschiderea intalnirii, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus a aratat ca seful administratiei judetene, Gabriel Zetea nu a putut fi prezent la acest eveniment al carui promotor a fost, insa a transmis salutul presedintelui CJ. ”Aceasta intalnire initiata de catre administratia judeteana se doreste a fi una de bun augur, deoarece intre prerogativele noastre sunt si acelea de a crea punti de legatura intre diferite entitati, iar aici ne referim si la institutiile bancare si administratia publica. La invitatia noastra au raspuns prezent foarte multi reprezentanti ai administratiei locale din Maramures, insa transmit cele mai sincere felicitari si presedintelui Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin Tus, gazda noastra, dar si presedintelui Asociatiei Intreprinzatorilor Maramures, Ovidiu Goga, pentru implicarea in reusita acestui eveniment. Nu in ultimul rand, doresc sa felicit presedintele CEC Bank Romania pentru prezenta in Maramures si pentru faptul ca a venit insotit de o echipa numeroasa si extrem de bine pregatita la aceasta intalnire”, a conchis vicepresedintele CJ Maramures, Ioan Doru Dancus.
Laurentiu Mitrache (Director general CEC Bank): ”Avem 1.120 unitati in intreaga tara, ceea ce reprezinta 22% din totalul retelei bancare”
Laurentiu Gabriel Mitrache, Director general – Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, a subliniat rolul bancii in sustinerea IMM-urilor, agriculturii, administratiilor publice locale, precum si a acelor proiecte bancabile care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economica a Romaniei. “Suntem cea mai mare banca romaneasca cu capital integral de stat. Nu suntem orientati doar spre profit, ci spre profit conform abordarii cost-beneficiu. Nu ne uitam strict la cati bani obtinem dintr-o operatiune de creditare, ci si la ceea ce rezulta pentru beneficiar, pentru localitate, pentru zona, pentru intreaga tara in final”.
Referitor la intermedierea financiara, care este de doar 38-40% din PIB in Romania fata de aproape 100% in tarile din zona Europei Centrale si de Est, presedintele Mitrache a adaugat: “Avem un potential urias. Avem 1.120 unitati in intreaga tara, ceea ce reprezinta 22% din totalul retelei bancare. Data fiind intentia actionarului nostru de a creste intermedierea financiara in Romania, prezenta noastra in teritoriu nu poate decat sa demonstreze angajamentul nostru in acest sens”. Pe langa prezenta in teritoriu, si oferta de produse si servicii joaca un rol important. "Prin produsele si serviciile bancare pe care le oferim tuturor clientilor, persoane fizice sau juridice, am reusit sa avem an de an, in ultimii trei ani, o dezvoltare a bancii mai rapida decat a industriei bancare, ceea ce este un semn pozitiv, incurajator". Legat de subiectul capitalizarii bancii, directorul general Laurentiu Gabriel Mitrache a declarat: “Dat fiind rolul CEC Bank in dezvoltarea economiei nationale, Guvernul arata un sprijin total pentru banca noastra, prin alocarea in bugetul de stat pentru anul 2019 a sumei de 940 milioane de lei pentru majorarea capitalului, ceea ce va conduce la o majorare a creditarii cu 30-35 miliarde de lei”.
Florentin Tus: ”Felicit conducerea CEC Bank pentru ca a ales sa prezinte solutii financiare personalizate fiecarui posibil client”
Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin Tus a felicitat initiatorul acestei intalniri, respectiv presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, dar si reprezentantii de la centru ai CEC Bank, pentru faptul ca au ales sa vina in judet si sa prezinte solutii de finantare personalizate fiecarui posibil client. ”CEC Bank, cea mai importanta institutie financiara de stat a mostenit si gestionat cu chibzuinta cea mai importanta retea bancara din tara”.
Si Ovidiu Goga, presedintele Asociatiei Intreprinzatorilor Maramures a aratat ca interesul comun al firmelor care se regasesc in AIM este acela de a dezvolta judetul, iar prezenta reprezentantilor CEC Bank a fost privita ca o oportunitate de a accesa noi fonduri care sa aduca o crestere a afacerilor deja existente. ”Oamenii de afaceri prezenti in sala isi doresc sa interactioneze cu aceasta banca veche, romaneasca si speram ca produsele pe care le ofera vor fi dintre cele mai convenabile pentru fiecare om de afaceri”, a precizat Ovidiu Goga, presedinte AIM Maramures. In cadrul evenimentului,
Doina Topala, directorul Directiei IMM din cadrul CEC Bank, a sustinut o prezentare a proiectelor de finantare din zona AAPL si IMM. In continuarea prezentarii, Ramona Ivan, directorul Directiei Relatii Externe si Finantari Structurale CEC Bank, a discutat pe marginea solutiilor de finantare si garantare din surse externe (COSME, fonduri europene nerambursabile). Intalnirea a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri, ocazie cu care o echipa de specialisti din Centrala CEC Bank a impartasit audientei din experienta si expertiza profesionala in domeniul creditarii persoanelor juridice.
Directorul CEC Bank, Sucursala Baia Mare, Mihaela Aurelia Bran si-a manifestat increderea ca evenimentul va aduce multiple beneficii pentru comunitate, fiind o oportunitate de comunicare directa si de stabilire a unui schimb constructiv de pareri intre organizatori si reprezentantii administratiilor publice locale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
rigips
hidroplasto
leviatan
hilti
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
FRONTALE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere