ENVIRON doneaza fonduri catre spitale din reciclarea deseurilor electrice |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Mai 2020 12:23 |
Asociatia Environ se implica in lupta impotriva pandemiei generate de COVID-19 si lanseaza alaturi de Organizatia Salvati Copiii, campania ,,Recicleaza pentru cei care salveaza!”, un program care iti da posibilitatea sa contribui la salvarea de vieti omenesti in timp ce protejezi mediul inconjurator.
In perioada 12 mai - 31 iulie 2020, pentru fiecare kg de deseuri electrice colectate si reciclate in cadrul campaniei ,,Recicleaza pentru cei care salveaza”, Asociatia Environ va dona 1 leu catre Fondul de Urgenta pentru spitale deschis de Salvati Copiii.
Suma necesara pentru a asigura aparatura, echipamente medicale de protectie si materiale consumabile intr-unul din spitalele care sunt linia intai in lupta impotriva COVID-19, este de 10.000 de euro, iar Environ realizeaza o donatie initiala de 5.000 de euro odata cu lansarea campaniei. Pentru strangerea integrala a fondurilor, Asociatia Environ isi propune colectarea unei cantitati aproximative de 25 tone deseuri electrice in schimbul carora va dona 1 leu/kg.
Persoanele fizice sau juridice care detin aparatura electrica veche sau defecta pot solicita preluarea gratuita de la domiciliu sau sediul companiei pe adresa
Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
sau prin comanda telefonica la 031.827.0000, termenul maxim de asteptare fiind de 72 de ore oriunde pe teritoriul Romaniei. Oricine se poate implica in campanie atat prin predarea aparaturii electrice vechi sau defecte, cat si prin promovarea initiativei in cercul de cunoscuti folosind hashtag-ul #RecicleazaPentruCeiCareSalveaza in postarile din social media.
,,Se tot vorbeste despre faptul ca lumea nu va mai fi la fel dupa aceasta pandemie si cred ca unul dintre lucrurile importante care se schimba este preocuparea fata de reducerea impactului pe care activitatile noastre zilnice il au asupra planetei. Cred ca dupa aceasta experienta pe care o traim cu totii de cateva luni, am devenit mai constienti de fragilitatea echilibrului vietii noastre cotidiene si de importanta responsabilitatii: fata de noi insine, fata de cei din jurul nostru si fata de mediul inconjurator.
Pana acum a existat o implicare foarte mare a companiilor si oamenilor in proiectele de strangere de fonduri pentru depasirea crizei generate de pandemie, care este insa departe de a se fi incheiat. Nu uitam ca ne confruntam totodata cu amenintarea unei crize economice si de aceea in cadrul proiectului ,,Recicleaza pentru cei care salveaza” ne dorim sa oferim posibilitatea celor care si-ar dori sa contribuie, sa o faca recicland lucrurile pe care oricum nu le mai folosesc, impactul pozitiv fiind dublu - pe de o parte in comunitate, pe de alta asupra mediului”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.
“Criza pe care o traversam lasa in urma consecinte grave, dar ne da si oportunitatea de a corecta cauzele care au dus la adevarate drame umanitare si sociale. Aceasta este miza campaniei Salvati Copiii, dincolo de interventia imediata: intarirea sistemului medical si a capacitatii spitalelor, astfel incat nici medicii, nici pacientii sa nu mai fie in pericol. E un front pe care il deschidem pe termen mediu si lung, pentru ca medicii au nevoie de noi si de zidul pe care il ridicam, pentru ca ei sa isi poata face meseria si sa ne salveze vietile. De aceea, solidaritatea este solutia magica prin care putem reforma cu adevarat si in bine un sistem ale carui vulnerabilitati s-au cronicizat”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Organizatia Salvati Copiii. Cei care vor sa ajute, o pot face donand aici.
Atunci cand sunt aruncate impreuna cu deseurile menajere sau gestionate necorespunzator, deseurile electrice sunt foarte nocive pentru mediul inconjurator si sanatatea umana din cauza continutului ridicat de substante periculoase, metale grele si materiale poluatoare. Deseurile colectate de la sediul sau domiciliul participantilor ajung in statiile de reciclare unde tratate si reciclate conform celor mai performante tehnologii.
|