Agenda Constructiilor
Miercuri, 23 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FINANTARE de 27 milioane euro pentru modernizare DJ Ungheni - Tarnaveni
FINANTARE de 27 milioane euro pentru modernizare DJ Ungheni - Tarnaveni
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Aug 2019 14:31
A fost semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru investitia „Modernizarea drumurilor judetene DJ151B si DJ142, Ungheni (DN15) - Mica - Tirnaveni (DN14A) - judetul Mures”.
Ca urmare a finalizarii procedurilor de licitatie publica, precum si a solutionarii contestatilor ridicate in cadrul acesteia, a fost desemnata castigatoare a contractului societatea Dimex 2000 Company SRL, lider al asocierii, alaturi de Opr Astfalt SRL, Oblas Publicas Y Regadios SA si Explan SRL. Valoarea contractului de executie si proiectare este de aproximativ 106 milioane de lei, fara TVA, durata de executie este de 36 de luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic.
Finantarea acordata pentru modernizarea DJ151B si DJ142, intre Ungheni si Tirnaveni provine din fondurile Programului Operational Regional 2014-2020.
”Ma bucur ca unul dintre sectoarele de drum judetean cu cele mai serioase probleme va fi, in sfarsit, reabilitat. Este o artera de circulatie importanta pentru cetatenii judetului care parcurg zilnic acest drum, fie in interes de serviciu, fie in interes personal. Acest tronson de drum era intr-o stare puternica de degradare si este important ca vom reusi sa modernizam acest drum din fonduri europene, valoarea acestei investitii depasind capacitatile bugetului judetului”, a declarat domnul Péter Ferenc, presedintele Consiliului Judetean.
Proiectul este coordonat de Consiliul Judetean Mures, in cadrul parteneriatului cu municipiul Tarnaveni, comuna Ganesti, comuna Mica si orasul Ungheni.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se regasesc aspecte referitoare la facilitarea accesului populatiei din zona vizata de proiect la reteaua nationala si europeana de transport, prin reabilitarea DJ142 si DJ151B pe o lungime de 24,09 km si construirea a 2,43 km de piste de biciclete. Se estimeaza ca astfel se va reduce timpul de deplasare intre localitatile Tarnaveni si Ungheni, va creste siguranta circulatiei pe sectoarele de drum reabilitate, se vor consolida suprafetele afectate de alunecari de teren. De asemenea se vor realiza marcaje rutiere, trotuare, parapeti de protectie pietonali la poduri, si se vor moderniza trecerile la nivel cu calea ferata. Nu in ultimul rand, va fi stimulata imbunatatirea transportului public pe sectoarele de drum reabilitate, prin modernizarea a unui numar de 24 de statii de autobuz.
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere