Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Buget de 110 milioane euro pentru investitii in infrastructura sanitara in 2018
PMB: Buget de 110 milioane euro pentru investitii in infrastructura sanitara in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2018 06:10
O buna parte din activitatea Primariei Capitalei s-a concentrat, in ultimii doi ani, pe implementarea unor proiecte de infrastructura medicala si a unor programe de sanatate.
Primarul General, Gabriela Firea: “Un alt domeniu prioritar al actualei administratii este Sanatatea, pentru care in ultimii doi ani au fost alocate bugete record, comparativ cu ultimii 25 de ani, doar pentru 2018 fiind prevazute 111 milioane de euro. Am finalizat proiecte vitale in domeniu: spitalul clinic de copii Dr. Gomoiu, construit de la zero, dotat si utilat la cele mai inalte standarde, Ambulatoriul integrat al spitalului de copii Dr. Gomoiu, realizat cu fonduri europene, si modernizarea Spitalului clinic de ortopedie Foisor. Alte 5 investitii in curs de derulare beneficiaza de fonduri de 21 de milioanesi investitiile continua, pentru ca avem deja in pregatire noi proiecte. Am investit 14,5 milioane de euro in dotari, aparatura si cabinete stomatologice, iar 10 milioane de euro pentru achizitia a 106 ambulante. La acestea se adauga programul de locuire pentru personalul medical si programe de sanatate, unele dintre ele au deja beneficiari in randul bucurestenilor.
Stiu ca exigentele cetatenilor sunt din ce in ce mai mari, e normal sa fie asa, dar in doi ani nu pot fi rezolvate toate problemele Capitalei. Se puteau revolutiona domenii, daca toata lumea din primarie, ministere, autoritati era la fel de determinata ca mine. Si daca legislatia, modificata abia acum, ne-ar fi permis. Important este sa avem un plan pe care sa-l urmam cu tenacitate. Iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.”
Investitiile in sanatate au privit atat partea de infrastructura - extinderi si modernizari ale unitatilor medicale-, dotare cu aparatura si ambulante, cat si partea de politici de locuire pentru personal si de sprijin financiar pentru anumite categorii de situatii medicale.
Investitii finalizate
- Spitalul Clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”
A fost finalizat proiectul "Extinderea-modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de copii dr. Victor Gomoiu", primul spital pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani.
Noul spital are sase etaje, este construit in curtea actualei unitati sanitare, veche de aproape o suta de ani, fiind proiectat si realizat respectand toate standardele UE, dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie.
Proiectul continua cu constructia, in locul vechiului spital, a unui centru de excelenta in oncologie precum si a unui minihotel unde se pot caza insotitorii copiilor.
Suprafata construita: 19.260 mp (fata de 5.660 mp spitalul vechi)
Numar paturi: 222 (fata de 157)
Sectii nou infiintate: 7
Sali de operatii: 10 (fata de 2 in spitalul vechi)
Locuri de parcare: 124
Costul integral al investitiei: 48 milioane euro
- Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu"
Anul trecut am reusit deblocarea si finalizarea acestui proiect de modernizare, care era pe punctul de a pierde finantarea europeana. Capitala are acum unul dintre cele mai moderne ambulatorii din tara, care este deservit de 12 medici specialisti, un psiholog, un kinetoterapeut si 14 asistenti medicali.
Au fost infiintate 3 cabinete medicale noi: dermatologie, oftalmologie si ortopedie, care se adauga celor existente - pediatrie, ORL, neurologie pediatrica, neuropsihiatrie infantila, psihologie/logopedie, endocrinologie, ginecologie infantila, alergologie si imunologie.
Valoarea proiectului: 1,6 milioane euro
Fonduri europene: 1,5 milioane euro
11 cabinete functionale,
- Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor
De anul acesta, Bucurestiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa, Primaria Capitalei finalizand o investitie pe care am gasit-o blocata, asemeni multor altora.
Noul spital Foisor este o constructie noua, de 9.000 de mp, 6 etaje, care cuprinde opt sali de operatie, 119 paturi si dotari de ultima generatie.
In completarea acestui proiect, pregatim consolidarea si dotarea cladirii vechi a spitalului Foisor, care este monument istoric si care va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii.
Cost constructie cladire: 37 milioane euro
Cost aparatura: 12 milioane de euro
- Aparatura medicala pentru cele 19 spitale
In ultimul an, pentru cele 19 spitale aflate in administrarea Municipalitatii a fost achizitionata aparatura medicala ultramoderna, ambulante sau mobilier in valoare de peste 13,5 milioane euro.
- Investitii in cabinetele medicale scolare
In perioada iunie 2017 - iunie 2018, investitiile in cabinetele medicale scolare s-au ridicat la peste 1 milion de euro. Au fost achizitionate 50 de unituri dentare noi si 84 de sterilizatoare cu aburi, pentru cabinetele stomatologice din reteaua scolara, iar cabinetele de medicina generala au fost dotate cu mobilier si medicamente.
Investitii aflate in derulare
Primaria Capitalei, prin ASSMB, are in derulare alte cinci investitii pentru modernizarea spitalelor, proiecte ce se ridica la suma de 21 milioane euro
- Construire Ambulatoriu Spital „Dr. Victor Babes”
- Consolidare si Reabilitare Pavilion A din cadrul Spitalului „Dr. Victor Babes”
- Bazin de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de boli cronice „Sf. Luca”
- Centru Medical „Sf. Stefan” si Centru de Referinta pentu diabet „N. Malaxa”, in locul fostei Policlinici „Morarilor”
- Proiectarea si executia unui lift secundar si a scarii de evacuare cu targa la Spitalul „Malaxa”.
Investitii in pregatire, pentru care s-au realizat deja documentatii
Spitalul Metropolitan
Proiectul propune construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene cu aprox. 1.200 de paturi, care sa asigure asistenta medicala la cele mai inalte standarde, in special pentru cazurile care necesita o abordare multidisciplinara.
Amplasamentul viitorului spital a fost stabilit pe soseaua Pipera, pe o suprafata rezultata din alipirea unui teren transferat din domeniul public al statului in cel al Municipiului Bucuresti si a unui teren aflat in proprietatea Municipalitatii, de pe care va fi relocata o autobaza a RATB.
Spitalul a fost gandit sa cuprinda cuprinde sectii pentru care in Bucuresti se inregistreaza un deficit de paturi : oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala, mari arsi.
Avantajul construirii unui spital de la zero este ca toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea stricta a normelor legale, ceea ce atrage dupa sine o calitate ridicata a actului medical.
Stadiu proiect: a fost terminata documentatia cadastrala si a fost obtinut certificatul de urbanism de la Primaria Sectorului 2. Urmeaza intocmirea studiului de fezabilitate.
- Reabilitare Maternitatea Bucur sectia interna a Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan Bucuresti
Stadiul proiectului: Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitie si s-a obsinut certificatul de urbanism
Termen de finalizare: 24 de luni.
Costuri: 17 milioane de euro
- Reabilitare Policlinica „11 Iunie”, Sector 4
Stadiul proiectului: urmeaza demararea procedurii de atribuire a contractului lucrari
Termen de finalizare:18 luni
Reabilitare Policlinica „Iancului”, sector 2
Stadiul proiectului: urmeaza demararea procedurii de atribuire a contractului lucrari
Termen de finalizare:18 luni
Achizitionarea a 106 ambulante
Am declansat licitatia privind achizitionare a 106 ambulante, in prezent ne aflam in faza de evaluare tehnica a ofertelor, astfel incat, in cel mai scurt timp, sa semnam contractul de achizitie. Ambulantele sunt destinate Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, ramanand in proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti.
89 de ambulante de tip B
17 ambulante tip C (destinate urgentelor medicale cu prioritate maxima)
Valoarea estimata a achizitiei: 10 milioane euro
Programe si campanii aprobate de Consiliul General, aflate in pregatire sau derulare
„Materna Bucuresti”: Acordarea de vouchere in valoare de 2.000 de lei femeilor insarcinate, cu varsta de peste 18 ani, cu resedinta in Bucuresti de cel putin 6 luni la data depunerii cererii, dupa saptamana a 10-a de sarcina.
Data demararii programului: 11.06.2018
Numar de dosare: 747 (in prima saptamana)
Valoare vocuhere eliberate: 348.000 lei.
“O sansa pentru cuplurile infertile”: proiect care prevede acordarea unui sprijin financiar in valoare de 13.800 lei/ cuplu infertil din Bucuresti, varsta partenerei fiind intre 24-45 de ani, cu indicatie medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.
Perioada de derulare a proiectului: iunie 2018 - decembrie 2019,
Beneficiari: aproximativ 1.000 de cupluri.
Buget: 3 milioane euro
-„Newborn - Oncofertilitate”: proiectul, implementat la Spitalul Clinic de Obstetrica - Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu”, isi propune sa ofere o sansa tinerilor diagnosticati cu cancer, care vor sa-si prezerve fertilitatea inainte de a incepe tratamente oncologice.
Data demararii programului: 1 noiembrie 2018
Numar beneficiari: 138 de femei si 175 de barbati
Costuri totale: 200.000 euro
„Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”: Proiectul se va desfasura, timp de un an, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. Dr. Dan Theodorescu”. Beneficiari vor fi elevii cu varste intre 7 si 16 ani, carora li se vor acorda cate 750 lei sau 1500 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic.
Data demararii programului: 17 septembrie 2018
Costuri totale: 200.000 euro.
„Tehnologie revolutionara pentru reducerea infectiilor nosocomiale cu ajutorul robotilor”: proiect, derulat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, prin care incintele si aparatura medicala sunt dezinfectate cu ajutorul luminii ultraviolete emise de o lampa incarcata cu xenon, in deplina siguranta pentru personalul medical si pacienti, intr-un timp redus si cu costuri mult mai mici decat metodele conventionale.
Perioada de derulare: 1 septembrie 2018 - 31 mai 2019,
Costuri totale: 200.000 de euro.
„Testarea genetica a cancerului de san in stadii incipiente” - proiectul presupune acordarea de sprijin financiar in cuantum de 17.000 de lei pentru 1.000 de pacienti diagnosticati cu cancer de san, in scopul efectuarii unei proceduri de testare genetica, care ofera informatii relevante despre probabilitatea de reaparitie a cancerului in urmatorii 10 ani de la momentul diagnosticului si despre probabilitatea de raspuns la chimioterapie.
Bugetul total: 3,7 milioane euro
Beneficiari: 300 (2018) + 700 (2019)
Locuinte pentru personalul medical
Primaria Capitalei a publicat anuntul pentru achizitia primelor 100 de locuinte din pachetul de 600 de unitati locative destinate personalului medical din spitalele aflate in subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.
Achizitia celor 600 de unitati locative se realizeaza in trei etape:
Etapa 1: 100 unitati locative (iunie 2018)
Etapa 2: 250 unitati locative (octombrie 2018)
Etapa 3: 250 unitati locative (decembrie 2018)
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ness project
viarom
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
noark
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
concelex
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander