Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Pod peste Dunare: Lucrari de excavatie pentru turn si sapaturi la cota -10 metri
Pod peste Dunare: Lucrari de excavatie pentru turn si sapaturi la cota -10 metri
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2020 12:18
Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu a efectuat o vizita pe santierul de pe malul tulcean al santierului podului peste Dunare, realizand, alaturi de constructor, o evaluare in teren a lucrarilor. Seful administratiei judetului a dorit sa afle, printre altele, care este stadiul lucrarilor si daca investitia are asigurata finantarea.
Reprezentantii constructorului podului - Asocierea Astaldi S.p.A. - IHI Infrastructure Systems CO. LTD. au precizat ca, in prezent, lucrarile sunt in grafic, efectuandu-se in paralel din patru puncte. Pe malul tulcean, lucrarile sunt in faza de excavatie la turn (piciorul podului), s-au pornit pompele de epuizment (pentru indepartarea apei din sapatura) iar sapaturile au ajuns la o cota de -10 metri.
De asemenea, constructorul estimeaza ca prima masina va trece pe podul Tulcea - Braila in anul 2022, in septembrie sau octombrie. Tot potrivit estimarilor constructorului, cei doi piloni ai podului vor fi vizibili din zona trecerii cu bacul, in toamna sau iarna anului viitor, cand turnurile vor fi la inaltimea de 200 de metri de la cota 0.
In ceea ce priveste finantarea lucrarilor, reprezentantii constructorului au precizat ca pana la acest moment nu au fost niciun fel de probleme, platile fiind efectuate chiar inainte de termen. Constructorul a primit asigurari din partea Ministerului Fondurilor Europene ca aceasta investitie este una de baza si ca are finantare asigurata.
„Cred ca la finele anului viitor va fi ceva spectaculos pe malul Dunarii si atunci vor intelege toti ca investitia aceasta se si vede pentru ca acum se lucreaza foarte mult sub pamant. Nu este vizibil dar, din punctul meu de vedere, lucrarile actuale sunt impresionante si asta arata ca, intr-adevar, se merge exact dupa graficul de executie.
Disponibilitatea este totala sa se aloce orice suma, oricat este nevoie, in functie de ritmul de executie. Ministerul a garantat ca nu exista si nu va fi niciun fel de sincopa cu finantarea la pod. Constructorul a dat in final asigurari ca nu exista niciun impediment in derularea investitiei Pod peste Dunare Tulcea - Braila, o investitie dorita de tulceni de circa 100 de ani incoace.
Aceasta investitie va aduce dezvoltare locala, va fi ca un magnet pentru noi investitii care vor genera locuri de munca. Impactul local si regional inclusiv in plan social va fi unul major“, a declarat presedintele Horia Teodorescu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
elmas 2017
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere