Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROCKWOOL: Nevoie acuta de a imbunatati siguranta la incendiu a cladirilor
ROCKWOOL: Nevoie acuta de a imbunatati siguranta la incendiu a cladirilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Oct 2018 16:27
Incendiile sunt o mare problema pentru societatea actuala, in special cele produse in cladiri, in conditiile in care ne petrecem 90% din timp in interiorul lor, iar focul se poate propaga intr-o singura camera in doar 3 minute fata de 25 de minute in anul 1950. ROCKWOOL Romania atrage atentia asupra importantei unei legislatii pentru protectia la incendiu in cladiri adusa la zi, pentru a proteja vietile si bunurile romanilor.
In Europa au loc in fiecare an cel putin 5.000 de incendii in fiecare zi, care afecteaza anual aproximativ 70.000 de oameni internati in spitale cu rani cauzate de foc, potrivit organizatiei Fire Safe Europe. Acestea aduc pierderi care reprezinta 1% din PIB in tarile avansate, 126 de miliarde de euro fiind inghititi de de pagubele produse de incendii. Mai mult, la nivel global, 30% dintre victime incendiilor sunt copii, ceea ce afecteaza viitorul comunitatilor respective.
„Aceasta zi reprezinta un moment bun pentru a sublinia inca o data cat de important este sa tinem cont de materialele alese in construirea unei cladiri si nu numai de design-ul acesteia. Folosirea unor solutii de calitate ne poate ajuta la crearea unui mediu confortabil si ne ofera siguranta ca suntem protejati impotriva oricaror evenimente din interior sau exterior. In acest sens, este esential sa urmam deciziile luate la nivel european in ceea ce priveste siguranta la foc si sa le implementam cat de repede posibil, ca sa beneficiem de cladiri sigure si rezistente in timp”, declara Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.
In Romania, conform datelor IGSU, au avut loc peste 31.000 de incendii in locuinte care au afectat aproximativ 350 de persoane. Cele mai multe incidente au avut loc in Bucuresti (2.350 de cazuri), iar numarul incendiilor a fost in crestere in 2017 cu 3,75% fata de 2016, in ciuda ritmului tot mai intens de realizare a constructiilor noi.
Una dintre principalele cauze ale incendiilor in locuinte este folosirea de materiale din ce in ce mai inflamabile, un exemplu fiind incendiul de la Grenfell Tower. In urma acestuia, Marea Britanie a luat masuri pentru diminuarea acestor cazuri, interzicand din 1 octombrie utilizarea de materiale combustibile pe fatadele din toate cladirile noi rezidentiale de tip turn, in spitale, in centrele de ingrijire autorizate si in caminele de studenti. In acelasi timp, tot mai multe tari europene au realizat studii pentru a evolua riscul construirii cu materiale necorespunzatoare, reevaluand legislatia existenta si adoptand noi reglementari pentru siguranta populatiei. In Romania, normativului pentru siguranta la incendiu (P118, Partea 1) a ramas neschimbat de aproape 20 de ani, din 1999.
Totodata, Parlamentul European a revizuit anul acesta Directiva pentru Performanta Energetica a Cladirilor (EPBD), care mentioneaza pentru prima data ca trebuie sa se tina cont si de siguranta la foc a cladirilor. Acesta este un pas important, cu consecinte si in Romania, in conditiile in care peste 97% din stocul de cladiri din UE trebuie renovat pentru a atinge obiectivele de decarbonizare pentru 2050, potrivit BPIE (Buildings Performance Institute Europe).
In acest context, renovarea cladirilor cu materiale cu performante ridicate in ceea ce priveste siguranta la foc reprezinta cea mai importanta si mai rentabila investitie, avand in vedere ca estimarile arata ca mai mult de jumatate dintre cladirile existente global vor fi inca utilizate pana in 2050. ROCKWOOL International confirma prin cel mai recent raport publicat ca programele de renovare pot avea numeroase avantaje: economice (combaterea efectelor schimbarilor climatice, cresterea rezistentei, reducerea facturilor la energie, crearea de locuri de munca), in ceea ce priveste sanatatea si productivitatea (crearea confortului interior, scaderea poluarii din aer) si social (dezvoltarea de orase frumoase si sustenabile, reducerea saraciei energetice).
Astfel, pe termen lung, solutia este sa intreprindem actiuni semnificative si eficiente pentru informarea si educarea consumatorilor, dezvoltarea de politici care sa sustina construirea de cladiri sigure la foc si realizarea de proiecte de referinta care sa duca la schimbarea domeniului.
Despre ROCKWOOL Romania
ROCKWOOL Romania SRL este parte a ROCKWOOL Group. Reprezentam Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolatii pentru cladiri. In ROCKWOOL Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon.
Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,000 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere