Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Fonduri europene pentru stabilirea strategiei de dezvoltare din urmatorii ani
SIBIU: Fonduri europene pentru stabilirea strategiei de dezvoltare din urmatorii ani
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2020 11:27
Primarul Astrid Fodor si Ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, domnul Ion Stefan au semnat contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligenta bazata pe integrare si urbanizare smart - SIBIU SMART, finantat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Capacitate Administrativa.
“Sibiul se dezvolta in ritm sustinut si de aceea are nevoie de documente strategice care sa continue coerent si inteligent dezvoltarea orasului, pentru a raspunde nevoilor curente si viitoare ale comunitatii. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare si Planul de Mobilitate Urbana ale orasului. Ceea ce este si mai important, ca si in cazul Strategiei de Dezvoltare si a Planului de Mobilitate realizate in 2016-2017, si de aceasta data vom colabora indeaproape cu comunitatea sibiana pentru a le contura prin consultari largi si repetate, pentru a oglindi cat mai fidel ceea ce sibienii isi doresc pentru orasul lor” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezinta finantarea nerambursabila. Termenul de realizare a acestor doua documente este septembrie 2021.
Scopul proiectului este acela de a elabora:
- Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orasului pana in 2030, stabilindu-se directii si obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de actiune si o lista de proiecte concrete care sa se inscrie in aceste directii si obiective. De la proiecte de infrastructura si pana la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investitii ale orasului.
- Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi masuri pentru cresterea mobilitatii locuitorilor, cu respectarea mediului inconjurator, punand accent pe utilizarea transportului public si a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul - pietonala sau cu bicicleta - in defavoarea autovehiculelor particulare.
Un scop secundar al proiectului este instruirea a 40 de persoane din administratia locala pentru dobandirea cunostintelor necesare privind planificarea strategica pentru dezvoltarea unui oras si pentru asigurarea unei mobilitati urbane functionale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele si de a le monitoriza in perioada implementarii lor.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
hilti
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
leviatan
FRONTALE
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020
BMI_Icopal
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere