Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Iulie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - GUVERN: Romania va beneficia de pana la 5 miliarde euro prin programul SURE
GUVERN: Romania va beneficia de pana la 5 miliarde euro prin programul SURE Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 21 Mai 2020 12:51
Consiliul Uniunii Europene a aprobat un Regulament care va pune in practica programul SURE, prin care Uniunea Europeana ajuta statele membre pentru a finanta masurile active de ocupare a fortei de munca. Prin acest program, Romania ar urma sa beneficieze de o finantare europeana de 3-5 miliarde euro, o parte a fondurilor urmand a fi folosita pentru implementarea masurilor de ocupare a fortei de munca, la nivel national.
"Romania trebuie sa ofere o garantie de pana la 400 de milioane de euro si va beneficia, conform calculelor noastre, sigur, in functie de mecanismul de repartitie a fondurilor respective, de o suma intre 3 si 5 miliarde euro, suma totala care va fi folosita in acest program european fiind de o suta de miliarde de euro", a declarat prim-minustrul Ludovic Orban.
Oficialul a reamintit ca Guvernul a prevazut un set de masuri extrem de importante de sustinerea angajatilor si a angajatorilor in perioada care va urma, printre care se afla prelungirea perioadei de somaj tehnic in domeniile in care se mentin restrictiile si in starea de alerta.
"Pentru toate domeniile care isi vor relua activitatea, ca urmare a relaxarii restrictiilor, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere a reluarii activitatii de catre angajati, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,5%, pentru fiecare angajat care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat. Se stie foarte clar ca datorita crizei economice provocata de epidemie, foarte multi romani fie si-au pierdut locul de munca, fie au fost in somaj tehnic", a subliniat Ludovic Orban.
Premierul a mai spus ca Guvernul va acorda pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca.
"Vom acorda un procent de pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca, care vor oferi locuri de munca cetatenilor romani care sunt in cautarea unui loc de munca pe o perioada de cel putin trei luni de zile. De asemenea, exista o serie de cetateni, de categorii de angajati pentru care angajarea este mai dificila, cum sunt tinerii absolventi, cum sunt persoanele aflate aproape de varsta de pensionare si care mai greu isi gasesc loc pe piata muncii. Pentru aceste categorii vom dezvolta instrumente de sustinere a angajarilor mult mai generoase, sustinand un procent semnificativ din salariul brut o perioada de timp mai lunga. Sigur ca aceste masuri vor fi luate cu anumite conditii, pe care, evident, noi le consideram firesti si anume, dupa incetarea perioadei de plata a sumei in cadrul masurilor active, o perioada de timp compania sa mentina angajatii care au beneficiat de aceste masuri active, de asemenea si pentru zilieri", a mai spus prim-ministrul Ludovic Orban.
Potrivit evaluarilor autoritatilor, exista aproape 600.000 de romani care s-au aflat in somaj tehnic si pana la 700.000 care vor fi in cautarea unui loc de munca, aproape 350.000 de persoane carora li s-a incheiat contractul de munca si intre 300.000 si 350.000 de romani care s-au intors in tara si care vor fi in cautarea unui loc de munca.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamCOVID-19VideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere