Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - KINGSPAN, trend setter pe piata globala a panourilor termoizolante
KINGSPAN, trend setter pe piata globala a panourilor termoizolante
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 05 Iul 2017 13:58
Kingspan, brand considerat "trend setter" in domeniul panourilor termoizolante, este recunoscut atat la nivel international, cat si in Romania pentru orientarea catre inovare, design si calitate, dar si pentru performanta serviciilor tehnice acordate utilizatorilor. Grupul irlandez este activ in tara noastra din anul 2003, fiind lider al pietei locale de panouri termoizolante. Pentru notorietatea de care se bucura marca in Romania - si nu numai, aceasta a fost laureata cu trofeul EURO-Constructii 2017, cu prilejul galei ce a avut loc la data de 23 mai a.c. la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti. Premiul a fost ridicat de Nicu Mocanu, Country Manager al Kingspan Romania. La nivel national, compania deruleaza afaceri anuale de 14 milioane de euro, in Romania si Republica Moldova.
Grupul Kingspan si-a inceput activitatea ca o afacere de familie, in Irlanda anilor '60, in prezent avand, la nivel global, mai mult de 100 de fabrici, peste 10.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri ce depaseste 3 miliarde euro. Compania promoveaza in permanenta produse noi, toate sistemele dezvoltate in laboratoarele Kingspan din vestul Europei ajungand si in Romania, prin biroul de vanzari din Bucuresti. De exemplu, in ultimii ani, grupul a dezvoltat si adus in tara noastra inovatii precum spuma Quadcore, unica in lume prin rezistenta termica ridicata, sistemul Xdeck - singurul acoperis ce are cuta inalta si deschideri de 6 metri sau gama de produse super-premium Benchmark, pentru fatade.
"Acestea sunt numai cateva exemple din inovatiile lansate pe piata de Kingspan in ultimii ani si care confirma angajamentul grupului pentru inovatie si calitate. Kingspan inoveaza permanent si, cu siguranta, toate noutatile vor fi disponibile si in Romania. Avem pregatite cateva lansari de produse in acest an, dar si in 2018", a declarat Nicu Mocanu, Country Manager al Kingspan Romania.
 
Afaceri de 14 milioane de euro si noi proiecte in Romania
La nivel national, Kingspan a incheiat anul 2016 cu afaceri totale de peste 14 milioane de euro, evolutia foarte buna urmand a fi continuata si in acest an. "Dupa primele cinci luni din 2017, suntem la o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, ceea ce ne face optimisti privind rezultatul financiar din semestrul al doilea si, implicit, din tot acest an. Asteptam cateva proiecte foarte mari si sunt convins ca vom atinge vanzarile din anul 2016. De asemenea, ne dorim sa ne consolidam pozitia de «trend setter» prin inovatie si calitate, dorim sa crestem cifra de afaceri, dar si sa atragem cat mai multi clienti catre produsele Kingspan", a mai spus Nicu Mocanu.
Conform datelor companiei, printre produsele care s-au aflat in topul vanzarilor din Romania in 2016, s-au aflat panourile termoizolante cu spuma IPN (Isophenic), dar si noua spuma Quadcore. De asemenea, compania a inregistrat foarte multe solicitari si pentru panourile cu vata minerala, dar si pentru accesorii si usi frigorifice.
"Activam pe piata de foarte multa vreme si avem diverse proiecte in toate domeniile. In ultimii ani, am participat cu produse la constructia de centre logistice/comerciale, magazine de cartier, cladiri pentru activitati de productie, scoli etc.", a precizat managerul Kingspan Romania.
 
Trei proiecte inovatoare, realizate cu panouri Kingspan
Muzeul Luvru, din Abu Dhabi, dezvoltat de guvernul Emiratelor Arabe Unite in urma unei investitii de peste un miliard de euro, isi va deschide portile in ultima parte a acestui an. Arhitectul Jean Nouvel si echipa sa au creat un spatiu care imbina traditiile regionale cu arhitectura moderna. Domul muzeului este format din piese din aluminiu si din otel inoxidabil in forma de stele, cele mai mari avand un diametru de peste 13 metri si o greutate ce depaseste 1,3 tone. In mod similar muzeului Luvru din Paris, trasatura dominanta a celui din Abu Dhabi este acoperisul. Singurul panou izolator pentru acoperis plat disponibil pe piata araba, care intrunea toate exigentele arhitectilor, a fost panoul termoizolant livrat de Kingspan.
Solutii Kingspan sunt utilizate si pentru constructia noii cladiri a tribunalului din orasul olandez Breda, care se va deschide la inceputul anului 2018. Pozitionarea imobilului, pentru a utiliza cel mai bine lumina zilei si caldura solara, a creat nevoia utilizarii unor panouri care sa asigure o functionare cat mai eficienta, dar si limitarea impactului asupra mediului.
Spitalul Universitar Uppsala din Suedia va fi modernizat si extins pana in anul 2023. O cladire impresionanta din cadrul ansamblului spitalicesc, care urmeaza sa fie finalizata in curand, este noul imobil pentru ingrijirea pacientilor. Cladirea va avea noua etaje cu 96 de camere individuale (pentru un singur pacient), 10 sali de operatie, precum si mai multe spatii pentru consultatii. Obiectivul nu este impresionant numai in ceea ce priveste structura si dimensiunea, ci si siguranta si durabilitatea, vizand cea mai inalta certificare energetica, potrivit sistemului suedez de clasificare. Sistemele de izolatii Kingspan au fost selectate pentru a ajuta spitalul sa realizeze acest obiectiv, prin utilizarea panourilor pentru pereti si acoperis. Siguranta la foc a reprezentat, totodata, un aspect esential in selectia acestor produse. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADC4E FORUMALLBIMCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere