Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ADEPLAST a inceput constructia platformei industriale de langa Craiova
ADEPLAST a inceput constructia platformei industriale de langa Craiova
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2017 12:17
Producatorul de materiale pentru constructii AdePlast isi va extinde capacitatea de productie in anii urmatori, urmand a investi in noi fabrici in Craiova, Cluj-Napoca, Oradea si Ploiesti. Cea mai importanta investitie va fi realizata in apropierea municipiului Craiova, la Isalnita, unde compania a anuntat ca va demara constructia unei platforme industriale ce va include o fabrica de mortare si una de polistiren expandat. Conform datelor firmei, unitatile vor fi operationale in anul 2018. Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, planurile companiei mai includ constructia unei noi hale de productie a polistirenului la Oradea, a unei unitati de fabricatie a ambalajelor din polistiren expandat in Cluj-Napoca, precum si a unei fabrici de polistiren la Ploiesti. In prezent, producatorul detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.
Interviu cu Marcel Barbut (61 de ani), proprietarul companiei AdePlast.
 
- Cand estimati ca veti incepe constructia fabricilor si ce investitii vor necesita acestea?
- Fabrica de polistiren si cea de mortare de la Isalnita (Dolj), unde am demarat deja constructiile pe un teren de 20 hectare, vor fi gata in 2018. Estimam ca livrarile vor fi initiate in luna mai a anului viitor. Fabrica de la Craiova va deservi in primul rand toata partea de sud a tarii, plus Bulgaria, Serbia si alte tari din fosta Iugoslavie. La Oradea vom avea o noua hala de productie a polistirenului dedicat constructiilor speciale, cum ar fi acoperisurile in panta si pentru incalzirea in pardoseala. Suprafata alocata este de 2.800 mp, pe un teren situat pe locul fostei fabrici Chimprestor. Jumatate din productie este deja programata sa fie trimisa catre Ungaria si Austria. La Cluj-Napoca vom produce ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din judetul Cluj, dar am luat in calcul si fabricatia de polistiren pentru sistemele de incalzire in pardoseala si pentru acoperisuri. In ceea ce priveste suma totala a investitiei alocata acestor dezvoltari, o vom comunica in curand. In prezent, exista un proces de scalare a investitiei pe toata perioada, in functie de variabilele tehnico-economice.
 
- Ce capacitati de productie detineti in prezent?
- La Oradea avem o capacitate de productie de 250.000 de tone de adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone /an de vopsele si tencuieli decorative si mai putem produce, anual, 700.000 mc de polistiren expandat (EPS). Pe platforma din Oradea mai avem o linie de polistiren grafitat, realizata in colaborare cu firma BASF. Fabrica de adezivi si mortare uscate de la Ploiesti are o capacitate de 450.000 de tone /an, cea de polistiren expandat (EPS) poate produce peste un milion de metri cubi, iar linia de productie a polistirenului grafitat furnizeaza, anual, 150.000 de metri cubi. Tot aici avem si o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone /an. La Roman, AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone /an si o linie de productie de polistiren expandat, cu o capacitate anuala de 700.000 mc.
 
- Care este nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in primul semestru al acestui an si ce evolutie estimati pentru 2017?
- In primele sase luni din 2017 am inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri, in timp ce exporturile au avansat cu 136% fata de aceeasi perioada din 2016. Evident ca ne asteptam ca, pana la finalul anului in curs, sa mentinem aceasta tendinta de crestere, insa vom putea oferi informatii mai exacte in acest sens spre sfarsitul anului. In 2016, compania a realizat un rulaj total de 346 milioane de lei, in crestere cu 13% fata de nivelul din 2015, in timp ce exporturile s-au situat la 4 milioane de euro, dupa o majorare de 36%. Materialele noastre sunt tot mai cautate la export, pe piete cu traditie in productie, iar acest lucru se constituie, practic, intr-un nou certificat al calitatii produselor noastre.
 
- Ce categorii de produse s-au aflat in topul vanzarilor in acest an si in ce zone ale tarii ati inregistrat cele mai mari livrari?
- Toate categoriile de produse s-au "miscat" bine de la inceputul anului. Noi acoperim toate zonele tarii, prin fabricile amplasate strategic, iar livrarile merg excelent datorita acestei dispuneri. Pentru a acoperi mai eficient si toata partea de sud a tarii, vom dezvolta platforma industriala de langa Craiova. Din punct de vedere al succesului produselor noastre, am accentua situatia de la export, in tari ca Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina. In prezent, cele mai cautate produse AdePlast pentru export sunt termosistemele bazate pe polistiren expandat si grafitat; acestea sunt urmate, apoi, de adezivii de faianta, sapele pentru pardoseli, mortarele manuale si mecanizate, gleturile si chiturile. Vopseaua noastra premium Aeria Gold este in topul preferintelor la nivelul acestei categorii de produse si se cauta chiar si in tari mai indepartate precum Spania, inclusiv in Insulele Canare sau in Italia. Credem ca mare parte din acest succes il datoram meseriasilor romani care, odata plecati in afara tarii, vor sa lucreze cu aceleasi materiale cu care s-au obisnuit acasa si carora le cunosc calitatea.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere