Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - DEKO PROFESSIONAL: Fluctuatie de 5% a pietei specifice in 2012
DEKO PROFESSIONAL: Fluctuatie de 5% a pietei specifice in 2012
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 19 Mar 2012 09:46
Valentin Sburlan (33 de ani)
Functia/Firma: director de vanzari B2B, Policolor;
Experienta profesionala: 8 ani in domeniul productiei de vopsele si lacuri.
 
In cadrul Deko Professional, furnizor de solutii profesionale pentru piata constructiilor, divizie a Policolor, sunt dezvoltate in permanenta produse speciale, superioare din punct de vedere al performantelor tehnice. Dintre acestea fac parte sortimente precum tencuiala decorativa cu garantie de 30 ani pentru culoare, vopsea elastomerica (ce nu preia fisurile formate in peretii exteriori, datorita peliculei elastice pe care o genereaza) si sisteme de termo si hidroizolare cu atribute unice pentru eficienta energetica a cladirilor, respectiv durata de viata a acestora.
 
La ce transformari a fost supus segmentul de piata specific? Deoarece datele furnizate de producatorii din bransa nu coincid cu cele calculate de Asociatia Industriei Vopselelor din Romania (AIVR), este dificil de efectuat o estimare exacta a pietei specifice atat din punct de vedere al volumului, cat si din perspectiva valorica. Din acest motiv, consider ca trebuie sa ne ghidam dupa datele oficiale ale asociatiei profesionale, care estimau o accentuare a declinului in 2011 (fata de valoarea de 250 milioane de euro din 2010), pe fondul cresterii preturilor materiilor prime si costurilor pentru ambalaje. In ceea ce priveste evolutia pe termen mediu a bransei, consider ca aceasta nu va trece prin transformari esentiale, piata ramanand constanta, cu o flucutuatie de maximum 5%. Cu privire la grupul Policolor, anul trecut a fost inregistrata o cifra de afaceri de peste 35 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de 2010.
 
Cum estimati ca va evolua sectorul de constructii in viitor? Referitor la sectorul autohton de constructii, de a carui dinamica depinde si activitatea companiei noastre, acesta s-a aflat in declin inclusiv in 2011, efectele recesiunii resimtindu-se chiar si in prezent. Cu toate acestea, in cel de-al doilea semestru din 2011 au existat cateva semnale de revigorare a industriei specifice, insa au fost insuficiente pentru a ne putea astepta la o redresare a situatiei in intervalul imediat urmator. In aceste conditii, in 2012 piata de constructii se va mentine, probabil, la acelasi nivel ca si anul trecut, iar din 2013 - dupa o perioada de consolidare - putem asista la o revenire a livrarilor pe un trend ascendent.
 
Cum sunt organizate activitatile de productie si aprovizionare? In cadrul companiei noastre, aprovizionarea si stabilirea cantitatilor din stoc se efectueaza pe baza previziunilor realizate de analistii companiei, ca urmare a unor factori ce tin de sezonalitate si evolutia generala a pietei, marjele de deviere fiind de circa 5%. In cazul in care fluctuatiile sunt mai mari, putem suplimenta livrarile datorita implementarii recente a unui sistem tehnologic, ce contribuie la sporirea nivelului de performanta si a capacitatii de productie.
 
Care sunt problemele intampinate pe piata? Problema generala pe care o intampinam in prezent consta in reducerea numarului de proiecte in constructii atat in ceea ce priveste dezvoltarea unor obiective investitionale noi, cat si pe segmentul lucrarilor de reabilitare. In ceea ce priveste dificultatile punctuale, putem mentiona aspectele legate de recuperarea creantelor, termenele de plata indelungate, birocratia si criteriile de acces la licitatiile publice. Referindu-ne la un alt aspect concret, ar trebui sa mentionam calitatea indoielnica a multor produse de pe piata. Suntem preocupati de aceste detalii pentru ca sistemele promovate de Deko Professional sunt certificate, calitatea lucrarilor fiind prioritatea noastra.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
leviatan
Ubitech
concelex
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
MAKITA
noark
quadratum
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander