Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - FERROBETON: Crestere de 24% in 2015 si nou record stabilit la nivelul productiei
FERROBETON: Crestere de 24% in 2015 si nou record stabilit la nivelul productiei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 29 Dec 2015 09:08
Producatorul de structuri prefabricate din beton Ferrobeton Romania, parte a grupului CRH, estimeaza ca va incheia anul 2015 cu o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro, in crestere cu 24% fata de nivelul de 5,8 milioane de euro inregistrat in 2014. In acest an, compania a stabilit un nou record in productia de grinzi de pod pretensionate, fabricand o grinda de 44 de metri lungime si o greutate de 75 de tone. Ferrobeton va livra sapte asemenea produse, ce vor fi realizate pentru constructia podului de la Dridu, din judetul Ialomita. "Cresterea importanta din acest an se datoreaza, in mare parte, cererii din domeniul cladirilor industriale si comerciale, in conditiile in care lucrarile mari de infrastructura se deruleaza in zona de vest a tarii, unde nu putem fi competitivi din cauza costurilor foarte mari cu transportul. Pentru 2016, estimam o noua crestere, avand in vedere faptul ca numarul cererilor de oferta a crescut semnificativ in a doua jumatate a acestui an. Speram sa avem mai multe lucrari publice si proiecte mari de infrastructura", a declarat Alpár Kozma, directorul de vanzari al Ferrobeton Romania.
In prezent, compania detine o cota de 6% pe piata locala prefabricatelor pentru elemente de structura, segment estimat la circa 100-120 milioane de euro anual. "In 2015, piata de profil a inregistrat o crestere usoara fata de 2014, nivel preconizat si pentru anul urmator. Principalele probleme pe care le-am intampinat in acest an au fost legate de platile neefectuate sau intarziate, de competitia stransa din domeniu, de concentrarea lucrarilor mari de infrastructura in zona de vest a tarii, precum si de lipsa fortei calificate de munca si a lucratorilor calificati", a mai spus reprezentantul Ferrobeton.
Printre principalele proiecte realizate in 2015 cu produse livrate de companie se afla fabrica Yazaki dezvoltata de grupul belgian WDP la Braila, extinderea centrului comercial City Park Mall din Constanta, proiect la care inca se lucreaza, hala de la ferma de suine de la Cotorca (judetul Buzau), hala de productie Dekomte, parcul industrial Ploiesti Vest, Kaufland Ferentari (in derulare) etc. "In primavara acestui an am reusit sa contractam o lucrare in Braila, pentru dezvoltatorul WDP, unde, pe langa structura din beton armat prefabricat, am furnizat si lucrari din beton monolit si structuri secundare din metal", a precizat Alpár Kozma. Printre noutatile incluse in acest an in oferta Ferrobeton se afla elementele tip zid de sprijin cu talpa in panta pentru tunelul de intrare de la centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, structurile speciale pentru platforme de cantar, precum si sisteme de fundatii pentru ancorarea stalpilor de electricitate.
***
Ferrobeton este activa in Romania din anul 2008, dupa o investitie de 12 milioane de euro realizata de grupul CRH. Compania detine o fabrica la Ploiesti, ce dispune de una dintre cele mai moderne tehnologii de precomprimare disponibile la nivel european, avand o suprafata de 9.000 mp, pe un teren de 17 hectare. Unitatea are o capacitate maxima de aproximativ 2.200 mc/ luna. In 2015, volumul total al livrarilor se va situa la aproximativ 15.000 mc, conform estimarilor producatorului.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19C4E FORUMALLBIMTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere