Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HOLCIM: Digitalizarea si urbanizarea, noii parametri ai business-ului viitorului
HOLCIM: Digitalizarea si urbanizarea, noii parametri ai business-ului viitorului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 02 Mai 2017 13:38
Digitalizarea si urbanizarea vor contura noii parametri ai afacerilor viitorului, in contextul in care mai mult de 66% din populatia globului va locui in mediul urban, in 2050, potrivit lui Sofiane Benmaghnia, managerul algerian de 40 de ani numit la conducerea Holcim Romania din luna aprilie 2016. "Se schimba jocul in business. Trebuie sa aducem supra-valoare pentru a ramane competitivi. Daca venim cu aceleasi produse, la aceeasi calitate, pe ce criterii se va face diferentierea? LafargeHolcim va investi timp si efort in adaptarea modelului de afaceri in functie de doi parametri ce vor defini business-ului viitorului: digitalizarea si urbanizarea. Digitalizarea va crea un nou model de afaceri, revolutionar, in contextul unei dezvoltari fara precedent si extrem de rapide a tehnologiei, in timp ce urbanizarea va asigura contextul si va genera nevoia de digitalizare si tehnologizare. Urbanizarea modeleaza deja peisajele si in Romania, dar procesul se afla la un nivel incipient. Trebuie sa se construiasca foarte mult aici", a declarat Sofiane Benmaghnia.
In acest context, managerul estimeaza ca, pana in 2020, aproximativ jumatate din productia globala de structuri prefabricate din beton va fi realizata prin tehnologia 3D printing, in timp ce 50% din elementele din beton vor proveni din mineritul urban, prin reciclarea betonului din structurile demolate. Aceste operatiuni vor genera economii importante de transport si la nivelul resurselor. In plus, circa 20% din operatiunile de cariera vor folosi utilaje si masini fara operatori si mai mult de jumatate din cladirile construite vor utiliza sisteme BIM.
"Aproape 20% din constructiile viitorului vor fi generate de nevoile unei societati imbatranite. Va trebui sa ne adaptam permanent si sa venim cu solutii de constructie rapide si economice. In contextul digitalizarii, estimam ca in 5-6 ani mai mult de jumatate din noile elemente de beton vor avea incorporati senzori, care vor transmite informatii. Conceptul de Internet-of-Things (IoT) va lua amploare si va defini o lume in care toate obiectele vor fi conectate si vor transmite informatii utilizatorilor, fiind in permanenta comunicare cu acestia", a mai spus managerul Holcim Romania.
 
Agilia, primul brand global LafargeHolcim lansat in Romania
Recent, compania a lansat pe piata locala noul sortiment de beton autocompactant Agilia, produs dezvoltat in urma cu un deceniu in Centrul de Cercetare & Dezvoltare LafargeHolcim din Lyon, Franta, si adaptat nevoilor de construire din Romania in cadrul Centrului Tehnic Holcim Romania. Produsul este primul brand global LafargeHolcim in Romania si primul lansat in timpul mandatului lui Sofiane Benmaghnia.
Sortimentul este inovator prin prisma faptului ca poate fi utilizat cu usurinta la proiecte speciale, cu arhitecturi dificile, fiind foarte usor de pus in opera. Materialul isi mentine proprietatea de autocompactare cel putin timp de doua ore in autobetoniera, inclusiv pe timp calduros, fara a fi necesara adaugarea unor aditivi pentru corectia consistentei. Prin urmare, turnarea efectiva este realizata eficient si sigur, cu un rezultat de calitate superioara a suprafetelor construite.
"Dezvoltam constant portofoliul dedicat pietei locale, iar Agilia este un produs inovator pentru constructorii romani. Este o solutie completa, prin care ne pregatim pentru evolutia sectorului de constructii si pentru a raspunde nevoilor clientilor, urmarind tendintele de urbanizare la nivel global. Agilia, primul brand global al grupului lansat in Romania, incorporeaza intregul know-how al specialistilor LafargeHolcim obtinut in proiectele implementate in peste 50 de tari, din Franta pana in Africa de Sud si India, pentru ca Romania sa construiasca mai bine", a declarat Sofiane Benmaghnia.
Materialul este comercializat prin intermediul retelei de statii a diviziei de betoane si agregate Holcim Romania, fiind disponibil in trei variante: Agilia Fundatii (pentru fundatii speciale, in zone greu accesibile), Agilia Vertical (in special pentru lucrari de consolidare, cu acces dificil si spatiu de manevra limitat) si Agilia Orizontal (se intinde automat, fara a mai fi nevoie de o persoana care sa dirijeze pompa). In viitor, Holcim Romania va lansa si Agilia Arhitectural, pentru aplicatii speciale, sortimentul fiind in etapa de testare in aplicatii.
Agilia a fost deja folosit in Romania, la constructia podului hobanat peste Canalul Dunare - Marea Neagra, din Portul Constanta (in zona localitatii Agigea), pentru realizarea pilonilor podului.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
quadratum
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
noark
viarom
rigips
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander