Agenda Constructiilor
Marti, 24 Decembrie 2024
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KADRA: Intrarea in Schengen impune noi exigente privind securitatea aeroporturilor
KADRA: Intrarea in Schengen impune noi exigente privind securitatea aeroporturilor
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Sep 2024 06:25
Cu o experienta de peste 30 de ani, KADRA este singura companie din Romania care ofera solutii tehnice integrate de inginerie si management al cailor de acces. Societatea a incheiat anul 2023, cu o cifra de afaceri de 62,5 milioane de lei, cu peste 22% mai mare decat anul precedent, in timp ce profitul a depasit 4 milioane de lei. Pentru anul in curs, compania are bugetata o crestere a cifrei de afaceri de peste 20%, iar evolutia din prima jumatate a anului se aliniaza cu obiectivele stabilite pentru 2024. KADRA livreaza pe piata locala solutii de automatizare a usilor, portilor si ferestrelor, sisteme pentru managementul parcarilor (Parkomatic) si solutii automate de evacuare a fumului, asigurand servicii complete, de la consultanta pana la proiectare, executie si mentenanta. Compania este, astfel, un veritabil one-stop-shop care pune la dispozitie toate solutiile si sistemele de acces pentru cladiri rezidentiale, industriale, pentru unitati medicale, spatii urbane si locuinte individuale. Din 2023 KADRA a intrat intr-un parteneriat strategic cu Grupul EMI, lider in solutii industriale de acces. La toate acestea se refera in continuare Andreea Strugaru, Co-Owner & Marketing Manager, KADRA.

- Cum au evoluat vanzarile de produse pentru constructiile de aeroporturi in primele luni din 2024? Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, pe termen scurt si mediu?
- Observam o efervescenta in acest domeniu pe fondul cresterii valorilor de trafic, a intrarii in Schengen cu frontierele aeriene, dar si a nevoii de modernizare sau extindere a aeroporturilor din Romania. Asistam la o crestere spectaculoasa a traficului aerian, iar ca urmare a noilor conditii majoritatea aeroporturilor romanesti au investit in modernizarea infrastructurii. KADRA are colaborari cu aeroporturile din Cluj, Sibiu si Satu Mare, din Craiova, Timisoara si Bacau. Am avut proiecte de modernizare a infrastructurii aeroportuare si la Oradea si Ghimbav, Brasov, dar si punctuale, mai ales pe partea de service si mentenanta, cu aeroportul Otopeni. KADRA are o abordare integrata perfect sugerata prin sintagma "de la parcare pana la imbarcare", in sensul ca propunem gama completa de solutii pentru parcare, controlul accesului, pentru siguranta si confortul pasagerilor, dar si pentru optimizarea fluxurilor si a resurselor aeroporturilor.
Vedeta solutiilor KADRA ramane Parkomatic, sistemul de management automat al parcarii, care raspunde nevoilor de organizare, securitate, automatizare si, mai ales, profitabilitate pentru aeroporturi. Acest sistem aduce rapid recuperarea investitiei si castiguri semnificative pentru aeroporturi. Exista un mare interes si pentru solutiile de protectie la foc din portofoliul KADRA, care sunt vitale pentru conformarea la normele in vigoare, pentru siguranta aeroportului si a celor care il tranziteaza. Vorbim despre usi rezistente la foc, cortine rezistente la foc si usi metalice multifunctionale. Portile rapide cu cititoare de imbarcare integrate sunt si ele un element de interes pentru aeroporturi, pentru ca aduc un plus de automatizare, eficientizarea resursei umane (pentru ca nu mai e nevoie de personal care sa verifice cartile de imbarcare), viteza mai mare si fluxuri optimizate. La fel sunt si tunelurile unidirectionale, care functioneaza pe marile aeroporturi internationale si pe care speram sa le vedem si mai mult in Romania. In 2023 si la inceputul lui 2024 am fost prezenti in mai multe proiecte de modernizare de aeroporturi, printre care: Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov, Oradea, dar si in constructia noului Aeroport International Maramures, de exemplu. Avem experienta acumulata pe aproape toate aeroporturile din Romania, deci putem propune mixul optim de solutii automate de acces atat in ce priveste bugetul, cat si rigorile de securitate.

 
- Ce obiective aveti planificate pentru anii urmatori?
- Strategia noastra pe termen mediu se bazeaza pe oferirea de servicii post vanzare din ce in ce mai complexe si mai calitative. Fata de acum 20 de ani, astazi in Romania avem mii de usi automate functionale, sute de sisteme de parcare supuse unui trafic intensiv, extrem de multe solutii de acces industriale si asa mai departe. Este esential ca toate aceste sisteme sa functioneze, ca sa nu blocheze procesele tehnologice dintr-o fabrica, spre exemplu, functionarea unei banci sau a unei parcari subterane etc. Pentru asta este nevoie de echipe de tehnicieni extrem de bine pregatiti, care sa poata rezolva rapid eventualele avarii ale echipamentelor si, chiar mai important, sa poata asigura mentenanta preventiva la un volum foarte mare de proiecte. Asadar, fata de acum cativa ani, cand ne concentram mai ales pe solutii - pentru ca eram la mare distanta fata de tarile occidentale in domeniul nostru - acum dorim sa investim mai multe resurse in dezvoltarea serviciilor tehnice. Pe de alta parte, continuam eforturile in directia dezvoltarii sustenabile. La sediul din Cluj am investit in modernizarea si digitalizarea capacitatilor de productie (unde realizam parte din usile automate pe care le instalam, mai ales pe cele pentru spitale), care sa ne permita sa livram solutii mai bune, mai rapid. Digitalizarea si cresterea eficientei energetice, doua directii importante ale investitiilor in 2023 se mentin prioritare si anul acesta. 

 
 Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta si ce aduc acestea nou pe piata?
- La KADRA, suntem atenti la tendinte si colaboram cu furnizori europeni de top, care investesc permanent in inovatie. De la sisteme de parcare tot mai performante, la speed gates cu cititoare de imbarcare integrate, de la solutii care sa incurajeze folosirea transportului alternativ in marile orase (ma refer la solutia BikeTower, solutia de depozitare in siguranta a bicicletelor), la usi rotative sau culisante automate, care cresc eficienta energetica a cladirilor sau usi curate, care sa corespunda exigentelor de igiena din sectorul medical. Ne diferentiem prin faptul ca suntem concentrati pe varietate, nu doar pe o solutie. Punem la dispozitie intreg ecosistemul pentru un proiect si avem si expertiza sa oferim consultanta pentru identificarea mixului optim de solutii, in functie de nevoile specifice ale fiecarui tip de proiect.

 
- Care sunt principalele provocari si oportunitati pe care le intrevedeti in 2024, dar si in anii urmatori, pe piata de profil?
- Ca oportunitati, asteptam cu interes investitiile nationale anuntate in infrastructura mare, in dezvoltarea de spitale, aeroporturi si centre sportive. Ca specialisti cu experienta de peste 30 de ani in domeniul automatizarilor, ne dorim sa fim parte din aceste proiecte atat de importante pentru cresterea calitatii vietii compatriotilor nostri. Faptul ca acum suntem parte a unui grup mai mare, EMI, lider in domeniul solutiilor industriale de acces, ne creste capacitatea de a accesa proiecte mari si complexe. 

 
- Care sunt principalele provocari si dificultati pe care le intampinati in activitate, in acest moment?
- In ceea ce priveste provocarile, principala este probabil cadrul fiscal, care suporta numeroase modificari ce cresc gradul de imprevizibilitate pentru mediul de business din Romania. La aceasta se adauga contextul international complicat, cu mai multe conflicte in desfasurare si o posibila recesiune la orizont. Intre principalele provocari ale mediului romanesc de afaceri as mai adauga si gasirea de resurse umane calificate. Spun acest lucru in contextul in care KADRA si-a tot marit echipa si realizeaza constant investitii in perfectionarea ei. 
Ne dam seama ca azi, capacitatea de adaptare, de a functiona eficient intr-o piata cu multe incertitudini a devenit mai importanta decat oricand, asa ca preferam sa ne concentram pe o strategie clara si pe cresterea gradului de performanta a echipei care o va implementa. Aceasta mentalitate ne-a crescut rezilienta si ne-a ajutat sa ramanem performanti in pofida conjuncturii pe care o traversam.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
Arduro
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
rigips
BogArt
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
strabag nivel 1
konsent
SIGM
MAKITA
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
noark
theda mar
EDIT-Structural
DRS
concelex
AED
EURO BUILD
VEGO

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<