Agenda Constructiilor
Luni, 01 Iunie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SAINT-GOBAIN continua operatiunile si respecta regulile de protectie a angajatilor
SAINT-GOBAIN continua operatiunile si respecta regulile de protectie a angajatilor
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Mar 2020 07:47
Activitatea in fabricile operationale in sectorul constructiilor ale grupului Saint-Gobain se desfasoara la parametri optimi, strategia companiei fiind de continuare a operatiunilor, cu respectarea stricta a sigurantei persoanelor. Inca de la inceputul lunii februarie, chiar inainte ca in Europa sa fie luate primele masuri, grupul Saint-Gobain a decis sa implementeze o serie de actiuni de preventie timpurie, avand trei prioritati: protejarea sanatatii angajatilor si partenerilor, respectarea masurilor de preventie si distantare sociala, precum si mentinerea operatiunilor cu respectarea sigurantei angajatilor.
 
"Atat colegii din fabrici, cat si cei din birourile Saint-Gobain au adoptat, progresiv, aceste masuri. In cazul colegilor din fabrici, predarea sarcinilor intre schimburile de tura se realizeaza evitand contactul fizic. Mai mult, s-au stabilit mai multe grupuri operative, care activeaza in mod complet izolat, fara contact intre ele, pentru angajatii care trebuie sa se deplaseze la locul de munca. Colegii din birouri au fost incurajati sa opteze pentru lucrul de acasa, au fost restrictionate atat deplasarile internationale in interes de serviciu, cat si deplasarile si intalnirile interne", a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
 
Compania a elaborat un plan pentru ca sistemele informatice sa garanteze continuitatea serviciilor, chiar si in cazul unei pandemii. "Saint-Gobain are capacitatea de a conecta angajatii la distanta pentru telemunca in masa, oriunde in lume. In plus, echipele sistemelor informatice au capacitatea de a mentine functionarea corespunzatoare a acestora de la distanta, lucrand de acasa", a mai spus Ovidiu Pascutiu.
 
Potrivit datelor companiei, echipele Saint-Gobain sunt in permanenta instruite si corect informate asupra recomandarilor OMS privind igiena de baza si asupra reglementarilor si recomandarilor autoritatilor centrale si locale, prin intermediul mesajelor trimise catre angajati si al afisajelor interne, care se gasesc in toate cladirile si in toate unitatile de distributie. Mai mult, in toate sediile companiei s-a intensificat curatarea unitatilor si zonelor strategice, iar mastile, dezinfectantul si termometrele cu infrarosu sunt puse la dispozitia tuturor angajatilor grupului.
 
Peste 85% din activitatea grupului se bazeaza pe business-uri locale
Peste 85% din activitatea Saint-Gobain se bazeaza pe business-uri locale: clientii dintr-o tara sunt deserviti din aceeasi tara, mai arata reprezentantii companiei.
 
"In acest moment, este extrem de dificil sa evaluam impactul economic al Covid-19. Nu depindem foarte mult de fluxul de materii prime expediate de pe un continent pe altul, desi suntem foarte vigilenti cu privire la lanturile noastre de aprovizionare. Totul va depinde de gravitatea si de durata crizei de cerere din fiecare tara, precum si de viteza de recuperare ulterioara. La nivel global si local, Saint-Gobain este o companie stabila, cu traditie si prestigiu in domeniul constructiilor, cu o pozitie financiara foarte solida si care dispune de numerarul si finantarea necesare pentru a face fata consecintelor pandemiei", a precizat Ovidiu Pascutiu.
 
In incheiere, managerul Saint-Gobain Romania multumeste angajatilor si partenerilor pentru eforturile depuse in mentinerea unui climat economic optim in pofida masurilor restrictive instituite.
"Dorim sa multumim angajatilor, si pe aceasta cale, pentru adaptabilitate, creativitate si pentru initiativele implementate in teren, menite sa asigure - pe cat posibil si fara compromiterea sigurantei - continuitatea activitatilor noastre comerciale, in interesul clientilor nostri. Eforturile angajatilor sunt de importanta cruciala. (...) Le multumim, de asemenea, clientilor, partenerilor si colaboratorilor nostri, pentru ca inca de la inceputul acestei situatii incerte au dar dovada de responsabilitate, adaptabilitate si initiativa. In aceste momente dificile, este esential sa ramanem uniti si solidari. Cu o abordare strategica si o atitudine optimista vom trece impreuna peste aceasta perioada dificila. Mesajul nostru catre angajati, parteneri si clienti este de solidaritate si incredere", a incheiat Ovidiu Pascutiu.
 
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si 22 de linii de productie in 13 situri industriale, situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere