Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Saint-Gobain si OMV Petrom semneaza un acord pentru achizitia de energie verde
Saint-Gobain si OMV Petrom semneaza un acord pentru achizitia de energie verde
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 10 Mai 2024 10:34
Saint-Gobain Romania si OMV Petrom semneaza un acord pentru achizitia de energie electrica din surse regenerabile pentru toate siturile Saint-Gobain la nivel local. 
In baza acestui acord, OMV Petrom va furniza in urmatorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde in 14 locatii Saint-Gobain din Romania, contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului si la eforturile de decarbonizare ale Saint-Gobain. Livrarile vor incepe in ianuarie 2026 si energia va fi obtinuta din surse eoliene si fotovoltaice. 
Odata cu aceasta investitie, Saint-Gobain Romania va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Calarasi), Saint-Gobain Isover (Ploiesti), Saint-Gobain Rigips (Turda si Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Branesti, Suceava), Duraziv (Popesti Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Valenii de Munte) si Chryso Romania (Aricestii Rahtivani). 
"Prin Strategia 2030, ne-am angajat sa sustinem tranzitia energetica in Romania si in regiune, cu investitii de circa 11 miliarde de euro pana la sfarsitul acestui deceniu, din care circa o treime vor sustine proiecte cu emisii scazute si zero de carbon. Am facut pasi importanti in dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, care vor intra treptat in productie in anii urmatori. Suntem incantati sa anuntam acest acord cu Saint-Gobain – este mai mult decat un contract de vanzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria romaneasca.” (Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze si Energie)
"Acordul marcheaza inca un moment de referinta in parcursul Saint-Gobain de a-si reduce emisiile din domeniile de aplicare 1 si 2 cu 33% pana in 2030 – fata de 2017 si de a atinge „zero emisii nete” pana in 2050. Suntem incantati sa avem alaturi parteneri de incredere precum OMV Petrom pentru a ne putea continua calatoria spre un viitor mai verde. La Saint-Gobain, ne orientam cu prioritate catre surse de energie prietenoase cu mediul, in paralel cu eficientizarea permanenta a proceselor de productie pentru reducerea emisiilor de carbon si a consumului de energie pentru a face lumea un loc mai sustenabil in care sa locuim, in linie cu scopul nostru – Making the world a better home.” (Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania) 
***
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Glass, Saint-Gobain Prime Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv si Chryso, cumuland aproximativ 2000 de angajati in 14 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Valenii de Munte, Popesti Leordeni si Aricestii Rahtivani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
leviatan
concelex
Acvatot 2019
CDS
viarom
MAKITA
ness project
siniat
rigips
noark
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
konsent
quadratum
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander