Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SOMFY aniverseaza 15 ani si raporteaza crestere de 40% in primul semestru
SOMFY aniverseaza 15 ani si raporteaza crestere de 40% in primul semestru
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 18 Oct 2021 12:57
Somfy Romania, lider in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator cheie pentru solutii smart home, aniverseaza 15 ani de existenta pe piata locala si anunta afaceri in crestere, de peste 40%, pentru prima jumatate a anului curent, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Pentru anul viitor, previziunile financiare plaseaza business-ul la peste 20 milioane de lei.
Sistemele de automatizare pentru umbrirea de exterior si de interior, solutiile de acces si cele dedicate casei smart au fost principalii factori de crestere in vanzarile companiei.
Daca inainte de pandemie, automatizarile pentru rulouri reprezentau principala categorie in vanzari, in ultimii doi ani, cererea de automatizari pentru sistemele de umbrire pentru interior s-a dublat de la an la an, urmata de o accelerare a sistemelor de umbrire de exterior: pergole, copertine si solutiile pentru casa inteligenta, rezultate care reflecta noua realitate si schimbarea in stilul de viata si de locuit al clientilor finali.
O contributie importanta la evolutia pozitiva a activitatii au avut-o si partenerii Somfy, relatiile solide rezistand provocarilor prin care trece intreaga industrie.
”Cu ocazia aniversarii locale ne mandrim cu o evolutie spectaculoasa a business-ului, avand o dinamica similara cu cea a grupului, de peste 40%. Totusi, situatia pandemica din ultimul an a cauzat un dezechilibru intre cererea pietei si stocurile existente, alaturi de presiunea pretului materiei prime si penuria globala de componente electronice, ceea ce a dus catre restante in livrare, dar pe care incercam sa le stingem spre finalul anului. Depunem eforturi pentru a minimiza impactul acestor fenomene asupra partenerilor nostri si a clientilor finali si mizam pe o revenire a situatiei spre final de an. Chiar si in aceste conditii, ne asteptam sa inchidem anul financiar 2021 cu o crestere comparabila cu cea de anul trecut”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.
 
TaHoma® Switch, un nou produs revolutionar pe piata smart home din Romania
In ciuda provocarilor globale in curs de desfasurare, Grupul Somfy continua sa inves-teasca in inovare, iar in ultimii 10 ani a lucrat sa transforme ecosistemul de casa inteligenta in cel mai complet si mai deschis de pe piata. Astfel, la inceputul anului a lansat pentru clientii finali - TaHoma® Switch, primul control inteligent care centralizeaza si con-troleaza echipamentele inteligente din locuinta, printr-o simpla apasare de buton. TaHoma® Switch este compatibilă cu aproape 300 de game de produse Somfy și de la mărci partenere.
Somfy Romania a introdus recent si pe piata locala Tahoma Switch, care va aduce in casele romanilor un control inteligent complet, si mai multa personalizare, simplificare si un nivel ridicat de confort pentru momentele petrecute in interior.
In acelasi timp, Somfy isi propune sa joace un rol cheie in a-si ajuta partenerii sa-si digitalizeze afacerea si sa le simplifice instalarea si intretinerea produselor, dar si interactiunea cu clientii finali. Astfel, lanseaza TaHoma® Suite, cea mai recenta inovatie dedicata profesionistilor, care face conectivitatea mai simpla, mai accesibila si mai intuitiva.
Intr-un context de piata atat de particular si dinamic, tendintele de locuit s-au schimbat, intrucat perioada pandemica ne-a intarit aspectele fundamentale, oamenii fiind preocupati acum de cautarea confortului si salvarea de consum energetic.
”Lucrul de acasa i-a determinat pe clienti sa investeasca mai mult ca oricand in starea lor de bine si confortul lor din interior. Un alt aspect pe care il observ este cresterea constientizarii catre performanta energetica si vedem aici investitii semnificative in sisteme de umbrire solara si automatizarea acestora. Tot mai multi isi doresc o casa inteligenta si astfel, sa realizeze economii de energie. Calculele noastre ne indica faptul ca anul acesta vom depasi pragul de 10.000 de obiecte conectate in cloud, pe teritoriul Romaniei”, completeaza Vlad Rovo.
 
Momente cheie in cei 15 ani de existenta Somfy Romania:
 
2017 - Transferul din Ungaria catre un management local, prin numirea in functia de Country Manager pe Vlad Rovo
- Infiintarea unui punct de lucru la Bucuresti, mutarea intr-un nou sediu, cu sala de formare si depozit dotat cu tehnologie moderna
- Lansarea in Romania a solutiilor de casa conectata, precum si a tehnologiei IO-homecontrol, prima tehnologie radio bidirectionala din domeniul sistemelor de umbrire si acces.
2018 - Lansarea programului Somfy Expert in care au fost inrolati partenerii specializati Somfy care se adreseaza clientilor finali
- Implementarea unui sistem CRM si a unui sistem ERP
- Lansarea gamelor de produse inteligente pentru supraveghere video si controlul temperaturii
- Aderarea ca membri in organizatii cu focus pe Eficienta Energetica: RoGBC, Asociatia KNX
2020 - Asocierea in ROENEF si contributia la elaborarea "Ghid de finantare casa eficienta energetic – AFM”
- Lansarea seriei de webinarii in timpul lockdown-ului pentru formarea partenerilor
- Cea mai buna dinamica de crestere a afacerilor de la infiintarea companiei
2021 - Implementarea solutiilor Somfy in cadrul unor proiecte de referinta precum Sea ON Mamaia sau Nordis Mamaia Faza 1 in segmentul rezidential-hotelier sau sediul Messer Romania Gaz, noul sediu Karcher Romania din Bucuresti, sediul Leier Romania din judetul Alba, Inna Schaeffler Brasov - Cladirea nr 3, Fabrica AMF Brums din Roman, Centrul Logistic Mega Image din Stefanesti, in segmentul cladirilor comerciale si industriale.
- Peste 10.000 de echipamente conectate in cloud, pe teritoriul Romaniei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulMESENBURGTERAPLASTman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
FRONTALE
hilti
BMI_Icopal
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023