Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER achizitioneaza producatorul de caramida Brikston
WIENERBERGER achizitioneaza producatorul de caramida Brikston
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 17 Oct 2017 15:01
Grupul Wienerberger a ajuns la un acord cu fondul de investitii ADM Capital pentru achizitia pachetului de actiuni de 98,3% al producatorului de caramizi Brikston Construction Solutions SA (Brikston), companie cu o experienta de 50 de ani pe piata locala de blocuri ceramice. In activele Wienerberger va intra, astfel, fabrica de caramida din Iasi, cu o capacitate totala de aproximativ 200 de millioane FN (formatul normal pentru caramizi). Portofoliul de produse preluat include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidarie de pereti exteriori si interiori, precum si produse pentru aplicatii speciale, de gradina si amenajari exterioare. Cu peste 200 de angajati, Brikston a generat venituri de 16 milioane de euro in 2016.
"Intentia de a achizitiona Brikston este o excelenta oportunitate pentru extinderea activitatii noastre la nivel local, mai ales tinand cont de faptul ca Brikston este activa intr-o regiune a tarii unde noi nu eram inca prezenti cu o unitate de productie. Brikston are o gama larga de produse, un brand puternic si o cultura organizationala moderna. Compania poate fi integrata rapid in reteaua existenta de fabrici si completeaza foarte bine prezenta geografica in Romania, precum si sustinerea activitatii noastre la nivel local", a declarat Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG.
Compania austriaca este prezenta in Romania din 1998 si este unul dintre producatorii importanti de materiale de constructii din tara. pentru grup, Romania este una dintre cele mai mari piete din Europa de Est, cu o crestere a segmentului de constructii rezidentiale si potential pentru viitor. In prezent, Wienerberger detine in Romania patru fabrici de caramida, situate la Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (Cluj) si Buzau, in cadrul carora lucreaza circa 300 de angajati, precum si doua unitati de productie a pavajelor din beton, la Bolintin-Vale (judetul Giurgiu) si Teius (Alba).
Achizitia planificata este finantata din fondurile Wienerberger alocate pentru cresterea si optimizarea portofoliului si este aliniata in totalitate cu criteriile de investitii ale companiei, ceea ce va crea venituri imediate. In prezent, se asteapta finalizarea tranzactiei dupa aprobarea autoritatilor competente privind concurenta. Pana la primirea aprobarii, cele doua companii vor continua sa-si desfasoare activitatea separat.
Partile implicate au agreat sa nu dezvaluie informatii legate de pretul de achizitie.
***
Wienerberger este cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial (Porotherm, Terca) si liderul de piata in Europa pentru invelitori ceramice (Koramic, Tondach), precum si in pavaje de beton (Semmelrock) in Europa de Est. In domeniul sistemelor de tevi (prin filialele Steinzeug-Keramo - producator de tevi ceramice si Pipelife - furnizor de tevi de plastic), compania este unul dintre producatorii importanti din Europa. Cu un numar total de aproximativ 200 de unitati de productie, grupul Wienerberger a inregistrat venituri aproape 3 miliarde euro si venituri operationale (EBITDA) de 404 millioane de euro, in 2016.
In Romania, subsidiara locala a grupului Wienerberger a inregistrat o crestere de 7,6% a cifrei de afaceri din 2016 fata de nivelul din 2015, pana la 181,5 milioane de lei (circa 40 de milioane de euro). Potrivit datelor publice, in aceeasi perioada, profitul net al societatii s-a majorat cu 56%, ajungand la 13,8 milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19C4E FORUMACADTeraSteelALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere