Agenda Constructiilor
Marti, 28 Iunie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER estimeaza o crestere de 44% in primul trimestru al acestui an
WIENERBERGER estimeaza o crestere de 44% in primul trimestru al acestui an
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 02 Mai 2022 06:49
In primele trei luni ale anului 2022, grupul Wienerberger, cel mai mare producator de caramida din Europa si lider global pe piata materialelor de constructii, a inregistrat o crestere foarte puternica a veniturilor si castigurilor. Evolutia optima a fost sustinuta de cererea ridicata la nivelul tuturor pietelor, dar si de implementarea cu succes a politicii de preturi si de eforturile continue pentru imbunatatirea performantei. In plus, strategia de achizitie la termen a energiei si disponibilitatea continua a materiilor prime au contribuit pozitiv la performanta foarte buna din primul trimestru.
"Toate acestea se aliniaza obiectivului de a atinge un nivel EBITDA de 750-770 de milioane de euro in 2022. In primul trimestru, am inregistrat o crestere extrem de satisfacatoare a veniturilor si a castigurilor in toate regiunile, in special in America de Nord. Pentru divizia Wienerberger Building Solutions, conflictul din Ucraina si instabilitatea tot mai mare rezultata au facut ca unii clienti sa achizitioneze produse mai devreme decat era planificat initial. Ramanem optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea ulterioara a volumelor si preturilor in al doilea trimestru al anului 2022. In ceea ce priveste divizia de tubulatura, Wienerberger Piping Solutions a inregistrat costuri semnificativ mai mari de intrare, dar, in acelasi timp, tensiunea de-a lungul lantului de aprovizionare s-a atenuat si disponibilitatea granulelor de plastic a fost asigurata. Datorita politicii noastre pro-active de preturi, am reusit sa generam un nivel de marja satisfacator si pe acest segment", se arata intr-o comunicare oficiala a grupului Wienerberger.
In general, conducerea companiei se asteapta la o crestere de 44% a veniturilor din primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2020, pana la circa 1,15 miliarde euro, si la un indicator EBITDA de 225 milioane de euro (+112%).
Pentru al doilea trimestru al anului 2022, managementul Wienerberger estimeaza mentinerea unui nivel optim al cererii de produse si estimeaza ca toate unitatile grupului vor functiona la capacitate maxima.
"Preturile energiei de pe majoritatea pietelor au crescut substantial si nu ne asteptam sa vedem o scadere a acestora, pe termen scurt. Facem toate eforturile pentru a compensa evolutia inflatiei costurilor prin scumpirile deja implementate. In ceea ce priveste furnizarea de energie, in special gaze naturale, am asigurat 89% din volumul de gaz necesar intregului grup Wienerberger in 2022. In pofida unor speculatii, volumul de gaz livrat in Europa in primul trimestru al anului 2022 a fost mai mare decat in aceeasi perioada din 2021. In acest moment nu avem motive sa credem ca nu va fi suficient gaz disponibil in Europa pentru al doilea trimestru al anului. Totusi, am elaborat planuri de urgenta pentru situatia exceptionala de disponibilitate limitata a gazelor din Europa Centrala si de Est, care vor fi adaptate imediat la schimbarea circumstantelor locale", noteaza reprezentantii Wienerberger, in comunicatul citat.
Planurile pentru perioada urmatoare includ intensificarea actiunilor de extindere, in special in domeniul renovarilor, si diversificarea portofoliului de produse. De asemenea, compania va continua investitiile in conversia instalatiilor de productie pentru alimentarea din surse regenerabile de energie.
Wienerberger va publica rezultatele finale ale primului trimestru al anului 2022 pe 12 mai.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hidroplasto
BMI_Icopal
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
hilti
MAKITA
Ubitech
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
PSC CONFERINTA CT 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere