Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Piata de caramida va creste cu 5% in 2015
WIENERBERGER: Piata de caramida va creste cu 5% in 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2015 08:07
Vanzarile realizate de producatorul de blocuri ceramice Wienerberger - Sisteme de caramizi au inregistrat o crestere de 15,6% fata de nivelul anului anterior, evolutia din Romania a companiei depasind media de de dezvoltare a pietei locale de profil (+5%-7%, atat cantitativ, cat si valoric). Astfel, potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului finantelor Publice, afacerile societatii s-au situat la 142,7 milioane de lei (circa 32 milioane de euro) la finele anului trecut. Conform estimarilor conducerii Wienerberger, piata materialelor pentru zidarie din tara noastra va inregistra o crestere de 5% in acest an, fata de nivelul din 2014. La nivel de grup, compania din Austria a raportat venituri totale de 2,8 miliarde euro pentru anul fiscal recent incheiat.
"In 2014 s-au inregistrat mai multe semnale pozitive in sectorul rezidential. A fost pentru prima data cand anumiti parametri, pe care ii analizam periodic, au atins nivelul cel mai ridicat de dupa 2008. De exemplu, numarul record de tranzactii cu terenuri realizate anul trecut a contribuit pozitiv in evolutia pietei de zidarie. De asemenea, constructiile de apartamente in blocuri «s-au dezghetat», avand ca rezultat la final de an o crestere importanta cu 64% a numarului de autorizatii emise pentru apartamente. In acelasi timp, costul creditului imobiliar s-a egalizat in lei si euro, ajungand la valori minime istorice pentru ultimii 15 ani, iar increderea consumatorilor in a se angaja in investitii pe termen lung a crescut. Toate acestea, pe fondul mentinerii constante a tendintelor din segmentul de case unifamiliale, au influentat pozitiv piata de zidarie in 2014", a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie al Wienerberger, Vanzari si Marketing.
Cele mai importante proiecte realizate anul trecut cu blocuri ceramice marca Porotherm livrate de companie sunt reprezentate de Cartierul Iris 4 si Tower Residence (din Timisoara), Luxor Residence, Green City Residence si ansamblul Bonjour Residence (din Cluj-Napoca), Cortina Residence, Metropolitan si Corbeanca Park (din Bucuresti) sau Magnolia Residence (Sibiu).
 
Casa e4 va intra in etapa de monitorizare a consumului de energie
Wienerberger a finalizat, recent, constructia Casei e4, primul proiect de locuinta cu un consum energetic apropiat de zero (nZEB) realizat din caramida. "Mutarea familiei in locuinta va reprezenta inceputul urmatoarei etape importante a proiectului, respectiv cea de monitorizare a performantelor energetice, care va fi realizata timp de 24 luni. Casa e4 din caramida Porotherm reprezinta un studiu de caz excelent pentru cei interesati sa-si construiasca o casa in viitorul apropiat si demonstreaza ca o astfel de locuinta, eficienta energetic, poate fi realizata doar printr-o proiectare riguroasa, utilizarea unor materiale de constructii de calitate si o atenta supervizare a executiei", a precizat Corneliu Fecioru.
La nivel national, Wienerberger detine trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), Sibiu si Tritenii de Jos (Cluj), in cadrul carora lucreaza peste 200 de angajati.
 
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
viarom
concelex
EDIT-Structural
MAKITA
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
noark
quadratum
ness project
leviatan
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander