Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Usi automate Record, solutie sigura pentru delimitarea fluxurilor din spitale
KADRA: Usi automate Record, solutie sigura pentru delimitarea fluxurilor din spitale
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2020 14:00
Vremurile pe care le traversam ne confrunta cu situatii dintre cele mai diverse si neasteptate, pe care nu le-am mai trait pana acum, astfel ca adaptarea si gasirea celor mai bune solutii de depasire a acestor probleme au devenit prioritati. Pandemia de COVID-19 a adus sanatatea in centrul preocuparilor fiecaruia dintre noi si a reprezentat o adevarata provocare pentru sistemul medical romanesc. Daca solutiile propuse de KADRA reprezentau pana acum reguli de bune practici, intre timp au devenit o adevarata necesitate. Mai ales in institutiile sanitare, care au cautat sa implementeze cele mai eficiente solutii de igiena si siguranta, pentru a reduce la minimum riscurile de contagiune.
Astfel, pentru pregatirea sectiei COVID a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost implementate usi semiermetice si etanse ermetic de la KADRA, care indeplinesc intru totul nevoile spitalului de: igiena, siguranta, sigilare a spatiilor cu risc de contagiune si diminuarea riscului de contaminare intraspitaliceasca, in conditiile in care infectia cu COVID-19 prezinta cu grad foarte mare de transmitere. Usile semiermetice si etanse ermetic de la KADRA rezolva necesitatea existentei unor spatii perfect controlate, care restrictioneaza accesul si impiedica raspandirea virusilor si microbilor.
Pe langa asa numitele „usile curate” montate, la Institutul Marius Nasta a fost furnizat si sistemul de control acces, care permite delimitarea unor fluxuri clare in spital, separand sectia COVID de restul sectiilor din cladire, pentru protectia si siguranta pacientilor si a personalului medical. Controlul automat al accesului inseamna ca in zona respectiva pot patrunde doar persoanele autorizate, pe baza de cartela.
De ce usi semiermetice si etanse ermetic de la KADRA?
- Usa semiermetica inseamna, in primul rand, igiena sporita - prin utilizarea carcasei rotunjite si a capacelor cu suruburi ascunse se evita depunerea de praf si particule, iar intretinerea este mult mai usoara. In plus, o serie de dispozitive speciale descarca energia electrostatica acumulata pe canaturile in miscare, evitand astfel atragerea impuritatilor.
- Fiind automatizata, usa nu necesita atingere din partea medicilor sau a pacientilor, reducand astfel riscul de transmitere a infectiilor nosocomiale. In plus, aripa usii de spital semiermetice permite o etansare partiala (pe doua laturi), cu oprire pe ramurile verticale ale cadrului si contact pe linia de sus si pe podea.
- Automatizarea este silentioasa - gratie operatorilor anti-vibratie, usile semiermetice Tormed SER sunt ideale pentru zone unde linistea este o cerinta esentiala. Are si deschidere de siguranta, asigurata de o baterie continuta in automatizare.
- In ceea ce priveste usa etansa ermetic, aceasta are specifica sigilarea pe toate cele 4 laturi. Structura speciala a usii face ca, la miscarea de inchidere, canatul sa coboare si sa gliseze, asigurand astfel etansare perfecta.
- Usile ermetice ofera siguranta maxima, prin senzorii de detectare a prezentei instalati in interiorul carcasei automatizarii, asigurand protectia nu numai a golului de trecere, ci si a miscarilor de deschidere laterala a canaturilor, pentru a evita coliziuni accidentale cu obstacole neprevazute.
- Blatul din HPL permite dezinfectare frecventa cu diverse substante chimice, materialul fiind deosebit de rezistent.
Usi automate Record la Spitalul Filantropia si Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie
Alte institutii din domeniul sanitar care au implementat pe timpul starii de urgenta solutiile de acces de la KADRA au fost Spitalul Filantropia si Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, care au instalat usi automate Record, o solutie sigura pentru delimitarea corecta a fluxurilor din spitale. „Am plecat de la nevoia spitalului de a separa zonele unde are acces personalul medical de zonele unde pot intra pacientii. Am implementat un sistem de control acces pe baza de cartela pentru cadrele medicale, integrand si controlul acces existent pentru a eficientiza costurilor. Usile permit insa ca intr-o faza ulterioara accesul sa se realizeze complet contactless pentru si mai multa siguranta si igiena”, spune ....... coordonatorul de proiect din partea KADRA.
De ce usi automate Record pentru spitale?
Dincolo de calitatea elventiana care reprezinta o garantie in sine, usile Record au o serie de caracteristici care le recomanda pentru a fi folosite in unitatile medicale unde pot imbunatati simtitor experienta pacientilor (ex: acces facil pentru persoanele cu mobilitate redusa), dar si mediul de lucru pentru personalul medical.
Prin ce se remarca usile automate glisante de la Record?
- Absenta zgomotului in timpul functionarii datorita garniturii antivibratie
- Comunicarea interactiva intre unitatea de control, motor, senzori si programator
- Usor de utilizat, operare simpla a meniului prin afisarea textului in limba engleza, germana, franceza
- Senzorul de prezenta detecteza persoanele aflate in zona de miscare a usii
- Economica - datorita deschiderii variabile, in functie de frecventa utilizarii
- Usa inteligenta cu autoinvatare
In afara celor mentionate mai sus, alte institutii din domeniul sanitar au implementat in aceasta perioada usile automate, dar si alte solutii din portofoliul dedicat domeniului medical - TORMED, propuse de KADRA, iar printre ele se numara: Spitalul Filantropia, Spitalul de Urgenta Baia-Mare, Spitalul Orasenesc Viseu, Spitalul Judetean Oradea (extinderea acestuia, lucrare in curs). „In domeniul public, cele mai interesate de usile automate in aceasta perioada sunt spitalele, fapt care ne bucura foarte mult, atat ca furnizori de solutii, cat si ca pacienti”, spune Andreea Strugaru, co-fondator KADRA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
konsent
ness project
CDS
viarom
noark
Ubitech
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander