Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TeraPlast lanseaza noul tip de teava PE-100 RC cu protectie din polipropilena
TeraPlast lanseaza noul tip de teava PE-100 RC cu protectie din polipropilena
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 24 Oct 2019 14:50
TeraPlast, liderul pietei de tevi din PVC pentru canalizare exterioara si unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de instalatii din Romania, a lansat un nou tip de teava: PE-100 RC cu strat de protectie PP, realizata dintr-un strat principal din polietilena si o protectie exterioara din polipropilena, menita sa conduca la reducerea costurilor de instalare si la eficientizarea instalatiei care se realizeaza.
PE-100 RC cu strat din PP, se diferentiaza printr-o flexibilitate ridicata in instalare, folosind tehnici alternative, cu sau fara pat de nisip, tehnici denumite generic „trenchless technology”.
Noile tevi au flexibilitate ridicata si sunt compatibile cu fitingurile si echipamentele de sudura existente pe piata. Folosirea acestor tevi poate scurta termenele de executie cu 35-40% fata de situatiile in care instalarea se realizeaza prin metode conventionale. Mai mult, costurile de executie a lucrarilor sunt si ele diminuate cu circa 10-15% prin eliminarea unor operatiuni tematice de instalare.
„Teava PE-100 RC cu strat din PP vine in completarea portofoliului actual de tevi din polietilena fabricate de TeraPlast. Aceasta noua generatie de tevi combina cu succes rezistenta si flexibilitatea in directia optimizarii costurilor si a timpului de lucru si este conforma cu standardele in vigoare. Cu o durata estimata de viata de 100 de ani, teava PE-100 RC cu strat din PP are un impact minim asupra mediului inconjurator atat in procesul de instalare, cat si pe parcursul utilizarii”, a declarat Nicolae Rosu, director de operatiuni TeraPlast.
Stratul de protectie din polipropilena protejeaza tevile impotriva radiatiei UV si impotriva contaminarii pe toata durata de manipulare, transport, montaj si utilizare. Materialul folosit in constructia tevilor nu interactioneaza cu mediul inconjurator si nici cu fluidul transportat, deci nu exista posibilitatea ca acesta sa imprumute fluidului caracteristici de gust, miros sau culoare. Datorita rezistentei marite la fisurare si la propagarea fisurilor, la imbatranire termica, la coroziune si sol agresiv, la abraziune si impact, tevile din PE-100 RC cu strat de PP sunt o alegere optima pentru retelele de transport si distributie apa potabila, gaze naturale, drenaj, canalizare sub presiune, apa de uz general, canalizari vacuumatice, apa pentru alte aplicatii.
„In Romania inca se proiecteaza instalatii folosindu-se solutii tehnice invechite, cum ar fi tevile din PE80, sau solutii tehnice scumpe si importate, cum ar fi tevile de fonta pentru aductiuni de apa sau tevile ceramice pentru canalizare. Avem o productie interna care poate satisface orice nevoie, atat pe partea de apa curata, cat si pe partea de ape uzate. Prin lansarea noului produs completam portofoliul TeraPlast cu aceasta inovatie in domeniul aductiunii de apa, tocmai pentru a asigura din intern, Companiilor de Apa, o gama larga de optiuni” a declarat Ovidiu Gurau, director comercial TeraPlast.
TeraPlast investeste constant in dezvoltarea produselor, in acord cu nevoile clientilor sai si cu trendurile pietei. In acest an, compania desfasoara un amplu proiect de investitii in valoare totala de 6,2 milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro prin Schema de ajutor de stat.
TeraPlast S.A. a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de peste 167 milioane lei, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si o EBITDA de peste 15 milioane de lei, in crestere cu 37% fata de semestrul 1 al anului trecut. In ceea ce priveste volumul de tevi din polietilena vandut in primele sase luni ale anului, compania a inregistrat o crestere de 76% fata de semestrul 1 al anului trecut, pana la circa 3,9 milioane de metri liniari. Veniturile TeraPlast reprezinta 40% din veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast din prima jumatate a anului.
 
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
konsent
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
theda mar
leviatan
MAKITA
concelex
siniat
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Ubitech
noark
ness project
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander