Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - Bilfinger Tebodin deruleaza 10 proiecte de e-mobility, in valoare de 7,2 milioane euro
Bilfinger Tebodin deruleaza 10 proiecte de e-mobility, in valoare de 7,2 milioane euro
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2021 14:30
Electromobilitatea sau e-mobilitatea (e-mobility) reprezinta o solutie care ne ofera un viitor durabil cu o amprenta neutra in ceea ce priveste CO2. Agentia Internationala pentru Energie1 prezice faptul ca vehiculele electrice vor avea o cota de piata de aproximativ 30% pana in 2030, ceea ce insemana aproximativ 34 milioane masini electrice pe sosele. Tranzitia a inceput deja, iar Bilfinger Tebodin sustine aceasta etapa. Recent, in Europa Centrala si de Est (CEE), Bilfinger Tebodin a primit 10 contracte cu o valoare totala de investitie de peste 7.2 milioane euro pentru proiecte legate de e-mobilitate (e-mobility). Acestea includ toate tipurile de servicii si produse necesare fabricarii automobilelor electrice - de la materii prime la facilitatile pentru fabricarea bateriilor pentru masini electrice.
Magda Zemanova, CEE Automotive Market Leader in Bilfinger Tebodin: ‘Pentru Europa, cererea preconizata de baterii pentru automobile electrice este de 200 GWh anual pana in 2023 si aproximativ 500 GWh anual pana in 2030. 90% din bateriile pentru vehiculele electrice au fost produse in Asia, iar acum suntem bucurosi sa sprijinim noii investitori care vizeaza crearea unui lant de aprovizionare suficient si necesar pentru a satisface cerintele locale’.
Afacerea bateriilor pentru masini electrice nu inseamna doar asamblarea finala a acestora, ci si prelucrarea materiilor prime si productia de componente pentru baterii cum ar fi catozii, anozii, electrolitii si separatoarele. Datorita noilor fabrici de baterii care apar in Europa, UE se asteapta sa aiba o cota de piata de 16% din piata globala a bateriilor (valoare estimata din 2550 GWh) pana in 2029, comparativ cu productia din zilele noastre circa 6% din piata globala evaluata momentan la 450 GWh2.
Investitiile majore sunt in Germania, Polonia si Ungaria. ‘Ne asteptam si la investitii in alte tari, cum ar fi Serbia sau alte tari din zona de est, acestea fiind zone cu potential pentru piata europeana si est-europeana de echipamente (OEMs - original equipment manufacturers). Pentru zona Europei Centrale se observa un interes crescut in Republica Ceha ca hub pentru centrele de cercetare’ - spune Magda.
Cu peste 60 de ani de experienta in industria auto si cu experienta crescuta in zona proiectelor in industria de chimicale, Bilfinger Tebodin deruleaza momentan patru proiecte pentru producatorii implicati in lantul de aprovizionare cu baterii pentru masini electrice. Deoarece tehnologiile se dezvolta in mod accelerat, flexibilitatea reprezinta un element important pentru implementarea acestora in cel mai bun mod cu putinta. Bilfinger Tebodin, prin echipe multidisciplinare, poate acoperi intreaga plaja de servicii plecand de la planificarea proiectului, proiectare tehnologica si de proces, lucrarile de civile, procurare si management al constructiei, culminand cu controlul costurilor pe intreaga dezvolare a acestuia.
Producatorii de componente pentru baterii sunt supusi unei presiuni uriase pentru a acoperi acest deficit, deoarece cererea pietei este in crestere. Bilfinger Tebodin, prin expertii sai si cu o echipa profesionista de management, poate identifica modalitati de a respecta si chiar accelera realizarea proiectelor in timp util.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
top 500
noark
leviatan
CDS
Ubitech
top 500
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
FRONTALE
concelex
viarom
top 500

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu