Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - EGGER: Peste un milion de euro pentru educatia, sanatatea si bunastarea comunitatii
EGGER: Peste un milion de euro pentru educatia, sanatatea si bunastarea comunitatii
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 27 Mai 2024 16:02
Egger a investit peste 1 milion de Euro in anul 2023 pentru derularea proiectelor CSR, menite sa sprijine comunitatea din judetul Suceava. Principalele domenii in care au fost alocate fonduri au fost educatia, sanatatea, bunastarea oamenilor si sportul.
Prin proiectele sustinute, Egger isi reafirma angajamentul fata de dezvoltarea si bunastarea comunitatii. De altfel, in cei 15 ani de activitate in Romania, compania Egger a dezvoltat proiecte de CSR in valoare totala de peste 6 milioane Euro.
"Prin toate aceste proiecte sociale pentru care am alocat investitii, ne aliniem misiunii Egger de a contribui semnificativ la dezvoltarea si la bunastarea comunitatii. Suntem mandri de parteneriatele noastre si de impactul pozitiv pe care il avem in vietile oamenilor din Suceava. Speram, in acelasi timp, sa reprezentam un exemplu care sa inspire si alte companii sa se implice in astfel de proiecte”, a declarat Alina Chifan, director comercial Egger Romania.
 
Educatia, pe lista prioritatilor Egger 
Unul dintre cele mai importante proiecte pe care compania le deruleaza este „Egger adopta o scoala”. Anul trecut, atentia a fost concentrata asupra Scolii „Mihai Eminescu” din Radauti, unde au fost amenajate doua terenuri de sport, doua clase si doua grupuri sanitare. 
Mobilierul scolar a fost complet modernizat in 14 clase de la scoala „Mihai Eminescu” si s-au instalat dulapioare in alte zece clase - peste 1.000 de elevi beneficiaza de acest proiect, fiind alocata suma totala de 225.000 Euro.
Pe langa aceasta scoala, alte 33 de unitati scolare din judetul Suceava au fost sprijinite cu sponsorizari cumulate de aproape 400.000 Euro. Aceste fonduri au fost destinate modernizarii corpurilor de cladire si imbunatatirii conditiilor de studiu si de dezvoltare pentru elevi.
 
 
Peste 2.200 elevi implicati in proiecte de educatie Salvati Copiii, sponsorizate de Egger
In 2023, zece gradinite din judetul Suceava au demarat activitatile din cadrul proiectului „Sa fim prieteni – Fara Bullying”, dezvoltat de Salvati Copiii si finantat de Egger. Astfel, peste 700 de copii, 42 de cadre didactice si 900 de parinti din Radauti si din comunele Satu Mare si Fratautii Vechi sunt implicati in prevenirea si excluderea comportamentelor agresive.
Alti peste 1.500 de elevi, alaturi de cadre didactice, din sapte scoli din Radauti si comunele Satu Mare si Fratautii Vechi sunt inclusi in programul de educatie „Alegeri sanatoase” pentru un stil de viata echilibrat, compus din cinci module care abordeaza teme specifice.
 
 
Peste 300.000 Euro, pentru imbunatatirea serviciilor medicale si de interventie
Cresterea gradului de acces a populatiei la servicii medicale de calitate s-a aflat si in 2023 pe lista prioritatilor Egger. Capacitatea de interventie a echipajelor medicale de urgenta a crescut datorita celor sase ventilatoare achizitionate pentru ambulantele de tip B1 din judetul Suceava. Astfel, timpul de interventie a fost redus si au crescut sansele de supravietuire ale celor care apeleaza la serviciile medicale de urgenta. Suma totala investita a fost 31.000 Euro.
In acelasi timp, prin parteneriatul cu Crucea Rosie Suceava, Egger a sprijinit 16 persoane cu probleme medicale grave, acoperind costurile tratamentelor si operatiilor, valoare totala ce se ridica la 62.000 de euro.
Totodata, copiii cu tulburari din spectrul autist (TSA) de un an de terapie 3C gratuita, sesiunile fiind acoperite prin sponsorizarile Egger. Prin colaborarea cu Asociatia pentru Interventie in Autism Suceava 40 de parinti au urmat cursuri care le-au permis sa devina terapeuti ABA pentru proprii lor copii.
Pentru a creste gradul de siguranta la incendii si pentru a sustine echipele de interventie in misiunea lor, Egger a finantat achizitionarea a doua autospeciale de stingere pentru comunele Satu Mare si Volovat, investitie care se ridica la suma totala de 250.000 Euro.
 
 
Sportul si stilul de viata sanatos, incurajate prin proiecte
In 2023, Egger a sprijinit organizarea diverselor competitii sportive (atletism, fotbal, handbal, padbol, tenis si trial bike) in judetul Suceava. Investitia totala alocata proiectelor sportive a fost, in 2023, de peste 60.000 Euro.
 
Sustinerea Via Transilvanica, devenita deja traditie
Pentru al saselea an consecutiv, Egger a sustinut proiectul Via Transilvanica, pentru a promova potentialul turistic din zona Bucovinei. Via Transilvanica este un proiect derulat de Tasuleasa Social, care consta in amenajarea unui traseu ce se intinde pe o distanta de 1.400 kilometri lungime, fiind cuprinse zece judete din tara - de la Suceava la Mehedinti. Ultima sponsorizare Egger este destinata amenajarii unor spatii de cazare pentru turistii aflati pe traseu, investitia totala fiind de 250.000 Euro. 
 
 
Peste 850 de locuri de munca, rezultatul unei uriase investitii greenfield
Fabrica Egger din Radauti este una dintre cele mai mari investitii greenfield (de la zero) din Romania, cu investitii de peste 570 de milioane de euro si mai mult de 850 de angajati.
Peste 95% dintre angajatii fabricii provin din judetele Suceava, Neamt si Botosani, plasand compania in topul angajatorilor din regiunea Moldovei. 
La Radauti se produc placi de PAL brut si melaminat pentru industria mobilei, precum si placi OSB pentru industria constructiilor din lemn si sectorul retail. Egger este a doua cea mai mare companie producatoare de astfel de produse din lemn din tara.
Compania desfasoara si cea mai mare activitate de reciclare a lemnului uzat din Romania, integrand economia circulara in misiunea sa. Investitia in reciclare depaseste 20 de milioane de euro, ceea ce face ca Egger sa fie cel mai mare reciclator din Romania. In ultimii 10 ani, compania a reutilizat peste 660.000 de tone de lemn provenit din deseuri.
Din 2006 pana in prezent, operatiunile desfasurate pe platforma Egger de la Radauti au generat peste 304 milioane de euro in taxe si impozite locale si nationale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
konsent
strabag nivel 1
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum
viarom
CONCEPT STRUCTURE
siniat
leviatan
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
ness project
CDS
Ubitech
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander