Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - EY: 43% din liderii de business nu au sprijinul CA pentru asumarea impactului ESG
EY: 43% din liderii de business nu au sprijinul CA pentru asumarea impactului ESG
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2022 10:37
Studiul anual EY Long-Term Value and Corporate Governance a evidentiat o majorare semnificativa, de la 66% la 84%, a numarului de executivi si consilii de administratie care au declarat ca pandemia COVID-19 a crescut asteptarile consumatorilor, ale salariatilor, ale autoritatilor si societatii in general in privinta asumarii de catre companii a impactului social, a sustenabilitatii in raport cu mediul inconjurator si a dezvoltarii incluzive.
Cu toate acestea, studiul a identificat o crestere de la 28% la 43% a numarului de respondenti care au indicat o lipsa de angajament din partea consiliilor de administratie fata de luarea unor decizii care sa integreze pe deplin factorii de mediu, sociali si de buna guvernanta (ESG) in vederea crearii de valoare pe termen lung. 55% dintre respondenti au declarat ca exista diferente de opinie semnificative in randul conducerii cu privire la modalitatea de gasire a unui echilibru intre aspectele pe termen scurt, pe de-o parte, si investitiile pe termen lung si cresterea durabila, pe de alta parte. Acest procent sare la 68% in cazul presedintilor si al membrilor neexecutivi din consiliile de administratie.
Studiul, care a sondat 200 de persoane din top management, din 15 tari europene si 25 de sectoare de activitate, a constatat o tensiune intre avantajele oferite de strategiile organizationale bazate pe factorii ESG pentru o crestere incluziva pe termen lung si disponibilitatea liderilor de a sprijini aceste strategii prin intermediul guvernantei corporative. 66% din totalul liderilor considera ca principalele doua avantaje ale integrarii factorilor ESG in strategia organizationala sunt, in primul rand, valoarea pe termen lung obtinuta prin intermediul noilor produse si servicii bazate pe ESG si, in al doilea rand, rezilienta la riscurile ESG. 83% dintre respondenti au declarat ca si-ar dori raportarea obligatorie a indicatorilor de performanta ESG in conformitate cu standarde globale.
Majoritatea respondentilor (82%) sunt de parere ca au facut progrese substantiale in ceea ce priveste introducerea mijloacelor de control si a sistemelor de management al riscului necesare pentru gestionarea riscurilor ESG semnificative. Potrivit respondentilor, principalele doua obstacole care impiedica organizatiile sa isi realizeze obiectivele ESG sunt, pe plan extern, incertitudinea economica pe termen scurt (85%) si, pe plan intern, absenta angajamentului din partea consiliului de administratie (43%).
Massimo Bettanin, Partener Schimbari Climatice si Sustenabilitate, EY Romania: „Comparativ cu cativa ani in urma, ESG face parte acum din discutiile zilnice in mediul de business, la toate nivelurile organizatiei, dar si cu stakeholderii externi. Totusi, atentia sporita acordata factorilor ESG poate produce rezultate tangibile si pe termen lung numai daca acestia fac parte integranta din strategia de afaceri si din cadrul general de guvernanta al organizatiei.”
Analiza constata ca, pentru ca organizatiile sa aiba succes in valorificarea oportunitatilor asociate cu ESG, consiliile de administratie trebuie sa isi consolideze guvernanta prin intermediul unui nou model de functionare a consiliului, o noua componenta si noi abilitati, prin abordari inovative in ceea ce priveste recompensarea si remunerarea si prin raportari ESG eficace si implicarea investitorilor.
Andrew Hobbs, lider EY pentru politici publice in zona EMEIA, a declarat: „Abordarile robuste si inovative privind guvernanta corporativa sunt esentiale pentru a prelua initiativa in domeniul ESG. Acesta va fi un proces de evolutie pentru multe companii, in contextul in care conducerile executive sunt tot mai orientate catre clienti si alti actori cointeresati, in timp ce perspectiva consiliilor de administratie se concentreaza asupra actionarilor. Exista in prezent o reala sustinere fata de obligativitatea rapoartelor de sustenabilitate, cruciala pentru responsabilizarea consiliului de administratie. Pe multe piete se fac demersuri semnificative in vederea impunerii publicarii informatiilor ESG si sporirii valorii raportarilor, printre acestea numarandu-se si Uniunea Europeana, prin initiativa financiara alocata sustenabilitatii. Suita standardelor de raportare ESG avute in vedere in cadrul acesteia va cataliza „inverzirea” pietelor de capital din UE”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
BogArt
Arduro
SIGM
VEGO
concelex
Acvatot 2019
noark
EURO BUILD
leviatan
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
AED
strabag nivel 1
EDIT-Structural
SSAB
rigips
GEWISS
konsent
CONCEPT STRUCTURE
DRS
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<