Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - Forte Partners obtine certificare BREEAM Outstanding pentru cladirea Tandem
Forte Partners obtine certificare BREEAM Outstanding pentru cladirea Tandem
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2022 13:23
Forte Partners anunta obtinerea certificarii BREEAM Outstanding pentru proiectul Tandem, cu scorul 87,1. Intregul portofoliu de proiecte finalizate si inaugurate pe parcursul ultimilor doi ani – Tandem, Millo Offices si U•Center faza 1 - sunt certificate BREEAM sau LEED v4, sunt inchiriate integral si sunt alimentate 100% cu energie electrica provenita din surse regenerabile.
„Obtinerea certificarii BREEAM Outstanding pentru cladirea Tandem completeaza certificarile obtinute de portofoliul de proiecte de birouri pe care le-am dezvoltat si atesta preocuparea si angajamentul nostru fata de dezvoltarea sustenabila, gandita in jurul bunastarii angajatilor companiilor chiriase si a comunitatii locale”, declara Geo Margescu, CEO si cofondator al Forte Partners. „In dezvoltarea tuturor proiectelor noastre, punem accentul pe eficienta energetica, siguranta, functionalitate, arhitectura, calitatea aerului si modul in care este folosita lumina naturala, atat in spatiile de lucru, cat si in zonele comune interioare si exterioare.”
Certificarea BREEAM Outstanding a fost acordata proiectului Tandem in urma evaluarii in functie de zece criterii: Management, Sanatate si Bunastare, Energie, Transport, Consum de Apa, Materiale Folosite, Deseuri, Utilizarea Terenului si Ecologie, Poluare si Inovatie.
Cladirea Tandem face parte, alaturi de proiectul Millo Offices, din proiectul Sector 0, o initiativa Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 a presupus investitii totale de 100 de milioane de euro si consta in dezvoltarea de cladiri de birouri destinate comunitatilor creative si digitale, atat companiilor, cat si celor care lucreaza pe cont propriu. Sector 0 reprezinta o zona de cladiri perfect integrate in stilul arhitectural art deco, specific zonei, in vecinatatea cladirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.
Situat pe strada Matei Millo, aproape de Calea Victoriei, cladirea Tandem, cu o suprafata totala inchiriabila de 21.000 de metri patrati, are acces facil la hub-ul de transport in comun Piata Universitatii (metrou, autobuz, troleibuz). In plus, companiile chiriase beneficiaza de aplicatia SpotUs, accesibila pe telefonul mobil. Aplicatia, dezvoltata de Forte Partners in parteneriat cu compania clujeana Parking Spotter, permite interactiunea complet digitalizata cu toate resursele unei cladiri de birouri – parcare, control acces, biroul de rezervari, managementul utilizatorilor cladirii, etc.
Cladirile de birouri din portofoliul Forte Partners, inchiriate catre companii precum Booking Holdings, Endava, Inulta, Grohe, Heberger Constructii, Dragne & Asociatii, McKinsey & Company, Lensa, Up Romania, BT, Neuroaxis, DCS plus, au obtinut, in 2021 si 2022, o serie de certificari care atesta modul sustenabil si responsabil in care au fost dezvoltate. Certificarea BREEAM Outstanding cu scorul de 87,1 a cladirii Tandem se adauga certificarii BREEAM Outstanding cu scorul de 91,6 obtinuta de proiectul Millo Offices. De asemenea, prima faza a proiectului office U•Center a obtinut certificarile LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obtinute in Romania in versiunea LEED v4 si WELL Health&Safety, care atesta siguranta cladirii din punct de vedere sanitar in contextul COVID-19. Forte Partners intentioneaza sa obtina certificari similare si pentru faza a doua a proiectului U•Center, aflata in prezent in constructie, cu termen de finalizare Q3 2023.
 
ALLBIMMESENBURGVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
hilti
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
CELCO 2020
BMI_Icopal
leviatan
viarom
FRONTALE
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023