Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - Leviatan Design se alatura proiectului NetZeroCities, oferind know-how valoros
Leviatan Design se alatura proiectului NetZeroCities, oferind know-how valoros
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 29 Aug 2023 06:15
Leviatan Design, companie de top din domeniul constructiilor din Romania, se alatura proiectului "Centrul National de Competente si solutii pentru dezvoltarea oraselor inteligente neutre climatic" - NetZeroCities, la propunerea Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, pentru a contribui la dezvoltarea de proiecte sustenabile.

In linie cu suportul constant pe care compania il ofera mediului academic, dar si cu demersurile asumate de a livra proiecte sustenabile si un "real digital twin" clientilor sai, intr-o prima etapa a acestei colaborari, in cadrul proiectului NetZeroCities, specialistii Leviatan vor oferi consultanta si consiliere echipei de proiect UTCB, in vederea elaborarii modelelor Digital Twin - cel al cladirii prototip EFdeN si cel al unei case unifamiliale din mediul urban. 
Astfel, trei studenti de la CESI Brest (Ecole d’ingĂ©nieurs CESI), aflati intr-un stagiu de internship la UTCB, alaturi de alti trei studenti de la UTCB vor beneficia de sprijinul permanent oferit de specialistii Leviatan, in perioada 28.08.2023 - 29.09.2023.
Proiectul NetZeroCities a fost lansat la inceputul acestui an si se va derula pana la finalul anului 2025, fiind desfasurat in cadrul unui consortiu din care fac parte mai multe institutii de invatamant superior si companii private din Romania, coordonat de catre Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti.
 
Buget total de 6 milioane de euro
NetZeroCities are un buget total de 6 milioane de euro, dintre care 4,7 milioane sunt obtinute din PNRR si isi propune sa sustina obtinerea neutralitatii climatice a oraselor din Romania, prin transferarea de solutii sustenabile catre autoritatile locale, care sa contribuie la cresterea calitatii vietii cetatenilor.
Odata cu lansarea acestui proiect a avut loc si crearea propriu-zisa a Centrului National de Competente pentru Orasele Inteligente ale viitorului, Neutre Climatic, care deruleaza cinci proiecte componente de cercetare-dezvoltare-inovare pentru orase inteligente.
Solutiile sustenabile generate in cadrul acestui proiect vor fi testate intr-un Smart Campus al Universitatii Nationale de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, dar si la nivelul tuturor partenerilor din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Suceava si Baia Mare.
 
Leviatan va sustine studentii implicati in program
Ca parte a acestui proiect, specialistii Leviatan ii vor sustine pe cei sase studenti implicati in program, in procesul de modelare 3D a celor doua cladiri, vor monitoriza coordonarea specialitatilor de proiectare si le vor oferi consiliere pentru extinderea modelelor 3D, prin integrarea norului de puncte in platforma dedicata Digital Twin.
La toate aceste activitati vor lua parte si cadre didactice de la UTCB, printre care se numara Cristiana Croitoru, Conferentiar universitar, Mihnea Sandu, Conferentiar universitar, Matei Georgescu, Asistent universitar si Charles Berville, Cercetator.
Prin sustinerea acestui demers, compania Leviatan Design isi reafirma rolul de promotor al implicarii mediului privat in formarea si dezvoltarea viitorilor specialisti din domeniul constructiilor, contribuid totodata la dezvoltarea de proiecte sustenabile.   
Pentru mai multe detalii despre proiect si portofoliul companiei Leviatan Design, vizitati www.leviatan.ro 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
top 500
concelex
rigips
CDS
top 500
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
leviatan
top 500
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu