Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Sustenabilitate - Nou obiectiv HOSPICE: Constructia spitalului destinat ingrijirii paliative pediatrice
Nou obiectiv HOSPICE: Constructia spitalului destinat ingrijirii paliative pediatrice
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 16 Aug 2024 06:25
S-au implinit 32 de ani de cand echipa HOSPICE Casa Sperantei schimba vietile celor care traiesc cu o boala incurabila, prin grija si compasiune oferite neconditionat, cu scopul de a darui demnitate si speranta. In toti acesti ani, HOSPICE a adus alinare si incredere pentru aproape 50.000 de copii si adulti cu boli incurabile, precum si pentru mai mult de 100.000 de membri ai familiilor greu incercate.
 
Conceptul necunoscut si schimbarea paradigmei
La inceputul anilor 1990, conceptul de ingrijire paliativa era complet necunoscut in Romania. Realitatea dura din acele vremuri, conditiile precare din spitalele de stat, singurele unitati medicale catre care romanii se puteau indrepta in momentul in care aveau o problema de sanatate, l-a determinat pe Graham Perolls, un britanic care vizitase de mai multe ori Romania, sa ia initiativa pentru a schimba aceasta realitate. Astfel a aparut HOSPICE Casa Sperantei, fundatia care avea sa schimbe viziunea asupra grijii si a felului in care pot fi tratati pacientii cu boli incurabile. Anul 1992 este unul de referinta, fiind cel in care, la Brasov, incepe activitatea fundatiei, initial cu o echipa mica. In timp, aceasta s-a marit, iar organizatia a inaugurat, tot la Brasov, in 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din tara, in 2014 infiintand un centru similar, mult mai incapator, la Bucuresti.
 
 
Speranta la timpul prezent
HOSPICE Casa Sperantei este, in acest moment, cea mai mare fundatie din Romania care ofera - cu titlu gratuit - servicii complete de ingrijire paliativa pacientilor si familiilor lor. Fundatia isi desfasoara activitatea, prin cei peste 270 de angajati ai sai, in spitalele din Brasov, Bucuresti si in centrul socio-medical de la Adunatii-Copaceni, precum si prin intermediul echipelor mobile din Brasov, Bucuresti, Zarnesti, Fagaras si Giurgiu. Serviciile HOSPICE Casa Sperantei sunt adresate adultilor cu diagnostice oncologice si copiilor cu boli grave, progresive, cum ar fi malformatii congenitale, distrofii neuro-musculare, insuficiente de organ. Sprijinul organizatiei se adreseaza deopotriva familiilor pacientilor luati in evidenta si este adaptat fiecarei situatii in parte. In functie de nevoile lor, pacientii beneficiaza de servicii gratuite de spitalizare, ingrijire la domiciliu, servicii oferite in ambulatoriu si in centre de zi pentru adulti si copii.
 
 
Speranta se construieste!
Campania "Plusul Sperantei" reprezinta apelul pentru constructia spitalului destinat ingrijirii paliative pediatrice. In Romania, exista peste 22.000 de copii cu boli incurabile si doar 40 de paturi pentru acestia. La un calcul matematic simplu, rezulta ca 550 de copii se lupta pentru un pat de spital. Pentru a pune in context si a sensibiliza opinia publica asupra necesitatii uriase, HOSPICE are in derulare campania "Plusul Sperantei", iar pentru aceasta s-a creat o instalatie menita sa transpuna cu emotie statistica si neputinta: un pat de spital pe care se afla 550 de ursuleti de plus, fiecare simbolizeaza povestea unui copil bolnav.
"Fiecare copil are o jucarie de plus pe care o indrageste si pe care o ia pretutindeni cu el. E jucaria-alinare, e jucaria-prieten-confident, e jucaria care iti da increderea ca nu esti singur. Am remarcat ca toti copiii care ajung la HOSPICE au o relatie si mai stransa cu plusul lor, e prietenul alaturi de care trec prin greutati, e cel care ii incurajeaza - tacut, dar gata oricand sa le ofere imbratisarea pufoasa. De aici ideea ca patul sa fie plin de plusurile copiilor care acum sunt pe listele de asteptare", precizeaza Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.
Instalatia mobila a fost lansata in iulie la Cercul Militar, printr-un "treasure hunt" la care au participat influenceri si oameni din mass-media. "Ne-am dorit ca, inca din momentul lansarii, sa ii ajutam pe ambasadori si pe partenerii media sa se conecteze emotional cu initiativa HOSPICE. Fiecare echipa de influnceri a primit un ursulet de plus pe care trebuiau sa il ajute sa se reuneasca cu copilul de care s-a pierdut. Urmand indiciile pregatite de noi, ei au pornit pe un traseu prin centrul Bucurestiului prin care au aflat franturi din povestea adevarata a unui copil aflat in grija HOSPICE si a ursuletului sau. Aceasta calatorie i-a purtat pe influenceri spre patul de spital al instalatiei, unde ei ar fi trebuit sa il lase pe Binisor - ursuletul de plus. Ajunsi acolo, ei au descoperit ca pe patul de spital se inghesuie deja 550 de jucarii de plus si ca ursuletul lor nu mai are loc. Acest exercitiu de empatie a reusit sa-i aduca si mai aproape de cauza si sa simta cu adevarat cat de necesara este constructia Spitalului Sperantei", povesteste Tiberiu Coman, Brand & Communication Manager, HOSPICE Casa Sperantei.
 
 
De la inceputul lunii august si pana la sfarsitul lunii septembrie poate fi vazuta si fotografiata in Piata Universitatii din Bucuresti. Trecatorii pot scana codul QR prezent pe instalatie pentru a dona sau pot trimite SMS cu textul TIMP la 8864.
"Cand inchizi ochii si-ti imaginezi 550 de copii bolnavi care isi astepta randul pentru un pat de spital, obtii o imagine greu de procesat din punct de vedere emotional. O imagine de la care multi oameni si-ar intoarce privirea sau ar trece mai repede de ea intr-un newsfeed. De aceea, am cautat o cale de a traduce aceasta realitate dura in note blande si ludice. Patul de spital cu 550 de ursuleti devine simbolul luptei pe care o duc copiii, parintii si personalul medical implicat in ingrijirea paliativa. O imagine puternica, memorabila care poate schimba echilibrul in lupta pentru constructia Spitalului Sperantei. Dar si in lupta pe care o ducem noi, cei de la comunicare - caci cu siguranta, in aceasta perioada sunt mai mult de 550 de mesaje publicitare, despre alegeri, campionate sau competitii sportive care se lupta pentru un loc in mintea oamenilor", mai precizeaza Tiberiu Coman.
 
Constructia Spitalului Sperantei, calea prin care statistica si destinele se schimba
Pe langa obiectivul de a atrage atentia asupra cifrelor care plaseaza Romania in topul tarilor care spulbera speranta copiilor cu boli incurabile, campania Plusul Sperantei are si rolul de a atrage atentia asupra celui mai recent si maret obiectiv HOSPICE: constructia spitalului destinat ingrijirii paliative pediatrice la Adunatii-Copaceni, acolo unde in prezent functioneaza un centru socio-medical.
Oricine poate sustine constructia spitalului. Prin urmare, cei care vor sa se implice in continuare sau care vor sa inceapa sa sustina aceasta constructie, pot sponsoriza sau pot dona prin urmatoarele modalitati:
 
 
PERSOANE FIZICE
Donatie online pe https://www.hospice.ro/doneaza/
SMS la 8864 cu textul TIMP pentru o donatie lunara de 4 euro
Donarea zilei de nastere pe https://www.hospice.ro/daruieste-ziua-ta/
 
COMPANII
Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit/ venit (trimestrial).
 
Rezultate inregistrate de fundatie in cele peste trei decenii de activitate
In medie, peste 5.000 de pacienti beneficiaza anual de serviciile HOSPICE acordate in spitale, in ambulatoriu sau la domiciliul pacientului;
Specialistii HOSPICE au contribuit decisiv la aparitia Legii nr. 39/2005, care faciliteaza accesul pacientilor la tratamentul medicamentos pentru controlul durerii;
HOSPICE Casa Sperantei a primit distinctia SPITALUL ANULUI in Romania, la finalul anului 2021, din partea Juriului International al Romanian Healthcare Awards;
Impactul serviciilor HOSPICE a ajuns dincolo de orasele in care exista centrele fundatiei sau echipe mobile (Bucuresti, Brasov, Fagaras, Zarnesti, Adunatii Copaceni). In 2023, HOSPICE a oferit ajutor pentru pacienti din 38 de judete;
De 32 de ani, HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie. Specialistii fundatiei au oferit peste 32.000 de sesiuni de instruire pentru profesionistii din sistemul medical si social din Romania; 
Din 2003, HOSPICE Casa Sperantei este Centru de Excelenta si model in ingrijirea paliativa si educatie pentru Europa Centrala, de Est si Asia;
✔ In 2023, fundatia a primit din partea Presedintelui Romaniei Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului si Angajament Social in grad de "Comandor".
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAMTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ELECTROGRUP
SIGM
noark
MAKITA
EURO BUILD
MCA
CDS
EDIT-Structural
GEWISS
DRS
Acvatot 2019
AED
konsent
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
rigips
strabag nivel 1
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
SSAB
concelex
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<