Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - REHAU isi doneaza aniversarea de 25 de ani catre Asociatia ZI de BINE si Edubuzz
REHAU isi doneaza aniversarea de 25 de ani catre Asociatia ZI de BINE si Edubuzz
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 21 Oct 2020 09:07
REHAU este prima companie care isi doneaza aniversarea celor 25 de ani de prezenta pe piata din Romania catre Asociatia “ZI de BINE”. Proiectul Edubuzz, pentru realizarea caruia compania a donat 25.000 euro, presupune amenjarea unui spatiu educational pentru cei 400 de copiii din comuna Augustin, Judetul Brasov. Foarte multi copii din acest sat nu au fost pana acum nici o zi la scoala.
Conform unui sondaj Eurostat, tara noastra este in top 3 in Uniunea Europeana la abandonul scolar. 15 adolescenti dintr-o suta renunta sa mai faca liceul sau sa urmeze cursurile unei scoli profesionale. Cele mai afectate regiuni sunt in centrul si sud-estul tarii.
„Misiunea REHAU este sa imbunatatim vietile oamenilor. Sub initiativa REHAU Community, am decis sa fim parte dintr-un viitorul mai bun, pe care ni-l dorim cu totii. Alaturi de oamenii ambitiosi de la Asociatia ZI de BINE vom schimba viata copiilor cu ajutorul proiectului educational Edubuzz”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager, REHAU Romania.
In cadrul acestui proiect, doi invatatori transforma un autobuz dezafectat intr-un spatiu educational. Cei doi isi doresc nu doar sa ii invete pe copii sa scrie si sa citeasca, ci vor sa implice cat mai multi oameni in proiect - prieteni care sa le vorbeasca celor mici, dar poate si parintilor, despre nutritie si gatit sanatos, despre educatie financiara si antreprenoriala, care sa ii invete sa acorde primul ajutor, care sa organizeze seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie, dans.
"Suntem obisnuiti sa scrasnim din dinti cand vorbim despre educatie. Si pe buna dreptate. Din cand in cand insa, vorbim despre educatie cu speranta si cu incredere cand descoperim profesori minunati si dedicati care fac tot ce le sta in putere pentru elevii lor. EduBuzz este un astfel de proiect, pe care l-am adoptat cu bucurie la Zi de BINE si in care, cu ajutorul REHAU, vom transforma un autobuz ruginit intr-un Centru educational vesel si primitor pentru aproape 400 de copii din Satul Augustin, de langa Brasov" spune Melania Medeleanu, fondatoare Asociatia Zi de BINE
REHAU aniverseaza 25 de ani pe piata romaneasca. Compania este activa pe plan local prin cele trei divizii de business: Ferestre, Instalatii, Solutii pentru Mobilier.
Compania, lider international in domeniul solutiilor bazate pe polimeri, sprijina in Romania mai multe organizatii non-guvernamentale care au ca scop protejarea mediului.
REHAU se afla in topul celor 50 de companii la nivel global care isi concentreaza in mod constant atentia pe cresterea sustenabila si eficientizarea resurselor energetice, aderand la 4 dintre cele 17 obiective propuse prin initiativa Natiunilor Unite Global Compact, in cele peste 170 de locatii si 41 de fabrici pe care le gestioneaza in prezent.
La nivel global, compania isi propune reducerea emisiilor de CO2 cu 30% pana in 2025 precum si cresterea ratei de reciclare la 15% pana in 2025. De asemenea, promovarea unei dezvoltari sustenabile prin produse si solutii inovative care tin cont si de diminuare a resurselor utilizate in procesele de productie, precum si promovarea diversitatii prin cresterea numarului de pozitii de management detinute de catre femei sunt alte obiective la care compania a aderat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere