Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - USR PLUS propune scaderi de impozite pentru cetatenii ce investesc in cladiri verzi
USR PLUS propune scaderi de impozite pentru cetatenii ce investesc in cladiri verzi
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2021 08:25
Deputatul USR PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, a depus un proiect legislativ ce ofera posibilitatea Consililor Locale sa scuteasca sau sa reduca impozitul sau taxele pentru proprietarii care au investit in sisteme de incalzire si de producere de energie electrica regenerabila prin: instalarea de panouri solare, pompe de caldura sau izolare termica a cladirilor cu materiale ecologice.
Consiliile locale stabilesc cuantumul scutirilor, sau daca le aplica, in baza bugetului pe care il au la dispozitie si in baza planificarii bugetare pe care o fac la nivel local.
„Vrem sa incurajam consiliile locale sa ofere reduceri de la plata taxelor pe imobile locuitorilor, din mediul urban sau rural, care isi construiesc sau renoveaza case cu materiale ecologice sau isi instaleaza panouri solare, ori surse alternative de caldura nepoluante. Consideram ca sumele scutite din impozite pot fi usor recuperate prin accesarea fondurilor europene din cadrul mecanismului privind Pactul ecologic european. In cele din urma, fondurile se intorc la cetatean, care investeste in a-si construi ori renova o casa care sa polueze mai putin mediul inconjurator si care ii va oferi, pe termen lung, un mediu mai sanatos de trai. Totusi, respectand principiul autonomiei financiare locale, in calitate de legiuitor nu putem propune cat % sa reprezinte aceasta scutire de taxe, ea urmand sa se faca prin hotararea administratorului fondurilor locale: consiliul local”, transmite deputatul Beniamin Todosiu, initiatorul proiectului.
Conform Planului de investitii pentru Pactul ecologic european si Mecanismul pentru o tranzitie justa: „Uniunea Europeana este hotarata sa devina, pana in 2050, primul bloc din lume care sa fie neutru din punct de vedere climatic. Pentru aceasta este nevoie de investitii semnificative atat din partea UE si a sectorului public national, cat si din partea sectorului privat. Planul de investitii pentru Pactul ecologic european - Planul de investitii pentru o Europa durabila - prezentat va mobiliza investitii publice si va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale UE, in special InvestEU, ceea ce ar duce la investitii in cuantum de minimum o mie de miliarde de euro.”
Sumele puse la dispozitie pentru atingerea obiectivelor sunt: (minim) 100 miliarde EURO, din care regiunile (in cazul nostru, macroregiunile, iar apoi localitatile) pot aplica pentru diverse proiecte cu scop final atingerea neutralitatii climatice pana in 2050.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
top 500
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
theda mar
MAKITA
quadratum
top 500
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
concelex
leviatan
top 500
noark
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu