DOKA a lansat in Romania noi sisteme de protectie perimetrala a cladirilor |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 31 Iul 2019 06:33 |
Doka Romania, furnizor de sisteme de cofrare si echipamente pentru santier si parte a grupului austriac Umdasch, a lansat, in acest an, plasa de protectie Doka. Potrivit datelor companiei, aceasta este fabricata in conformitate cu legislatia europeana EN 1263-2 Tip T, fiind cel mai des utilizat tip de plasa la nivel international.
"Evolutia pietei echipamentelor de protectie in ultimii ani a cunoscut un trend continuu ascendent. Toate partile implicate incep sa constientizeze importanta sigurantei in lucru. Primim tot mai multe cereri de oferta pentru inchirierea si vanzarea de echipamente de protectie. Acest lucru este cel mai bine evidentiat de interesul in crestere al diverselor firme de constructii din toata tara pentru plasa de protectie Doka. De asemenea, s-ar putea spune ca aceasta criza de personal din constructii are o influenta pozitiva asupra sigurantei in lucru, in sensul cresterii importantei acesteia in cadrul santierului. Firmele de constructii incep sa devina mai atente la ceea ce reprezinta siguranta in lucru", a declarat George Cristian Gheorghe, directorul de vanzari al Doka Romania.
Conform managerului, cea mai mare parte din cererea pentru elementele de protectie a venit din partea firmelor care au contractat lucrari de constructii de amploare medie si mare, dar si proiecte la care executia structurii sau geometria cladirii aveau o anumita complexitate.
"Siguranta in lucru nu inseamna doar utilizarea protectiilor perimetrale pentru evitarea caderii de la inaltime. In cadrul lucrarilor de constructii, in topul cauzelor accidentelor grave de munca se afla si caderea de obiecte si strivirea. Cel putin in lucrul cu cofrajele, aceste cauze pot fi diminuate sau evitate prin utilizarea unor echipamente de cofrare complete si la un anumit standard de calitate. De asemenea, diversele accesorii pe care Doka le pune la dispozitie, inlesnesc lucrul pe santier", a precizat managerul Doka.
Sistemele de cofrare si protectie livrate de companie sunt utilizate pe santierele cladirilor de birouri ISHO Timisoara, ONE Mircea Eliade, Campus 6, pentru noul sediu al Bancii Transilvania, la ansamblurile rezidentiale Record Park si Wings din Cluj-Napoca, dar si la constructia Stadionului Steaua. Pe santiere de infrastructura, Doka participa cu solutii de cofrare la cornise de pod in cadrul diverselor reabilitari de drumuri judetene (in Targu Jiu, Cernavoda, Cluj-Napoca si Bistrita) sau reabilitari de cale ferata, dar si cu solutii de cofrare pentru executia podurilor rutiere de pe soselele de centura Bacau si Radauti.
"In ceea ce priveste siguranta in lucru, pana in acest moment, cele mai cautate au fost elementele de protectie perimetrala. In continuare, proiectele de anvergura impun utilizarea cofrajelor mai robuste si eficiente, cum ar fi Framax Xlife pentru cofrarea peretilor si Dokadek 30 pentru cofrarea planseelor. Insa, datorita versatilitatii si a greutatii scazute, Frami Xlife este, in continuare, cel mai cautat sistem de cofrare pentru pereti", a mai spus George Cristian Gheorghe.
***
Activa de 20 de ani pe piata constructiilor din Romania, Doka a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 54,8 milioane de lei, dupa o crestere de 40,8% fata de nivelul anului anterior. Pentru 2019, conducerea companiei estimeaza o majorare de 10%-15%. In prezent, Doka Romania are in curs de relocare si extindere sediul din Cluj-Napoca, ca urmare a cresterii volumului de activitate din zona de vest a tarii.
|